Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Αν η πολιτική ήταν ποδόσφαιρο...

Αν η πολιτική ήταν ποδόσφαιρο, το ΠΑΣΟΚ θα ήταν ο Ολυμπιακός και η ΝΔ ο Παναθηναϊκός. Θα μπορούσε κάλιστα και το αντίστροφο βέβαια, αλλά για λόγους ιστορικούς και κοινωνικούς, αυτή η σειρά είναι μάλλον πιο ταιριαστή.
Για τις οφθαλμοφανείς αναλογίες με τον ποδοσφαιρικό δικοματισμό πάντως, δεν νομίζω να φέρει αντίρρηση κανείς.

Αν η πολιτική ήταν ποδόσφαιρο, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η ΑΕΚ του Μπάγιεβιτς που εν μέσω της σχεδόν πλήρους κατάρρευσης του τότε Ολυμπιακού και της προσωρινής σχετικής αδυναμίας του Παναθηναϊκού, μεσουράνησε για μια τριετία, έχοντας μια προσωποπαγή, στο πρόσωπο του τότε προπονητή της, ομάδα.
Το είχε πει και ο Ντέμης άλωστε σε ανύποπτο χρόνο: «Η ΑΕΚ είναι η αριστερά του ποδοσφαίρου»...

Αν η πολιτική ήταν ποδόσφαιρο, το ΚΚΕ θα ήταν ο Εθνικός Πειραιά μέχρι το ’90.
Μια δύναμη που ενώ όλοι την θεωρούσαν «μικρομεσαία», ήταν η μόνη (μαζί με τους «μεγάλους») που δεν είχε πέσει ποτέ κατηγορία (μείνει εκτός βουλής) και που στα ντουζένια της έφτασε να διεκδικήσει με σοβαρές εξιώσεις ακόμη και το πρωτάθλημα, που όμως δεν πήρε λόγω ...εξωτερικών παρεμβάσεων!
 
Αν η πολιτική ήταν ποδόσφαιρο, η ΕΣΣΔ του Στάλιν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, θα ήταν η Λάρισα του Γκμόχ.
Μια επαρχιακή ομάδα που εκμεταλλευόμενη τις ...ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τους πήρε το πρωτάθλημα το 1988.

Αν η πολιτική ήταν ποδόσφαιρο, η Λ.Δ. του Βιετνάμ θα ήταν ο ...Φωστήρας.
Για το «φονέας των γινάντων» και το γαμώτο και μόνο...

Αν η πολιτική ήταν ποδόσφαιρο, τότε η Δημοκρατία της Κούβας θα ήταν η εθνική Ελλάδας του EURO 2004 (ή η φετεινή Λέστερ, αν τελικά καταφέρει και το πάρει στην Αγγλία).
Το απόλυτο αουτσάιντερ, που ήρθε από το πουθενά και το σήκωσε το τιμημένο (το λάβαρο της επανάστασης)...

Αν η πολιτική ήταν ποδόσφαιρο, και τελικά γίνονταν η επανάσταση στην Ελλάδα, τότε το ΚΚΕ θα είχε κάνει ότι και η Liverpool το 2005, που ήρθε με βασικό της όπλο την ιστορία και την βαριά (και ασήκωτη) φανέλα της και σήκωσε το Τσάμπιονς Λινγκ, στην χρονιά που θριάμβευσαν οι "κόκκινοι"...

Το μπλογκ παραμένει ανοιχτό σε άλλες ιδέες για σχετικές αναλογίες

2 σχόλια:

  1. "Αν η πολιτική ήταν ποδόσφαιρο, το ΠΑΣΟΚ θα ήταν ο Ολυμπιακός και η ΝΔ ο Παναθηναϊκός"

    ΔΙΟΡΘΩΣΗ:
    Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΤΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΕΙΤΕ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

    ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΚΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ...

    ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΧΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΒΡΩΜΑΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΠΥΛΗ...
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @fentagin:
      Η ιστορία δεν σε επιβεβαιώνει πάντως. Ούτε για το ΔΕΚΟ (ας θυμηθούμε ποιές ομάδες είχαν επίσημους χορηγούς κρατικά μονοπώλεια όπως ο ΟΤΕ κ η ΔΕΦΑ), ούτε για το "ένας δικομματισμός μόνος του".
      Προφανώς αναφέρεσαι αποκλειστικά στην τελευταία 20ετία (πού όντως κυριάρχησε ο ΟΣΦΠ), αλλά από ότι είδες το άρθρο πάει πολύ πιο πίσω αφού μιλάει μέχρι και για τον εθνικό του Καρέλια ή τον Φωστήρα ως "φονέα των γινάντων".
      Θα θεωρήσω το σχόλιο σου απλή οπαδική εμπάθεια και δεν θα μπω να αντεπιχειρηματολογήσω περισσότερο, για μην πάρει άλλο ύφος (και κυρίως ήθος) η συζήτηση.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.