Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Το προηγούμενο του Μονάχου*

Στη δεκαετία του ’30, οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές ελίτ έκριναν ότι η ΕΣΣΔ, με το μοντέλο της, απειλούσε τα ταξικά συμφέροντα τους. Συνεπώς, υποστήριζαν από κοινού το ναζιστικό αποικιοκρατικό σχέδιο για την Ανατολική Ευρώπη και τη καταστροφή των σλαβικών λαών. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από τη Μόσχα για τη δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας ενάντια στο ναζισμό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δέχθηκαν όλες τις απαιτήσεις του καγκελαρίου Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένης της προσάρτησης της Σουδητίας. Ήταν οι Συμφωνίες του Μονάχου (1938), με αποτέλεσμα τη πρακτική άτακτη φυγή της ΕΣΣΔ και τη σύναψη, από τη πλευρά της, του Σύμφωνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ (1939). Αργότερα, ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες και μετά ορισμένοι Αμερικανοί, συνειδητοποίησαν το λάθος τους και αποφάσισαν να συμμαχήσουν με τη Ρωσία(ΕΣΣΔ) εναντίον των Ναζί.

Κάτω από τα μάτια μας, τα ίδια λάθη επαναλαμβάνονται. Οι ευρωπαϊκές ελίτ θεωρούν την Συριακή Δημοκρατία ως αντίπαλο, είτε υπερασπιζόμενες την αποικιακή προοπτική του Ισραήλ, είτε ελπίζοντας οι ίδιες να ξανά-αποικήσουν το Λεβάντε και να αρπάξουν τα τεράστια ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα φυσικού αέριου. Ως εκ τούτου, υποστήριξαν τις μυστικές αμερικανικές επιχειρήσεις της «αλλαγής καθεστώτος» και προσποιήθηκαν ότι πίστευαν το μύθο της «Αραβικής Άνοιξης».
Μετά από πέντε χρόνια πολέμου δια αντιπροσώπων, παρατηρώντας ότι ο πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ είναι ακόμα εκεί, αν και χίλιες φορές ανακοίνωσαν την παραίτησή του, οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν σε μέγεθος 3 δισ. € ετησίως, την τουρκική υποστήριξη στους τζιχαντιστές. Και αυτό, σύμφωνα με τη λογική τους, θα τους φέρει τη νίκη και επομένως τον τερματισμό των μεταναστεύσεων. Δεν θα αργήσουν να συνειδητοποιηθούν [12], αλλά πολύ αργά, ότι με τη κατάργηση των θεωρήσεων (βίζας) για τους Τούρκους υπηκόους, επέτρεψαν την ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ των στρατοπέδων της Αλ Κάιντα στην Τουρκία και στις Βρυξέλλες [13].

Η σύγκριση με το τέλος της δεκαετίας του ’30 είναι ακόμη ορθότερη στο βαθμό που στη διάρκεια των συμφωνίων του Μονάχου, το ναζιστικό Ράιχ είχε ήδη προσαρτήσει την Αυστρία, χωρίς να προκαλεί αισθητή αντίδραση των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Και σήμερα, η Τουρκία κατέχει ήδη το βορειοανατολικό μέρος ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κύπρου, και μια λωρίδα λίγων χιλιομέτρων βαθιά στη Συρία, που διοικείται από ένα Wali (νομάρχη) που διορίστηκε για το σκοπό αυτό.

Όχι μόνο η ΕΕ τα δέχεται, αλλά με τη στάση της, προέτρεψε την Άγκυρα να συνεχίσει τις προσαρτήσεις της κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η κοινή λογική του καγκελάριου Χίτλερ και του πρόεδρου Ερντογάν βασίζεται στην ενοποίηση της «φυλής» και τον εθνοκαθαρισμό του πληθυσμού. Ο πρώτος ήθελε να ενώσει τους πληθυσμούς της «γερμανικής φυλής» και να καθαρίσει τα "ξένα" στοιχεία (Εβραίους και των Ρομά), ο δεύτερος θέλει να ενώσει τους πληθυσμούς της «τουρκικής φυλής» και να καθαρίσει τα "ξένα" στοιχεία (Κούρδους και Χριστιανούς).

Το 1938, η ευρωπαϊκή ελίτ πίστευε στην φιλία του καγκελαρίου Χίτλερ, σήμερα σε αυτή του πρόεδρου Ερντογάν.
______________
[12] « Lettre ouverte aux Européens coincés derrière le rideau de fer israélo-US από τον Hassan Χαμάντεχ, Réseau Voltaire, 21 Μαΐου 2014.
[13] “Israeli general says al Qaeda’s Syria fighters set up in Turkey” (Ισραηλινός στρατηγός μιλάει για μαχητές της Αλ Κάιντα στη Συρία, που έχουν εκπαιδευτεί στην Τουρκία), Dan Williams, Reuters, 29 Ιανουαρίου 2014.
 _____________
*Απόσπασμα από εκτενέστερο άρθρο του Τιερί Μεϊσάν με τίτλο "Η ευρωπαϊκή αυτοκτονία ενώπιον της Τουρκίας", για αρκετά από τα συμπεράσματα του οποίου διατηρούμε τις επιφυλλάξεις μας.

8 σχόλια:

  1. Τrash θα ήθελα όμως ένα σχόλιο σου, πάνω στις επιφυλάξεις που έχουμε & εγώ δεν συμφωνώ, κάνει μερικά άλματα έως και τη γνωστή εξίσωση.
    Χρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Χρηστος:
      H λανθασμένη εξίσωση που κάνει είναι το Τουρκία=ναζιστική Γερμανία. Όχι η "γνωστή".

      Διαγραφή
    2. @Χρηστος:
      Βεβαίως ο Μεϊσάν δίνει όπως πάντα, αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία στο άρθρο του.
      Αυτά είναι και ο λόγος της αναδημοσίευσης. Όχι τα συμπεράσματα του.

      Διαγραφή
  2. Δε νομίζω ότι επί της ουσίας συμμάχησαν ποτέ με την ΕΣΣΔ, εξάλλου αμέσως μετά τον πόλεμο ο στόχος της κατάρρευσής της νομίζω ήταν εννιαίος. Ήταν ο υπ΄αριθμός ένα εχθρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και στο διάστημα 1941-1945, οι δυτικοί ήταν σύμμαχοι της ΕΣΣΔ.
      Αυτό είναι ιστορικά καταγεγραμμένο γεγονός.
      Το πόσο σταθεροί ή ιδιοτελείς σύμμαχοι της ΕΣΣΔ ήταν, αποτελεί βεβαίως θέμα προς συζήτηση, αλλά όχι η συμμαχία η ίδια.

      Διαγραφή
  3. ΟΙ Δυτικοί Ιμπεριαλιστες δεν συνειδητοποιησανε σε καμμια περιπτωση οτι κανανε λαθος στην ενισχυση με ολους τους τροπους. Ητανε συνειδητη επιλογη απο την αρχη μεχρι το τελος. Ξεκινωντας με την χαλαρωση της συνθηκης των Βερσαλιων τον Επανεξοπλισμο και την επιστροφή αποστρατιωτικοποιημένων περιοχων στην Γερμανια την Προσαρτηση της Αυστριας Τσεχοσλοβακιας το 1938 την επιθεση της Ιαπωνιας το 1938 της Φιλανδιας το 1939 την συνομωσια στον Κοκκινο Στρατο απο τους Ζηνοβιεφ Μπουχαριν Τροτσκι ολα ητανε ενα σχεδιο για να χτυπείσουνε την ΕΣΣΔ. Οταν ειδανε οτι ο Χίτλερ εχασε στην Μόσχα κανανε την αναγκη φιλοτιμο να φτιαξουνε το Αντιφασιστικό Μέτωπο και ιδιαιτερα μετα την συντριβει σε Σταλιγκραντ Κουρσκ.Ακομα και οταν ανοιξανε το 2ο Μετωπο στην Νορμανδια τον Ιουνη του 1944 παλι υπηρχανε κρυφες συναντησεις με τους Γερμανους σε Ισπανια Πορτογαλια Ελβετια. Τρεχανε να σωσουνε οτι πρλαβουνε για τον καπιταλισμο και σε αυτην ακριβως την βαση οι Γερμανοι Στρατηγοι προσπαθουσανε να σκοτωσουνε τον Χιτλερ και ανοιγανε το Μετωπο στην Δυση πολεμωντας μονο στην Ανατολη. Ολοι βιαζοντουσαν να τελειωσει ο πολεμος για να γινει αναστροφη συμμαχιων και να συνεχισθει ο Αντικομμουνιστικος Αγωνας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Το μια επιλογή μπορεί να είναι συνειδητή, δεν σημαίνει πως είναι και σωστή.
      Θα συνιστούσα προσεκτικότερη ανάγνωση (και σχολιασμό) των κειμένων.

      Κοίτα και την απάντηση μου παραπάνω στον experience.

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνούμε. Εχει ενδιαφέροντα στοιχεία όπως το λες άσχτα οτι διαφωνούμε στα συμπεράσματα που βγάζει. Εγω το ιστορικό πλαίσιο έβαλα. Την καλησπέρα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.