Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Τα τελευταία νέα της Δεύτερης Φοράς Αριστερά

Η υπόδειξη πριν τις ελληνικές εκλογές ότι το πρόβλημα είναι συστημικό και όχι κάποιες ιδεολογικές εμμονές του Σόιμπλε, θα σου χάριζε από τους ‘σύγχρονους δημοκρατικούς αριστερούς’ τον χαρακτηρισμό δογματικός, απολίθωμα, με παρωπίδες, σεχταριστή κ.ο.κ. Ακούγοντας σήμερα στην τηλεόραση ένα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το ασφαλιστικό και τους αγρότες, έλεγε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη η κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση γιατί το πρόβλημα είναι συστημικό, δεν το δημιούργησε η κυβέρνηση και δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό.

Παρομοίως, πριν τις εκλογές η υπόδειξη ότι την πραγματική εξουσία δεν την έχει η εκάστοτε κυβέρνηση αλλά το κεφάλαιο και η αστική τάξη, θα σου χάριζε επίσης τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς. Τώρα η ΔΦΑ (Δεύτερη Φορά Αριστερά) νύπτει τας χείρας της με το συχνό επιχείρημα ότι δεν είναι αυτοί η εξουσία, άλλο πράμα η κυβέρνηση.

Ίσως να μην έχει υπάρξει καλύτερο παράδειγμα για το τι σημαίνει ”σύγχρονη, αντι-δογματική, δημοκρατική, ευρωπαική” αριστερά από το ΣΥΡΙΖΑ και τους αυλικούς του. Ίσως να μην έχει υπάρξει στην Ελλάδα κάτι πιο χυδαίο και γλοιώδες εδώ και πολύ καιρό.

Σε κάτι πιο κοντά μας τώρα…

Όταν κατέβηκε ο Καμμένος στην Κύπρο και έλεγε στους στρατιώτες ότι έπρεπε να είναι ετοιμοπόλεμοι και ότι είναι μονάδα επίθεσης, υπήρχε τεράστιος χλευασμός. Πολλοί θεώρησαν πως ο Καμμένος…κατακάηκε και δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα. Νομίζω πρέπει να αναθεωρήσουν όλοι. Ο Καμμένος δεν είναι απλά ένας πολιτικός καιροσκόπος αλλά υλοποιεί συγκεκριμένες συντεταγμένες προς συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής τα έργα του. Από τον ψευδοπατριωτισμό που επαγγελλόταν βάλθηκε τώρα να πείσει για την κάθοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και με την βούλα ως κάτι το οποίο είναι σωτήριο για την Ελλάδα.

Το κομμάτι που αφορά και την Κύπρο είναι πως ο ίδιος μίλησε στον Ενικό, για μια στρατιωτική ασπίδα που θα προστατεύει την Ευρώπη από τους βάρβαρους τζιχαντιστές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επίσης πρέπει να επεξεργαζόμαστε και τις κινήσεις του Αναστασιάδη για επίλυση του Κυπριακού. Μέσα δηλαδή από στην ενσωμάτωση της Κύπρου στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της περιοχής, που θεωρητικά παρουσιάζεται και σαν ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Ευρώπης ενάντια στους βάρβαρους. Δεν είναι αθώοι οι καιροί, ας πάρουμε τα μηνύματα και ας καταλάβουμε επιτέλους την Κύπρο ως μέρος του κόσμου και όχι ως το κέντρο του.
Πηγή: Αγκάρρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.