Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΚΚΕ: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

16/02/16
Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών

Η γραμμή της γεωστρατηγικής αναβάθμισης για λογαριασμό των μονοπωλίων που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικής σχεδιασμούς, προκαλώντας ζημιά στα κυριαρχικά δικαιώματα και βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για την αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο μετά από κοινή πρόταση των κυβερνήσεων των Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας, ενισχύει τις στοχεύσεις για συγκυριαρχία και διαχείριση του Αιγαίου κάτω από την ευρωΝΑΤΟϊκή ομπρέλα.

Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι οι ελληνικές και τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο της άλλης χώρας είναι έωλοι αφού είναι γνωστό πως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα διεθνώς αναγνωρισμένα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο και το ΝΑΤΟ υποθάλπει τις διεκδικήσεις της.


Αυτό υπογραμμίζεται και από τη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το τουρκικό κράτος μετά το τραγικό δυστύχημα στην Κίναρο, με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να συντονίζει την επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στη ζώνη που περικλείει το FIR Αθηνών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, πώς τοποθετείται η κυβέρνηση για τις συνέπειες που προκαλεί η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ενίσχυση των θέσεων για συγκυριαρχία - συνδιαχείριση του Αιγαίου;
 
Ο βουλευτής
Θανάσης Παφίλης
Πηγή: ΚΚΕ (οι υπογραμμίσεις δικές μας)

1 σχόλιο:

  1. Η Εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο αιγαιο με προσχημα τους Μεταναστες ειναι προσχηματική. Η Πραγματικότητα εχει να να κάνει με το κουβαρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμων σε ολοκληρη την Αν.Μεσογειο και την μαύρη θαλασσα. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωριζει συνορα μεταξυ των μελων του.Ενισχυει το παιχνιδι των Εθνικισμων μεταξυ των Αστικων Ταξεων των χωρων ωστε να εγκλωβισει η καθε μια τον λαό κατω απο τα δικα της ταξικα συμφεροντα.Ολοι οι λαοί της περιοχης πρεπει να παλεψουνε για την Εξοδο των χωρων τους απο καθε Ιμπεριαλιστικο οργανισμο με ταυτοχρονο στοχο την Κοινωνικοποίηση των μεσων παραγωγης. Με το αιμα των λαων χαραζουνε ξανα τα συνορα για τα Συμφεροντα του Κεφαλαίου μεσα στην καθε χωρα. Την καλημερα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.