Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ;


Οι 28 αρχηγοί των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι πρόεδροι των θεσμών της ΕΕ, σε κοινό τους ανακοινωθέν για τις φονικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες σημειώνουν ότι «Αυτή η τελευταία επίθεση ενισχύει μόνο την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τις ευρωπαϊκές αξίες και την ανεκτικότητα από τις επιθέσεις της μισαλλοδοξίας». 

Και σε μια πρώτη εφαρμογή της διαβεβαίωσης για την ενότητα και σταθερότητά τους στον αγώνα κατά του «μίσους, του βίαιου εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας», σύμφωνα με τις πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων Δανία, Σουηδία, Φινλανδία και Γερμανία αυξάνουν την ασφάλεια στα αεροδρόμιά τους, η Βρετανία αποφασίζει να προχωρήσει σε αυξημένους ελέγχους σε κόμβους μεταφορών, η Γερμανία αυξάνει τους ελέγχους στα σύνορα με Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο, ενώ ο γερμανός υπ. Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ υπογραμμίζει σε συνέντευξή του την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών ως προς την ανταλλαγή πληροφοριών και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δηλώνει πως "Βρισκόμαστε σε πόλεμο και απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο, χρειάζεται μια κινητοποίηση όλων των αρχών".

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις εμφανίζονται σαν αινίγματα που πρέπει να λυθούν. Πριν μερικά χρόνια ήταν οι εγχώριες αριστερίστικες οργανώσεις ( π.χ. Ερυθρές Ταξιαρχίες σε Ιταλία, 17 Νοέμβρη σε Ελλάδα), στη νέα χιλιετία έγινε εισαγόμενη από τον αραβικό κόσμο, η Αλ Κάιντα ανακηρύχθηκε το απόλυτο κακό για το δυτικό κόσμο μετά τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους, εσχάτως ανακαλύφθηκε η ISIS που αφού τρομοκράτησε με τα γκραν γκινιόλ δημοσιοποιημένα βίντεό της άρχισε να σκορπά τον τρόμο και τον θάνατο στην καρδιά της Ευρώπης.

Και τι μπορούμε να πούμε εμείς οι αδαείς περί την τρομοκρατία, παρά μόνο να επιστρατεύσουμε ό,τι λογική μας έχει διασωθεί για να κατανοήσουμε αυτό το αίνιγμα και να μην αφεθούμε σε αναγνώσεις αστυνομικών ιστοριών. Εκ του αποτελέσματος, ξέρουμε πως κάθε φορά οι τρομοκρατικές επιθέσεις τηλεκατευθύνουν τη σκέψη μας με τη παιδαγωγική εκστρατεία κατήχησής μας για να σκεφτόμαστε ορισμένα πράγματα που συγκλίνουν στην παραδοχή της ενίσχυσης της κατασταλτικής δύναμης του αστικού κράτους με τη συναίνεσή μας.
 

Η τρομοκρατία κρίνεται από τα ίδια τα αποτελέσματά της, να δούμε ποιον ευνοούν αυτά, και να κατανοήσουμε ποιος ασκεί την τρομοκρατία και πως τη χρησιμοποιεί.
Γιατί είναι αληθινή τρομοκρατία να υποχρεωνόμαστε να παίρνουμε θέση υπέρ ή κατά γεγονότων μυστήριων και σκοτεινών που μοιάζουν προκατασκευασμένα γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό, να εξαναγκάζονται εργαζόμενοι που εξαθλιώνονται με την οικονομική κρίση να υποστηρίζουν κατασταλτικά μέτρα των κρατών μετά από τρομοκρατικά χτυπήματα και να επιτρέπεται στην κυρίαρχη τάξη να διατηρεί τη γενική παθητικότητα και την παθητική ενατένιση γεγονότων σε μορφή αστυνομικών ιστοριών.

Η οικονομική κρίση που γονατίζει τις εργατικές τάξεις των ευρωπαϊκών χωρών πάντα είναι μια απειλή για ρήξη της ασταθούς ισορροπίας, που υφίσταται ανάμεσα σ’ όλα όσα πρέπει να επιβληθούν στον καθένα, φτώχεια, ανέχεια κλπ. και σ’ αυτά που ο καθένας μπορεί αντικειμενικά να υπομείνει και είναι υποκειμενικά διατεθειμένος να ανεχτεί. Οι φιλάνθρωποι μεγαλοαστοί θρηνούν που είναι έτσι τα πράγματα, ακριβώς γιατί φοβούνται μήπως δε θα είναι έτσι. Γιατί η ποσότητα όλων αυτών που επιβάλλονται τείνει να ξεπεράσει το κατώφλι πέρα από το οποίο κάθε επίπονα κατασκευασμένη ισορροπία μπορεί να σπάσει βίαια και τότε μόνο με τη βία μπορεί να εγκαθιδρυθεί και πάλι. Εκτός αν ο φόβος, έστω και προσωρινά, συσπειρώνει τους πληθυσμούς γύρω από το αστικό κράτος και τα όργανά του θεωρώντας πως έχουν κοινό εχθρό μ’ αυτό, το οποίο όμως μόνο μπορεί να μας προστατεύσει.

Ο πληθυσμός των εργαζομένων που είναι γενικά εχθρικός προς μια τυφλή τρομοκρατία και όχι αναίτια, αφού πρωτίστως αυτόν πλήττει, αναγκάζεται να συμφωνήσει πως τουλάχιστον σ’ αυτό έχει ανάγκη το κράτος, στο οποίο όμως πρέπει να εκχωρήσει τις πιο πλατιές εξουσίες, ώστε να μπορέσει με σθένος να αντιμετωπίσει το επίπονο έργο της κοινής άμυνας μπροστά σ’ έναν εχθρό σκοτεινό, απολίτιστο κι άγριο, μυστήριο, ύπουλο κι ανελέητο. Και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το αστικό κράτος δεν περιορίζεται όταν υπερασπίζεται συμφέροντα της άρχουσας τάξης, απλά οι κοινωνικές παροχές του συρρικνώνονται. Κι έτσι μπροστά σε μια τρομοκρατία που παρουσιάζεται πάντα σαν το απόλυτο κακό, σαν το κακό καθαυτό, όλα τα άλλα κακά περνάνε σε δεύτερη μοίρα ή καλύτερα πρέπει να ξεχαστούν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αμφισβητούμενη στο έπακρο για την οικονομική της πολιτική και την αναξιότητα των διαχειριστών της έχει με την τρομοκρατία έναν τρόπο να τα παρακάμπτει αυτά, τώρα που αναλαμβάνει με επισημότητα να συντονίσει την άμυνα μπροστά στο τέρας της τρομοκρατίας.

Και στο όνομα αυτής της αποστολής μπορεί να απαιτεί απ’ όλους τους υποτελείς της ένα κομμάτι από τη φτενή τους ελευθερία, που θα πηγαίνει και θα δυναμώνει τον αστυνομικό έλεγχο πάνω σε όλους τους πληθυσμούς της. Όταν υπάρχει πόλεμος εναντίον ενός τόσο δυνατού εχθρού κάθε άλλη διαφωνία ή σύγκρουση θα έμοιαζε με σαμποτάζ. Η τρομοκρατία, η έκτακτη ανάγκη, η κατάσταση αδιάκοπης έκτακτης ανάγκης και επιφυλακής είναι πια τα μόνα υπαρκτά προβλήματα ή τουλάχιστον τα μόνα που επιτρέπεται και πρέπει να μας απασχολούν. Ταξικά συμφέροντα, ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, πολεμικές συγκρούσεις με την ευγενική χορηγία του ΝΑΤΟ, χάνονται στο θολό τοπίο της ανεξέλεγκτης τρομοκρατίας που δεν έχει αιτίες πέρα από ένα μίσος που οφείλεται ή στο DNA ή στον πολιτισμό και τη θρησκεία των μουσουλμανικών πληθυσμών.

Και αρχίζουμε και χανόμαστε στις λογικές των αστυνομικών μυθιστορημάτων. Τα γεγονότα εξηγούνται με αστυνομικούς όρους, ψάχνοντας για το ποιος, που, πότε, πώς κλπ. Η διασάφηση του γεγονότος σαν να χάνει την πολιτική του εξήγηση, υπάγεται στη σφαίρα της μεταφυσικής και είναι απλώς αποτέλεσμα καλής ή κακής ατομικής δράσης. Κι όλοι γίνονται ύποπτοι, τα γεγονότα καταλήγουν αστυνομικό ρεπορτάζ, η αστυνομική αντίληψη των γεγονότων κυριαρχεί. Κι έτσι γεγονότα καθαρά πολιτικά τείνουν να βιώνονται σαν μια αναπάντεχη καταστροφή, εξηγούνται με έμφαση σε συνωμοσίες, τα πολιτικά γεγονότα υποβαθμίζονται σε επεισόδια αστυνομικού δελτίου, μια ακραία μορφή πολιτικής αλλοτρίωσης.

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας αντίληψης πολιτικών γεγονότων προβάλλει την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της κατασταλτικής δύναμης του αστικού κράτους. Μεγαλοποιείται ο κίνδυνος ώστε το ίδιο το αστικό κράτος να μεγεθύνει τη δικιά του δόξα σα σωτήρα της πατρίδας και μ’ αυτό τον τρόπο να πολλαπλασιάσει τις δικές του ατασθαλίες. Κι έτσι το αστικό κράτος στερεώνει την εξουσία της άρχουσας τάξης περιορίζοντας τις αντιδράσεις των υποτελών τάξεων, κάνοντας πως δίνει μιαν άνιση μάχη εναντίον ενός βολικού αντιπάλου.

Οι συνωμοσίες τρομοκρατίας ευνοούν την κυριαρχία του. Κι αρχίζουν μια σειρά από προβοκάτσιες, δολοφονίες και ψέματα που ζητούν να καμουφλάρουν μια πραγματικότητα –συγκρούσεις ιμπεριαλιστικών και ταξικών συμφερόντων. Κι αυτό το αστικό κράτος θ’ αναγκαστεί από δω και μπρος να πετάξει τη δημοκρατική του μάσκα. Ένας επίφοβος, στην αρχή ίσως συγκαλυμμένος δεσποτισμός με στρατό, αστυνομία και μυστικές υπηρεσίες που όσο πιο δυνατός θα είναι τόσο περισσότερο θα χρησιμοποιεί τη δύναμή του για να δηλώνει σθεναρά πως δεν υπάρχει, θα επιβληθεί σ’ όλη την Ευρώπη. Οι εστίες όσο θα υπάρχουν, επεμβάσεις στον αραβόφωνο κόσμο, η τρομοκρατία δεν θα τελειώσει, παρά θα προκαλείται να αυξάνεται ποσοτικά και ποιοτικά.

Η απόλυτη καταστολή στην Ευρώπη θα αποτρέψει κάθε μορφή εκδήλωσης μιας ανατρεπτικής δραστηριότητας των εργαζομένων, κι έτσι ευκολότερα θα επιβληθούν οι πολιτικές, μ’ ένα σημαντικό τμήμα τους να κλίνει προς το φασισμό, στοχοποιώντας σαν πιο βολικό εχθρό τους χιλιάδες πρόσφυγες. Το πρωτάκουστο δυνάμωμα όλων των κατασταλτικών δομών που επιτελείται με την πρόφαση της τρομοκρατίας αυτό το δυνάμωμα εύκολα θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του εργατικού κινήματος. 
Πηγή: Dies Brumalis

27 σχόλια:

  1. Εξαιρετική, όπως συνήθως, ανάλυση, από ταξική σκοπιά, του "Προλύτη". Θα επαναλάβω κι εδώ μια παρατήρηση, όχι σαν αντίρρηση αλλά σαν πρόταση για εμβάθυνση στην συλλογιστική του:
    "Κι αυτό το αστικό κράτος θ’αναγκαστεί. από δω και μπρος να πετάξει τη δημοκρατική του μάσκα."
    "θ’αναγκαστεί";
    Η, μήπως αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο;
    Γιατί στο μυαλό μου, η όξυνση της Γενικής Κρίσης του Καπιταλισμού, δύσκολα θα παντρευόταν με ...άνθηση(!) των αστικών δημοκρατικών ελευθεριών. Τα αναγκαία για τους κεφαλαιοκράτες σκληρά οικονομικά μέτρα, χρειάζονται και το αντίστοιχο αυταρχικό (για να το πούμε κομψά...) εποικοδόμημα.
    Κι επειδή είμαι, και εκ καταγωγής, καχύποπτος χωργιάτης, αρνούμαι να θεωρήσω τα διάφορα ISIS κλπ. "παραπροϊόντα" της επιθετικότητας του Ιμπεριαλισμού, που δήθεν "στράφηκαν σαν Φράνκενστάϊν, κατά των κατασκευαστών τους", που δεν τάθελαν οι άνθρωποι, δείτε κι εδώ. Κάτι, δηλαδή, σαν ...εγκληματική αμέλεια, και όχι φόνος εκ προμελέτης...
    Ποιά αμέλεια! Παραγγελία είναι όλα αυτά!
    Κι όπως λέει κι ο Σφυροδρέπανος, αποχαιρετήστε την "Αλεξάνδρεια" (=την αστική δημοκρατία και το "κοινωνικό της κράτος"), που αγαπήσατε...
    ...γιατί αυτή δε σας έχει πια ανάγκη...
    Δεν της χρησιμεύει πια σε τίποτε η συναίνεσή σας. Θέλει πολύ περισσότερη υπεραξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Συμεριζόμενος πλήρως τον προβληματισμό σου, λέω να τον πάω και ένα βήμα παρακάτω.

      -Αν η αστική δημοκρατία είναι το καταληλότερο σύστημα διακυβέρνησης για τον καπιταλισμό στο προμονοπωλειακό του στάδιο, μήπως ο φασισμός είναι το αντίστοιχο στο ιμπεριαλιστικό;

      Διαγραφή
    2. Κάτι τέτοιο είχα γράψει κι εγώ στο LR προ ετών και πέσανε επάνω μου να με φάνε...

      Διαγραφή
    3. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Και όμως ο Λένιν κάνει νύξεις για κάτι τέτοιο στον "ιμπεριαλισμό"

      Διαγραφή
  2. Ενας υπερεθνικος Φασισμος (πανευρωπαικος) θα εχανε κατι απο την "αιγλη" του ,την μαγια ,το ψωμοτυρι ,πανω στο οποιο πατα ,καλλιεργει και βασιζεται ,την "ανωτεροτητα - μοναδικοτητα" της φυλης .Και ποσο μαλλον οταν σημερα καθε τι απο το "κοινο ευρωπαικο μας σπιτι" ως το "Ευρω τους" εχουν μεινει στα αζητητα της Ιστοριας και αποτελουν εν δυναμει παρελθον στις συνειδησεις ηδη χιλιαδων μεσα στους λαους της .Ποιος δλδ θα ειναι ο συνδετικος κρικος τοσων "Αρειων" λαων που καθε ενας ,οταν επιβληθει ο Φασισμος ,θα διεκδικει την "ανωτεροτητα του" εναντι των υπολοιπων "Αρειων" αργα ή γρηγορα ? Το ειχα παντα απορια ...αν επικρατουσε το 45 ο "Αξονας" ,οι αστικες τους ταξεις ,τα μονοπωλια τους πως θα καναν ζαφτι και τις μεταξυ τους αντιθεσεις αλλα ΚΥΡΙΩΣ τα πληθη που θα τα ειχαν ποτισει με την "μοναδικοτητα" καθε ενος λαου για την παρτη του ? Αργα ή γρηγορα παλι σε συγκρουσεις και πολεμους δεν θα κατεληγαν ? Μπορει να ακουγεται απλοικο το ερωτημα αλλα αν το καλοσκεφτει καποιος ,ο Φασισμος αποτελει μια λυση ...αλλα κι αυτος αναγκης ειναι και για περιορισμενο χρονο ...ξανα μανα την ταξικη παλη θα βρουν μπροστα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      Φυσικά και οριστική λύση για το πρόβλημα, είναι μόνο το να συμβαδίσουν οι παραγωγικές σχέσεις με τις παραγωγικές δυνάμεις, και αυτό μόνο στον σοσιαλισμό γίνεται.

      Ο προβληματισμός εδώ αφορά το εάν θα μπορούσε (ακόμη και εάν ήθελε) ο καπιταλισμός να διατηρήσει τα φιλελεύθερα χαρακτηριστικά του κατά το ιμπεριαλιστικό του στάδιο, και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.

      Και για να το πάω και ένα βήμα παραπέρα. Αν η στική δημοκρατία είναι το πιο ταιριαστό πολιτικό εποικοδόμημα για τον προμονοπωλειακό καπιταλισμό, μια και είναι το μόνο που μπορεί να εκφράσει το σύνολο της (και μεταξύ της ανταγωνιζόμενης) αστικής τάξης, η συγκεντροποίηση στην οικονομία που επιφέρει η κυριαρχία των μονοπωλείων δεν είναι λογικό να έχει το καθρέφτισμα της και σε επίπεδο εποικοδομήματος, με την ανάλογη συγκεντρωποίηση και της κρατικής εξουσίας του συλλογικού καπιταλιστή (φασισμός);

      -Για τον "υπερθνικό φασισμό", έχει ένα ενδιαφέρον η ιστορία των waffen SS, των "διεθνών ταξιαρχιών" του φασισμού δηλαδή.
      -Πόσοι ξέρουν πως ο γενικός τους διοικητής ήταν βέλγος και πως οι τελευταίοι υπερασπιστές του ράιχ, γάλλοι;

      Διαγραφή
    2. Εξακολουθει να υπαρχει η απορια Τρας .Μιλαω σε πολιτικο επιπεδο και ελεγχο -καταστολη των λαων ,ιδιαιτερα οταν τις εχεις ποτησει με "εθνικισμους" ταιριαστους σε καθε ενα , πως δλδ τους συντηρεις σε βαθος χρονου το μικροβιο χωρις να νοιωσουν παριες και πατρακατιανοι καποια στιγμη ....λιγοτερο "Αρειοι" και "πεφωτισμενοι" απο τους αλλους,τους true ...Για το ταιριασμα του Ιμπεριαλισμου με τον Φασισμο στο οικονομικο επιπεδο ,ουτε λογος οτι ειναι ταμαμ

      (θα μου πεις υπαρχει και η τεχνολογια αλλα και παλι...)

      Διαγραφή
    3. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      Ο φασισμός έχει ένα πολύ ωραίο κολπάκι.
      Το κολπάκι αυτό συνίσταται στην ανοχή της "κατωτερότητας" σου έναντι κάποιων, εφόσον σε διαβεβαιώνει για την "ανωτερώτητα" σου έναντι κάποιων άλλων.

      Ο φασίστας κλείνει τα μάτια στην πρώτη, προκειμένου να "απολαύσει" την δεύτερη.
      Έτσι λύνεται το πρόβλημα που αναφέρεις.
      Και αν αυτό δεν πιάσει 100%, υπάρχει πάντα και το "plan B".
      Ο "ευρωπαϊκός" εθνοφυλετισμός, που δεν είναι και κάτι νέο εξάλλου. Οι αυθεντικοί ναζί τον είχαν διαμορφώσει με τεράστια επιτυχία στα 40's. Για αυτό υπενθύμησα και τα waffen SS.

      Διαγραφή
    4. Η ουσία είναι, Στρατάρχη, αυτό, που είπες, το γνωστό δηλαδή: Ο Φασισμός είναι η επιβολή της θέλησης της μονοπωλιακής ολιγαρχίας πάνω σε όλη την κοινωνία, έξω από "κανόνες" και θεσμούς.
      Το ιδιαίτερο "ιδεολογικό εποικοδόμημα" του Φασισμού, δηλαδή οι "Αριοι", οι "ερυθροί υπάνθρωποι", οι "εβραίοι" η οι ..νεφελίμ(!) είναι η πρόφαση, το παραμύθι τους. Αυτό είναι αρκετά ...ευέλικτο, μπορεί να αλλάζει, ανάλογα με τις συνθήκες, η, να "ερμηνεύεται".
      Η ουσία είναι, που δεν αλλάζει.
      Και θα συμφωνήσω με τον Κώστα, από κάτω, πως αν δεν είχε μεσολαβήσει η ΕΣΣΔ, ο Φασισμός θα είχε εξελιχτεί κανονικότατα ήδη από το '30: Η αυθεντική πολιτική έκφραση του Μονοπωλιακού Καπιταλισμού, που σαπίζει.
      Ορα και Τραμπ.
      Δεν είναι τυχαία όλα αυτά....

      Διαγραφή
    5. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Αν βγούμε λίγο από τον "ευρωκεντρισμό" που δυστυχώς χαρακτηρίζει ακόμη και εμάς (δεν είναι βορειοδυτική ευρώπη όλος ο καπιταλιστικός κόσμος), τότε θα δούμε πως μια χαρά αλώνισε και μεταπολεμικά ο φασισμός, και παρά την ύπαρξη της ΕΣΣΔ.
      Παπαδόπουλος, Σαλαζάρ, Σομόζα, Φράνκο, Μπατίστα, Gladio και "κόκκινη προβιά", Πινοσέτ, κλπ κλπ κλπ...

      Διαγραφή
    6. Κομματι του Καπιταλιστικου συστηματος ειναι Γκλαντιο και Κοκκινη προσφυγια εφαρμοστηκε απο ολες τις Αστικες κυβερνησεις ανεξαρτητως χρωματος δεν ητανε μονο με ανοιχτα φασιστικες κυβερνησεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Στην περίπτωση που δεν το κατάλαβες, μιλάω για το σχέδιο στρατιωτικού πραξικοπήματος (και) στην Ιταλία.
      Αυτό είναι κανονικός φασισμός, με στολή και με βούλα.

      Για τα υπόλοιπα, ώρα είναι να μας ξεπλύνεις και τον φασισμό τώρα...

      Διαγραφή
    8. Ψυχραιμια δεν ξεπλενω τον Φασισμο. Κατσε να σου πω τι ξερω και αν κανω λάθος με διορθωνεις. Κοκκινη προβια ητανε το σχεδιο απο το ΝΑΤΟ με συγκεκριμενα Παραστρατιωτικα ταγματα με κρυμενα οπλα και ολο τον Εξοπλισμο κατω απο δημοσια κτιρια μεχρι και σε εκκλησιες.Και ητανε σε γνωση ολων των Κυβερνησεων. Αν κανω λαθος το δεχομαι.Πως σου ηρθε οτι παω να ξεπλυνω τον Φασισμο.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Μίλησα για την γκλάντιο ως οργανωτή στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ιταλία (2 φορές). Ε αυτό δεν μπορεί να ήταν σε γνώση της κυβέρνησης που θα ανατρέπονταν!

      "Εντυπωσιακή εξέλιξη παρουσιάζει η οργάνωση «Gladio» στην Ιταλία, όπου οι υπηρεσίες των ΗΠΑ σε συνεργασία με την ιταλική SIFAR, έθεσαν το 1952 σε εφαρμογή τη «στρατηγική της έντασης». Μέρος αυτού του σχεδίου ήταν η δημιουργία τρομοκρατικών οργανώσεων με νεοφασιστικά, ή ακροαριστερά χαρακτηριστικά, με στόχο τη δημιουργία κλίματος αστάθειας που έφθασε μέχρι και σε απόπειρα πραξικοπήματος για την επιβολή στρατιωτικοφασιστικού καθεστώτος (17 Δεκέμβρη του 1970)."

      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=1377652

      Διαγραφή
    10. Αυτο ακριβως ειναι οπως το λες. Και για την χωρα μας που ειχε υπαρξει ο ΔΣΕ ητανε αυτα που σου ειπα Γκλαντιο και Κοκκινη προβια. Συμφωνουμε.Πες μου ομως πως σου ηρθε οτι μπορει να ξεπλύνω τον Φασισμο. Ειμαι περιεργος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    11. Να σου πω και την προσωπικη μου αποψη για τις δυο περιπτωσεις που αναφέρεις. Στην Ιταλια φτιαξανε την Στρατηγικη της εντασης με Τρομοκρατικες οργανωσεις Φασιστικες και Αριστεριστικες για να παρασυρουνε κοσμο σε Αριστεριστικους τυχοδιωκτισμους και να νομιμοποιησουνε στην συνειδηση του λαου το ΚΚΙ με τον Μπερλιγκουερ και τον ιστορικο του συμβιβασμο.Αντιθετα στην χωρα μας εχωντας κινδυνεψει πραγματικα το 1946 1991 φοβοντουσαν μεχρι το 1990 για αυτο και ειχανε γεμισει της πολης με Στρατοπεδα και την θητεια στα 3 χρονια. Ασχετα οτι δεν υπηρχε στην πραγματικοτητα τετοιος κινδυνος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    12. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Πιστεύω πως ο ένοπλος αριστερισμός στην Ιταλία ήταν το πολιτικό αποτέλεσμα του "ιστορικού συμβιβασμού" και όχι ένα εκ των υστέρων κατασκεύασμα των διαφόρων υπηρεσιών που ήρθε για να τον νομιμοποιήσει.
      Ότι οι υπηρεσίες έκαναν ότι μπορούσαν για τον εκμεταλλευτούν, είναι αυτονόητο, αλλά δημιούργημα τους δεν ήταν. Δεν φτιάχνονται τόσο μαζικά ένοπλα κινήματα από τις μυστικές υπηρεσίες.
      Αυτά και τέλος, γιατί ξεφύγαμε και πάλι.

      Διαγραφή
    13. Σωστα ξεφυγαμε. Τοσο μαζικα οχι εχεις δικιο. Υπηρχε το υλικο απο τον ιστορικο συμβιβασμο και ξεφυγε σε Αριστεριστικους Τυχοδιωκτισμους απο οργανωσεις που ειχανε φτιαξει οι Μυστικες υπηρεσιες. ΑΥΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    14. Μια διορθωση. Ειχανε κινδυνεψει το 1946 1949 στο σχολιο 11.29 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    15. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Εγώ άλλο είπα πάντως.

      Διαγραφή
    16. Το καταλαβα τι ειπες δεν σε διαστρεβλωνω οκ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Πάντως νομίζω έχει αρκετό νόημα αυτό που λέτε. Αν δεν υπήρχε η ΕΣΣΔ και το σοσιαλιστικό μπλόκ, μπορεί και αυτό να είχε γίνει από πολύ νωρίτερα!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα θα ειχανε γινει πολυ νωριτερα.Τους καθυστερησε η υπαρξη της ΕΣΣΔ και του Σοσιαλιστικου στρατοπεδου ακομα και οταν δεν ητανε στα καλυτερα του....Μονο μετα το 1991 ηρεμησανε τα παιδιά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Επιτήρηση και τέλος της ιδιωτικότητας και με την βούλα

    Οι δημοκρατίες είναι ούτως ή άλλως "βελούδινες" δικτατορίες. Καμία εξουσία δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν εφαρμόζει κατασταλτικά μέτρα και παρακολούθηση στους πολίτες της. Πόσο μάλλον όταν - όπως πάντα - οι εξουσιαστικές ανάγκες συμπλέουν με αυτές των οικονομικών εξουσιαστών.
    Τα προσχήματα υπάρχουν. Στην περίπτωσή μας, οι Βρυξέλλες και το Παρίσι. Οι εχθροί το ίδιο, είναι όσες / όσοι είναι μουσουλμάνοι/ες ή τέλος πάντων, έτυχε να γεννηθούν σε ένα μη κοσμικό κράτος.

    Δεν ξέρω, πόσες και πόσους παραξένεψε η είδηση που κυκλοφόρησε σήμερα (25/3/16) και ακόμα περισσότερο, πόσες και πόσοι καταλάβανε τι σημαίνει αυτό και τι κρύβει από πίσω της.
    Η είδηση, όπως θα την διαβάσετε στα ΜΜΕ, τις προσεχείς ώρες, θα λέει κάτι τέτοιο:

    Skype και Viber θα παρακολουθούνται λόγω τρομοκρατίας

    Αυτό, όμως προέκυψε λέτε; Έκτακτα και ίσως προσωρινά, λόγω των συμβάντων σε Βέλγιο και Γαλλία; Όχι φυσικά:

    Την ταχεία ολοκλήρωση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ζητούν με κοινή δήλωσή τους οι 28 υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασαν την Πέμπτη εκτάκτως στις Βρυξέλλες. Στην κοινή δήλωσή τους υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα των χωρών της ΕΕ να αγωνιστούν από κοινού κατά της τρομοκρατίας, διατηρώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι η επίθεση στις Βρυξέλλες στρέφεται “κατά της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας μας”.

    Αν και θα μπορούσαμε να λέγαμε πολλά LOL, όταν ακούμε τους προαγωγούς της βίας, της γενοκτονίας, πως μάχονται κατά της τρομοκρατίας, δυστυχώς, το θέμα δεν αφήνει τα παραμικρό περιθώρια, ουτε καν για αχνό χαμόγελο. Αυτό επειδή, πέραν των παραπάνω, προτάθηκε και προωθείται προς εφαρμογή, ο έλεγχος εφαρμογών επικοινωνίας όπως τα Skype και Viber, για “λόγους ασφαλείας”. Η ανακοίνωση της πρότασης και απόφασης (σας θυμίζει κάτι αυτό;), έγινε μετά τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του ευρωπαϊκού συμβουλίου από τον υπουργό Δικαιοσύνης του Βελγίου Cohen Gens και ούτε λίγο, ούτε πολύ αποφασίστηκε να ανοίξει η πρόσβαση στις αρχές στα προγράμματα επικοινωνίας Viber και Skype προς “εντοπισμό επικοινωνιών των τρομοκρατών”.
    Όπως μάλιστα, χαρακτηριστικά δήλωσε ο Gens:

    Είναι σημαντικός ο κοινός αγώνας για το άνοιγμα του Διαδικτύου, σχετικά με τις επικοινωνίες που δεν είναι οι “κλασικές”, καθώς κι η επικοινωνία μέσω Skype.

    http://osarena.net/ypo-epitirisi-kai-katastoli-oi-epikoinonies-sto-diadiktyo

    Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινά...

    REDs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @REDs:
      Στο μόνο που έχω να κάνω μια παρατήρηση στο σχόλιο σου είναι το περί "μη κοσμικού κράτους".
      Οι χώρες που ισοπεδώνονται η μία πίσω από την άλλη ήταν οι χώρες του Μπάαθ, δηλαδή κοσμικότατες. Πολύ "κοσμικότερες" της Ελλάδας με την συνταγματική κατωχύρωση της "επικρατούσας θρησκείας" μην πω...

      Από την άλλη μεριά, η πλειοψηφεία των δραστών των επιθέσεων είναι ευρωπαίοι πολίτες, αν αυτό λέει κάτι.

      Διαγραφή
    2. "Από την άλλη μεριά, η πλειοψηφεία των δραστών των επιθέσεων είναι ευρωπαίοι πολίτες, αν αυτό λέει κάτι..."

      Θέλετε να πείτε οτι υπάρχει περίπτωση αυτό (Βελγιο, Παρισι) να το έκανε η ΕΕ για να δικαιολογήσει τις φασιστικές πράξεις της;

      "Οι χώρες που ισοπεδώνονται η μία πίσω από την άλλη ήταν οι χώρες του Μπάαθ, δηλαδή κοσμικότατες."

      Αυτό πόσοι το γνωρίζουν στην Ελλάδα; Και αν το γνωρίζουν, πόσοι απο αυτούς θεωρούν αυτο το δεδομένο σημαντικό για την εξαγωγή συμπερασμάτων;

      REDs

      Διαγραφή
    3. @REDs:
      Δεν θέλω να πω τίποτε. Τα δεδομένα καταγράφω.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.