Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ο καθένας με το ρόλο του στο «θάψιμο»


Οσοι βρέθηκαν την Πέμπτη στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις, και έτυχε να παρακολουθήσουν τα ρεπορτάζ του αστικού Τύπου και των ΜΜΕ γι' αυτές τις συγκεντρώσεις, νόμιζαν ότι βρίσκονται σε εικονική πραγματικότητα.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, φρόντισαν να «θάψουν» τη μαζικότητα και το δυναμισμό των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ και να προβάλουν δυνάμεις, που όχι μόνο έχουν βάλει όλα αυτά τα χρόνια πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και σήμερα δεν αμφισβητούν την ουσία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης και φυσικά δεν κάνουν τίποτε για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης.

Από τη ΓΣΕΕ, τις ηγεσίες των ΔΣΑ, ΤΕΕ, Ιατρικού Συλλόγου, μέχρι την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη ΛΑΕ και με συνθήματα «για την Αργεντινή και τα ελικόπτερα»..., όλοι και όλα χωράνε στα δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ, αρκεί να μην ακούγεται τίποτε για τους δεκάδες χιλιάδες εργάτες, μικροεπαγγελματίες, φτωχούς αγρότες, νέους, που πήραν μαζικά μέρος κι έδωσαν τον τόνο στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Αρκεί να μην ακούγεται λέξη για άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ.

Ξεκινάμε από την κυβερνητική ΕΡΤ, η οποία, αφού έβαλε σε δεύτερη μοίρα την απεργία, επιλέγοντας να ασχοληθεί ως πρώτο θέμα με τις «σκληρές διαπραγματεύσεις» των υπουργών της κυβέρνησης, ανακάλυψε ότι στην Αθήνα πήραν μέρος 20.000, όταν μόνο στο ΠΑΜΕ ήταν πάνω από 50.000!

Στη συνέχεια, τα βραδινά δελτία ειδήσεων των καναλιών «έθαψαν» τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και πρόβαλαν τα επεισόδια των γνωστών προβοκατόρων. Αλλοι πάλι λένε ότι είδαν για πρώτη φορά ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να διαδηλώνουν παρέα, σε μια προφανή προσπάθεια να ξεπλύνουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Τη σκυτάλη πήραν την επόμενη ημέρα (χτες) οι εφημερίδες, ακολουθώντας την ίδια τακτική «θαψίματος». Ολοι δε παρουσίασαν τις δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μαζί με τα twitter της Φώφης και τις ομιλίες που έκανε κάπου ο Θεοδωράκης...

Δίπλα σε όλα αυτά, η αθλιότητα μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει πως δεν είδε τους χιλιάδες απεργούς των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ κι ανακάλυψε πως στις απεργιακές συγκεντρώσεις είναι οι εκπρόσωποι του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και οι χρυσαυγίτες! Ακόμα, τα όσα υποστήριξε ο Π. Σκουρλέτης χτες στη Βουλή, ότι η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις «διογκώθηκε υπερβολικά από τα ΜΜΕ», καθώς και το πρωτοσέλιδο της «Αυγής», που προσπαθεί να κρύψει ότι τα απεργιακά συλλαλητήρια στρέφονταν και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και τις διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές.

Ο στόχος όλων προφανής: Να στηθεί ένα νέο σκηνικό, που στην καλύτερη περίπτωση να εξαντλεί την κριτική του στον αρμόδιο υπουργό και την κυβέρνηση και να υπηρετεί τα διάφορα σχέδια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού κι εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας στο νέο δίπολο του αστικού πολιτικού συστήματος.

Γιατί ο καθένας με το ρόλο του - είτε στηρίζοντας είτε αντιπολιτευόμενος την κυβέρνηση - επιδιώκει η λαϊκή δυσαρέσκεια να μη χειραφετηθεί, να μη βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, την καπιταλιστική εξουσία, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Ο λαός έχει πλέον την πείρα και μπορεί με ένα αναγεννημένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, με μια ισχυρή κοινωνική λαϊκή συμμαχία, να τους διαψεύσει.
Πηγή: Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:


  1. ο καθένας με το ρολο του

    http://www.altsantiri.gr/gnwmes/nikos-mora%CE%90tis-i-mera-pou-ta-kanalia-eginan-rizospastis/

    Ακυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.