Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Και εκεί δεν έχουν μνημόνιο...

Η Γαλλία απαγόρευσε στα σούπερ μάρκετ να πετούν τα απούλητα τρόφιμα


Πόλεμο κατά της σπατάλης φαγητού κήρυξε η Γαλλία, η οποία με νόμο απαγορεύει στα σούπερ μάρκετ να πετούν τα απούλητα τρόφιμα.

Σύμφωνα με τον νόμο, τα καταστήματα υποχρεούνται πλέον να δωρίζουν τα είδη διατροφής σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και τράπεζες τροφίμων, αντί να τα καταστρέφουν ρίχνοντας πάνω τους χλωρίνη και να τα μεταφέρουν σε χωματερές, όπως έκαναν στο παρελθόν.

Ο νέος νόμος ψηφίστηκε ομόφωνα από τη γαλλική γερουσία την Τετάρτη, μετά από πρόταση που υπέβαλε ο βουλευτής Arash Derambarsh. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το πρωτοποριακό αυτό νομοσχέδιο ισχύει για όλα τα σούπερ μάρκετ με μέγεθος 400 τετραγωνικά μέτρα και άνω.

Σε περίπτωση παράβασης του νόμου, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τσουχτερά πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν και τα 75.000 ευρώ ή ακόμα και ποινές φυλάκισης που αγγίζουν τα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Arash Derambarsh πρόκειται σύντομα να αρχίσει μια εκστρατεία για τη θέσπιση πανευρωπαϊκού νόμου που θα απαγορεύει στα σούπερ μάρκετ να πετούν τα απώλητα προϊόντα τους. «Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσω από τον πρόεδρο Ολάντ να ασκήσει πίεση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ώστε να επεκταθεί ο νόμος σε όλοκληρη την ΕΕ», αναφέρει ο γάλλος βουλευτής, τονίζοντας πως «η μάχη κατά της σπατάλης φαγητού μόλις ξεκίνησε».
Πηγή: ΚτΠ
H καπιταλιστική "αφθονία" βάρεσε τέλια και στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις, ή είναι η ιδέα μου;

3 σχόλια:

  1. Απούλητα όπως "ληγμένα";

    Αποτέτοιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι ο πρόγονος της ΕΕ που πλήρωνε για να πετάξουν τα ροδάκινα στις χωματερές;
    τον παραλογισμό τον κατανοεί ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος που ισχυρίζεται πως δεν αρκούν οι πόροι για να τραφούν όλοι;Κατανοεί πως αφού τα τρόφιμα είναι εμπόρευμα προτιμούν να τα έχουν στις βιτρίνες να σαπίζουν παρά να έχει να φάει ο εργάτης και ο άνεργος;
    Η ίδια η ΕΕ θέσπισε κριτήρια για την ημερομηνία λήξης, προκειμένου να διευκολύνει τις μεγάλες επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων να μην στοκάρουν. Απόδειξη;
    Προέκυψε κάτι από την σχετική επιστήμη ώστε τα χρονικά όρια που κάτι είναι βρώσιμο να διευρυνθούν; Τότε πως το αλλάζουν; εκτός εσκεμμένα θέλουν να ταίσουν ληγμένα τον λαουτζικο...
    ΕΕ η αλλιώς ΕE-coli Η ένωση της γαστρεντερίτιδας και της αλλαντίασης.Διάρροια με άλλα λόγια....

    Συγνώμη αηδίασα από την είδηση
    (σχετικά με το tweet για την αυτοδιαχειριζόμενη ΥΕΝΕΔ:Μη διανοηθεί κανείς να με φωνάξει όταν την ξανακλείσουνε)

    Αποτέτοιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.