Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στο Αιγαίο

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η ανάπτυξη ισχυρής ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης με αεροπορική υποστήριξη στο Αιγαίο, για την «παρακολούθηση των μεταναστευτικών κυμάτων», όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, αποτελεί μια επικίνδυνη και αντιδραστική εξέλιξη για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.
Αποτελεί μια σαφή ανάμιξη του ΝΑΤΟ στην εντεινόμενη ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση και επέμβαση στη Συρία και τη Μ. Ανατολή και της δίνει νέα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, τη στιγμή που η προτεινόμενη και αμφίβολη εκεχειρία συνοδεύεται από συνέχιση των βομβαρδισμών και απειλές για επέκταση του πολέμου.
Επιτείνει το δράμα των προσφύγων, οι οποίοι διωγμένοι από τους βομβαρδισμούς και τις σφαγές των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους στη Συρία, έρχονται αντιμέτωποι με τις κανονιοφόρους του ΝΑΤΟ και γίνονται εργαλείο στους ανταγωνισμούς και τις επιδιώξεις ιμπεριαλιστικών και περιφερειακών δυνάμεων.
Ανοίγει για τη χώρα και το λαό πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, με την άμεση εμπλοκή στους πολεμικούς ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, αλλά και με την , εκ των πραγμάτων, επαναφορά στο προσκήνιο ζητημάτων κυριαρχίας στο Αιγαίο και ανταγωνισμών ανάμεσα στην Τούρκικη και Ελληνική αστική τάξη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ, ύστερα από την «προσφορά» νέας βάσης στους Αμερικανονατοϊκούς, την ανακήρυξη των ΗΠΑ σε «πολύτιμο φύλο» και την ενίσχυση του αμερικανόπνευστου άξονα με Ισραήλ και Αίγυπτο, κάνει ένα ακόμη βήμα στο βάθεμα της εξάρτησης. Ένα περεταίρω βήμα υποταγής στις απαιτήσεις των «εταίρων» της ΕΕ (Γερμανίας, Γαλλίας) και των υπερατλαντικών «συμμάχων» (ΗΠΑ). Αυτών των γερακιών του πολέμου, αυτών των αρπακτικών που οδηγούν το λαό μας στην εξαθλίωση.
Καταγγέλλουμε αυτήν την επικίνδυνη εξέλιξη και καλούμε το λαό να ξεδιπλώσει την αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική του πάλη. Να μπολιάσει τον αγώνα που και αυτή τη στιγμή δίνει για τη ζωή και το ψωμί του, με αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά. Να εκφράσει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες, μέσα από την ανάδειξη και στοχοποίηση των κοινών εχθρών. Να βαδίσει το δρόμο της συγκρότησης ενός Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης ενάντια στην επίθεση του συστήματος και το καθεστώς της εξάρτησης.

- ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
- ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ
- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

9 σχόλια:

  1. Πως σχολιάζεις την ανακοινωση Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Συμφωνώ απόλυτα με την καταγγελία των ΝΑΤΟ-ΕΕ και όσα την αφορούν.
      Διαφωνώ (αναμενόμενα) με την επικέντρωση στην εξάρτηση της χώρας, καθώς αφήνει ανοιχτά τα γνωστά παράθυρα. Αν θές να δεις, έχω κριτικάρει παλιότερα αυτές τις θέσεις των Μ-Λ, εδώ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/12/19_27.html

      Και το ΚΚΕ πάντως, για "απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων" κάνει λόγο.

      Διαγραφή
    2. Σωστός συμφωνούμε. Σωστα το εβαλες σε εισαγωγικά το απωλεια Εθνικων κυριαρχικών δικαιωματων γιατι ειναι συνειδητά απο την Αστικη Ταξη. Ολα καλα. Τα υπολοιπα δεν τα λεω τα εχουμε πει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Κοίτα και εδώ:
      Το ΝΑΤΟ γκριζάρει το Αιγαίο
      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8772398&textCriteriaClause=%2B%CE%9D%CE%91%CE%A4%CE%9F

      Διαγραφή
    4. Συμφωνούμε απολυτα. Ειναι δεκαετιες ολοκληρες αυτη η δουλειά με το ΝΑΤΟ δεν αναγνωριζει συνορα. Και θα σου κανω και το κεφι σημερα επειδη σε συμπαθω. Φονιαδες των λαων Αμερικανοι Ε.Ε ΝΑΤΟ. Χωρις βεβαια να αλλάζω στο παραμικρο τιποτα απο τα υπολοιπα. ΟΒΕΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Άτσα και ΚΚΕ(μ-λ)!!! Μπράβο Trash!

    ARISTEROS EPANASTATIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ARISTEROS EPANASTATIS:
      -Τι εννοείς;
      Αυτό το μπλογκ πάντα δημοσίευε ανακοινώσεις ή ακόμη και αναλύσεις, και άλλων οργανώσεων.

      Διαγραφή
  3. Ναι, το ξέρω. Επιδοκιμαστικό ήταν το σχόλιο για να συνεχίσεις έτσι. Θα ήθελα βέβαια να έβαζες κι από πολύ μικρά τροτσκιστικά κόμματα( π.χ ΚΕΔ 1, ΚΕΔ 2, ΤΟΕ, ΕΜΕ). Εντάξει, θα μου πεις έβαλες πρόσφατα ένα απόσπασμα από τον Πουλιόπουλο.

    ARISTEROS EPANASTATIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ARISTEROS EPANASTATIS:
      Υπάρχει το ζήτημα πως με τους μουλάδες μπορεί να διαφωνώ σε πολλά πράγματα, αλλά στην πλειονότητα τους, τους σέβομαι.
      Δεν ισχύει το ίδιο για τους τροτσκιστές και πολύ βπερισσότερο για τις οργανώσεις τους. Ακόμη και αν υπάρχουν τροτσκιστές που οφείλει κανείς να σεβαστεί (όπως ο Βιτσιώρης ή ο Πουλιόπουλος), όσο και να ψάξω δεν θα βρω ούτε μια τροτσκιστική οργάνωση που να αξίζει το ίδιο. Διαχρονικά.
      Οπότε μην περιμένεις περισσότερα προς αυτή την κατεύθηνση.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.