Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: Για δεύτερη μέρα το Σύνταγμα πλημμύρισε με κόσμο

Με μια μεγάλη συγκέντρωση, τα συνδικάτα της Αττικής ένωσαν χτες Σάββατο τη φωνή τους με τη μικρομεσαία αγροτιά


Το ένα τμήμα της πορείας κατευθύνεται
στο Σύνταγμα μέσω Σταδίου

Για δεύτερη μέρα, χτες, Σάββατο, το κέντρο της Αθήνας «βούιξε» από τα συνθήματα εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπα-σχολούμενων και νεολαίας, στη μεγάλη εργατική - λαϊκή διαδήλωση που συγκρότησαν στο Σύνταγμα τα μπλόκα των αγροτών και τα εργατικά συνδικάτα της Αττικής, μαζί με άλλους φορείς του κινήματος.

Για μια ακόμα μέρα, το σύνθημα και το αίτημα που κυριάρχησε ήταν: «Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο» για το Ασφαλιστικό, που ισοπεδώνει την Κοινωνική Ασφάλιση, τσακίζει ασφαλισμένους και συνταξιούχους, σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων αγροτών, μαζί με τα άλλα μέτρα στη φορολογία, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις εξοντωτικές προβλέψεις της ΚΑΠ 2014 - 2020 της ΕΕ.

Ο αγώνας επιβίωσης που δίνει η μικρομεσαία αγροτιά, διαδηλώνοντας επί τέσσερις βδομάδες στα μπλόκα και για δεύτερη μέρα χτες στο Σύνταγμα, συναντήθηκε με τη φωνή και την πάλη των συνδικάτων, που πρωτοστατούν στους χώρους δουλειάς για να υπάρξει αγωνιστική κλιμάκωση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, με αιχμή το αντιασφαλιστικό σχέδιο και με αίτημα να αποσυρθεί, να μη φτάσει καν στη Βουλή.

Συναντήθηκε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που παλεύει για ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, σύγχρονα δικαιώματα, στο ύψος των πραγματικών λαϊκών αναγκών. Που αγωνίζεται στους χώρους δουλειάς για να εκφραστεί έμπρακτα και οργανωμένα η εργατική αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, να βαθύνει η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, να αποκτήσει ο αγώνας προοπτική.

Με δύο παράλληλες πορείες

«Εργατιά - αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», αντήχησε την ώρα που η μαζική συγκέντρωση των συνδικάτων, έχοντας διανύσει με δύο παράλληλες πορείες την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, έμπαινε στο Σύνταγμα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών, με αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Η πορεία ανεβαίνει την Πανεπιστημίου
Η εργατική συγκέντρωση είχε ξεκινήσει νωρίτερα από την Ομόνοια, όπου κατέφθασαν οι προσυγκεντρώσεις από τέσσερα διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας. «Κάτω τα χέρια απ' την Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Τα Ταμεία χτίστηκαν στων εργατών τις πλάτες, δεν τα παζαρεύουμε στους κεφαλαιοκράτες», «Οι εισφορές δεν είναι των εργοδοτών, είναι ο ιδρώτας των εργατών», φώναζε ο εργατόκοσμος στην πορεία.

Από τα μεγάφωνα της εξέδρας στο Σύνταγμα, ανακοινώνονταν τα καινούργια μπλόκα που δήλωναν συμμετοχή στην κινητοποίηση. Αλλά και εκατοντάδες συνδικάτα, σύλλογοι αγροτών και ελευθεροεπαγγελματιών, φορείς του λαϊκού κινήματος απ' όλη την Ελλάδα, που μετέφεραν τη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα, είτε βρίσκονταν στο Σύνταγμα, είτε όχι.

Ακούγονταν επίσης συνθήματα, τραγούδια και προσκλητήρια στον κοινό αγώνα: «Ολοι μαζί, εργατοϋπάλληλοι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση, να ανοίξουμε το δρόμο για να κοιτάμε με αισιοδοξία το παρόν και το μέλλον μας».

Μετά την Αθήνα κλιμακώνουμε!

Πανοραμική άποψη του Συντάγματος στο χτεσινό συλλαλητήριο
Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα άνοιξε ο Αρης Πολυγένης, από το μπλόκο της Νίκαιας. Οπως είπε, «αυτοί που εκφράζουν την αντιλαϊκή πολιτική ξέρουν να διαιρούν, εμείς ξέρουμε να προσθέτουμε και να ενώνουμε το λαό. Είμαστε περισσότεροι και δυνατότεροι. Δεν σταματάμε εδώ, μετά την Αθήνα θα κλιμακώσουμε, είναι καθήκον μας. Φτάνει πια η φτωχοποίηση που βγαίνει από τη μήτρα του συστήματος και σύστημα είναι η πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ της ΕΚΤ».

Ο Ανέστης Κεμανιτζόγλου, από το μπλόκο του Προμαχώνα, στο σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι «ο Προμαχώνας είναι εδώ και ενωμένοι θα νικήσουμε». Χαιρέτισαν επίσης εκπρόσωποι από το μπλόκο των Αφιδνών, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι ανθοκαλλιεργητές της Αττικής, αλλά και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση, εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, έκανε ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι από τα μπλόκα που συμμετέχουν στον πανελλαδικό συντονισμό. Εκ μέρους των εργατικών συνδικάτων μίλησε ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, και χαιρετισμό απηύθυνε η Λαμπρινή Χριστόγιαννη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας.
Πηγή (και ολόκληρο το ρεπορτάζ των χθεσινών κινητοποιήσεων): Ριζοσπάστης

17 σχόλια:

  1. Ενα πολυ σημαντικο διημερο σταθμος για την δραση του ΠΑΜΕ και συνολικα της Λαικης Συμμαχίας. Μια πολυ καλη μαγια για το κερδισμα καινουργιων συνειδησεων στον αγωνα και στην συνεχεια για την Κομματικη οικοδομηση.Και το σπουδαιοτερο. Ταξικη συνειδηση μακρια απο πλαστους Γεωγραφικούς ορους δεξιος αριστερός Την καλημερα μου καλη κυριακη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Η συμαχία εργατιάς και αγροτιάς είναι συνδιασμός νίτρου και γλυκερίνης για αυτούς.
      Εξού και τόσο πολύ χεσμένους επάνω τους, δεν τους έχω ξαναδεί.

      Διαγραφή
    2. Ετσι ακριβως οπως το λες. Χεσμενοι επανω τους. Γιατί οπως γραφω και πριν η δουλεια μας γινεται σε Ταξικη βαση και μονο.Εχουμε καθαρισει με τα Βαριδια μεσα στο κομμα που μας καθηλώνανε με τις Κοινοβουλευτικες τους αυταπατες ξεβρακωθηκε πλεον και η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Και το πιο σπουδαιο. Ειναι η πρωτη φορα σε χωρα που την ωρα που ξεβρακωθηκε η Αριστερα δεν παρασυρει μαζί στην κατρακυλα και το Κ.Κ. Ειναι πολυ σημαντικο.Αποδίδει πλεον ΦΑΝΕΡΑ καρπους η εκπληκτικη 25 χρονη πορεια μας.Ειναι ανεπαναληπτο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Μην είσαι σίγουρος πως δεν θα συμπαρασύρει και το ΚΚΕ. Οι κραυγές για τον "κόκκινο φασισμό" του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται όλο και δυνατότερα.
      Έτσι και αλλιώς ο μεγάλος κίνδυνος από δαύτους αυτός ήταν. Να εξευτελίσουν την αριστερά και μάλλον το πετυχαίνουν.
      Και η ιστορία της αριστεράς στην Ελλάδα είναι κατά 90% η ιστορία του ΚΚΕ.
      Δεν ξεμπερδεύεις έτσι εύκολα από αυτό...

      Διαγραφή
    4. Οτι δεν ξεμπερδευεις ετσι ευκολα με αυτους στο υπογραφω 100%. Αλλο ειπα δεν με επιασες.Ειναι η μοναδικη περιπτωση χωρας που την ωρα που ξεβρακωθηκε η ΑΡΙΣΤΕΡΑ το ΚΚ δεν ειναι οργανοτικοπολιτικα δεμενο η μεσα μαζι τους.Οσο για την ιστορια του ΚΚΕ και το 90% για αυτο ειμαστε εδω.Για να συνεχισουμε την δουλεια που ξεκινησαμε το 1991 να μαθαινουμε στις νεοτερες ηλικιες οτι άλλο ΑΡΙΣΤΕΡΑ και άλλο ΚΚΕ. Τωρα για μεγάλους ανθρώπους με διαμορφωμενη συνείδηση και με δικη μας ευθυνη αυτο δεν διορθωνεται σβηνει με τον χρονο.Το πολυ καλο ειναι οτι δεν εχουμε τετοιους πλεον στο 5.5% η Πολύ ελαχιστους. ΚΚΕ λοιπόν εγω δεν γνωριζω καμμια ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν θέλω να ανοίξουμε άλλη κουβέντα, αλλά το ιστορία της ελληνικής αριστεράς=90% η ιστορία του ΚΚΕ είναι γεγονός.
      Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ελάχιστοι μη-μυημένοι θα σε πάρουν στα σοβαρά όταν λες πως είσαι κομμουνιστής και όχι αριστερός, και ας έχεις όλα τα δίκια του κόσμου μαζί σου.
      Αν θέλεις την γνώμη μου, ίσως να μην ήταν και η καλύτερη ιδέα (εκ του αποτελέσματος κρίνω) να χαρίσουμε τον όρο "αριστερά" στα λαμόγια του Τσίπρα.

      Διαγραφή
    6. Οχι δεν θα ανοιξουμε αλλη κουβεντα σου δινω τον λογο μου. Μονο το εξης. Προσωπικη μου γνωμη. Προσωρινα ειναι κακο που αφησαμε τον ορο αριστερα.Μακροπροθεσμα ειναι πολυ καλο. ΔΕν συνεχιζω δικη μου γνωμη ειναι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Εκτος θεματος θα με συγχωρεσεις.Αυτη την ωρα στην Φλωρινα υπαρχει εκδηλωση τιμης και μνημης για τους Συντροφους μας που επεσαν στην Μαχη στην Φλωρινα στις 11 Φλεβαρη του 1949.Σε μια περιοδο που η Συμμορια του Τιτο είχε κλεισει τα Συνορα στον ΔΣΕ επετρεπε στους Μοναρχοφασιστες να χρησιμοποιουνε το Γιουγκοσλαβικο εδαφος και χτυπουσανε και η ίδιοι πισωπλατα.Μια μαχη που εκτελεστηκανε Τραμαυτιες και αιχμαλωτοι του ΔΣΕ.Αυτούς τους Δολοφονους Μοναρχοφασίστες τίμησε περυσι αντιπροσωπεια του Στρατου με Υφουπουργο άμυνας τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΗΣΥΧΟ ΤΗΣ ΛΑΕ. Αυτή την ιστορια πρεπει να μαθουμε στους νεους Συντροφε για τα Εγκληματα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και οτι εμεις ειμαστε ΚΚΕ. Τιμουμε τον λαό που πολεμησε και θυσιαστηκε στον Απελευθερωτικο Αγωνα και στην ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ ΑΘΑΝΑΤΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο πράγματα που παρατήρησα ως εξωτερικός παρατηρητής σε αυτές τις συγκέντρωσεις είναι η αλλαγή των ΜΜΕ απέναντι τους , πράγμα που το αποδίδω στον (κοντοφθαλμο) σχεδιασμό των ιδιοκτητών τους να πιεσουν για κυβέρνηση συνεργασίας, μιας και η κυβέρνηση Τσιπρα έκανε το "καθήκον" της με την ψήφιση του μνημονίου και πλέον είναι καιρός για λίγη βοήθεια. Μαζί φυσικά βάζω τα στενά τους οικονομικά συμφέροντα που έχουν να κάνουν με κανάλια κλπ.
    Το δεύτερο είναι ότι η αντίδραση του κόσμου ποιοτικά, είναι πολύ πιο μπροστά από την προηγούμενη κινητοποίηση των αγροτών, πράγμα καλο, αλλά όχι ενδεικτικό, μιας και οι αγρότες έχουν δείξει ότι λόγω αντιθεσεων στο εσωτερικό τους,σταματάνε τις κινητοποίησεις το ίδιο γρήγορα όσο τις αρχίζουν.
    Το δεύτερο είναι ότι η παρουσία του ΠΑΜΕ ενάντια στους φασίστες ήταν αποδέκτη από όλους! και ο Παφιλης στην βουλή και βασικότερο, στο Σύνταγμα αποφάσισε το ΠΑΜΕ να διεκδικήσει τον χώρο που του ανήκει.
    Αυτό είναι κάτι που είχα διαφωνήσει με συντρόφους σας, ήδη από τον καιρό των "πλατειων", κυρίως ότι ιστορικά η μάχη στο δρόμο πρέπει να κερδιθει, είτε απέναντι σε α/α(τότε), είτε απέναντι σε φασίστες τώρα.
    Δεν χωράνε και οι δύο στον δρόμο, τόσο απλά.
    Εκτιμήσεις για πόσοι πολλοί ήταν στους κινητοποίησεις δεν κάνω, γιατί όπως δεν εμπιστεύομουν τα κανάλια παλιά που μιλάγαν για ταραξιες, επεισόδια, γραφικους, έτσι δεν τα εμπιστεύομαι και τώρα που μιλάνε για μεγαλειώδεις συγκέντρωσεις.
    Ο καιρός γαρ εγγύς και υποπτεύομαι ότι οι επόμενες εξελίξεις θα έρθουν από την Ευρώπη, μιας και η κρίση της Deutsch Bank πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χάλι.

    Ανενταχτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανενταχτος:
      Για το πόσοι ήταν στις συγκεντρώσεις μιλάνε οι φωτογραφίες.
      Ενδεικτικά πάντως θα πω πως όταν γέμιζε από "αγανακτισμένους" χώραγε κατά τα κανάλια ενάμισυ εκατομύριο κόσμο.
      Όταν ο ίδιος χώρος γεμίζει από ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ, πόσους να χωράει άραγε;

      Διαγραφή
    2. @Ανενταχτος:
      ", στο Σύνταγμα αποφάσισε το ΠΑΜΕ να διεκδικήσει τον χώρο που του ανήκει.
      Αυτό είναι κάτι που είχα διαφωνήσει με συντρόφους σας, ήδη από τον καιρό των "πλατειων",..."
      -Για τον Δημήτρη Κοτζαρίδη και την 10η Οχτώμβρη δεν έτυχε να ακούσεις ποτέ κάτι;
      Επιπλέον στις πλατείες δεν ήταν Α/Α. Αυτοί μαϊντανοί ήταν. Τον τόνο και τότε, οι φασίστες το έδιναν σε πάνω και κάτω "πλατεία".
      Το ζήτημα ήταν πως τα θολά νερά των τάχα απολιτίκ πλατειών έδιναν άπλετο χώρο για την ανάπτυξη τέτοιων βακτηρίων.
      Τα καθαρά του ταξικού αγώνα όχι πάλι.

      Διαγραφή
    3. @Ανενταχτος:
      Την "αλληλεγγύη των ΜΜΕ" που μίλαγαν για 15.000 κόσμο (ήταν τουλάχιστον τετραπλάσιος) και που "ξέχασαν" την παρουσία του ...ΠΑΜΕ(!), δεν ξέρω που την είδες...

      Διαγραφή
  4. @τρας
    Νομίζω ότι ο σκαι είχε απευθείας με κολακευτικά σχόλια για την πορεία, το μεγκα το ίδιο , η ερτ μιλάγε για μεγαλειώδης πορεία του ΠΑΜΕ (μου το μετέφερε σύντροφος σου που το άκουσε live), αλλά και γενικά και μόνο ότι δεν έκαναν λίγος για ταραξιες, για επεισόδια κλπ διαμορφώνει ένα θετικό κλίμα απέναντι τους.. Εκτός και αν εσύ θεωρείς ότι ίδια αντιμετώπιση είχαν οι πορείες από τα ΜΜΕ πριν ένα χρόνο και το ίδιο τώρα.
    Ο Κοτζαριδης ήταν ένα θύμα που ήρθε την πρώτη και τελευταία φορά που το ΚΚΕ ήταν εκεί.. Πριν από κείνη την ημέρα είχαν προηγηθεί βδομάδες διαδηλώσεων, επεισοδίων, δακρυγονων και διάλυση των οποίων προσπαθειών να βγει κάτι.. Θα έβγαινε; ίσως όχι, αλλά έπρεπε ο κόσμος να ήταν εκεί, όσο και όπως καταλαβαίνε, και έπρεπε το ΚΚΕ να διεκδικήσει τον ρόλο του .
    Η σύγκρουση του ΚΚΕ με τους α/α, τους φασίστες κλπ έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, όχι άπαξ. Προφανώς τα περί προστασίας της βουλής, είναι αηδίες που όσοι ήταν εκεί τις είδαν.
    Μακάρι αυτή η αντιμετώπιση να σηματοδοτεί αλλαγή στάσης απέναντι στον "δρόμο" για το ΚΚΕ.
    Ειδωμεν..

    Ανενταχτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανενταχτος:
      -Όταν δίνεις αριθμό συμμετεχόντων μιας διαδήλωσης στο 1/4-1/5 του πραγματικού, σίγουρα δεν την αβαντάρεις, και αυτό νομίζω πως αρκεί για να κλείσει η σχετική συζήτηση.

      -Το ΠΑΜΕ δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ήταν εκεί. Ήταν σε όλες τις απεργίες που έγιναν εκείνο το διάστημα, και στις οποίες έγινε και η κατοστολή που έγινε. Από τους "αγανακτισμένους" δεν πειράχτηκε ούτε τρίχα τις μέρες που δεν ήταν στο Σύνταγμα οι απεργοί.
      Η ιδέα του να μπει το ΠΑΜΕ στις πλατείες και να αρχίσει να ανοίγει κεφάλια αδιακρίτως (άντε να ξεχωρίσεις ποιός είναι ποιός μέσα στο χυμαδιό) όπως προτείνεις, θα ήταν ο ορισμός του αυτοπροβοκαρίσματος.
      Για αυτό μίλησα για το περιβάλον. Σε ένα οργανωμένο ταξικό κίνημα, ο προβοκάτορας εντοπίζεται και απομονώνεται με σχετική ευκολία. Εξού και οι κραυγές των πλατειών "έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα".
      Ήξεραν πως τέτοιου είδους φρούτα δεν είναι δυνατόν να ευδοκιμίσουν στο ταξικό κίνημα.
      Δεν αλλάζει λοιπόν η στάση του ΠΑΜΕ (και οχι του ΚΚΕ), αλλάζει το αντικειμενικό περιβάλον, για την δημιουργία του οποίου έχει φροντίσει βεβαίως το ΠΑΜΕ. Οι μάχες πλέον θα δοθούν με εντελώς διαφορετικούς όρους στο μέλλον.

      Διαγραφή
  5. Ελπίζω, η προσπάθεια να ανταλλάξουμε δύο κουβέντες να μην χαθεί στα..καλοβολα σχόλια (!)

    aka Ανενταχτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν εσύ δεν διάκρινεις προμοταρισμα των διαδηλώσεων, πέρα και ανεξαρτητα από το ΠΑΜΕ (θα ψάξω η για το απόσπασμα που σου έλεγα), τότε δεν ξέρω πως μπορώ να σε πείσω.
    Οι μάχες, πιστεύω ότι θα δωθουν όπως πάντα.
    Οι φασίστες οι αναποφασιστοι, οι προβοκατορες θα είναι εκεί και στο μέλλον.
    Προς το παρόν έχει αλλάξει το μομεντουμ, με κυρία δύναμη τους αγρότες που εγώ όμως, δεν τους έχω "εμπιστοσύνη".
    Η τηλεόραση προμοταρει τις αντιδράσεις εναντίον της κυβέρνησης, για λόγους που έχουν να κάνουν με τον οικονομικο και πολιτικό προγραμματισμό των ιδιοκτητών τους. Αυτό θα αλλάξει όταν πετύχουν αυτά που θέλουν (άδειες, κυβερνητική συνεργασία).
    Οπότε βαστα μικρό καλάθι ως προς την αλλαγή των αντ.συνθηκων. Μακάρι, αλλά δεν το νομίζω.
    Το ΠΑΜΕ έχει να κερδίσει από την παρουσία τους στον δρόμο και την ΕΝΕΡΓΗ αντιμετώπιση των φασιστων. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί και μάλλον η μόνη που θέλει να τους εναντιωθει. Μακάρι να το κάνει και να μην ήταν "πυροτεχνήμα" το προχτεσινο.
    Το ΠΑΜΕ στις πλατείες ερχόταν και έφευγε όταν οι υπόλοιποι έμεναν.
    Τα επεισόδια ξεκινάγαν αφού έφευγε το ΠΑΜΕ.
    Μία φορά που ήρθε για να μείνει, είδαμε τι έγινε.
    Οπότε είναι δύο διαφορετικά πράγματα η μέρα που έγινε η συμπλοκη μπροστά στην βουλή και άλλο οι προηγούμενες μέρες.
    Επειδή ήμουν εκεί, ο κόσμος καλούσε το ΠΑΜΕ να μην φύγει. Δυστυχώς έφευγε πάντα, εκτός (ξαναλέω) από την μέρα των επεισοδίων.
    Μην περιμένεις λοιπόν, αλλαγές στον κόσμο και στην συνείδηση του.
    Αν νομίζεις ότι ο κόσμος βγήκε στους δρόμους εγώ πιστεύω και ΜΑΚΆΡΙ να βγω ψεύτης, ότι πέρα από το ΠΑΜΕ, σε λίγο καιρό δεν θα είναι κάνεις άλλος, πέρα από τους συνήθεις ύποπτους.

    Ανενταχτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανενταχτος:
      -Eίπα ένα πολύ απλό πράγμα. Δεν δίνεις το 1/4 του κόσμου σε μια εκδήλωση που θες να προμοτάρεις. Σου έφερα και το παράδειγμα. Τον ίδιο κόσμο που προχθές τον έδιναν 15.000, στους "αγανακτισμένους" (που ήθελαν να τους προμοτάρουν) τον έδιναν ενάμισυ εκατομύριο!
      -Το ΠΑΜΕ τους φασίστες τους έχει πετάξει έξω από το εργατικό-λαϊκό κίνημα εξ'αρχής.
      Η πλατείες δεν ήταν τέτοιο πράγμα για να μπορεί να το κάνει. Ήταν εκ φύσεως το δικό τους γήπεδο. Εδώ απλά δεν τους παίρνει. Και προχθές αν θέλεις, πιο πολύ στον αιφνιδιασμό ποντάρισαν αλλά ..., έχουνε γνώση οι φύλακες(συνήθως).

      -Τα "ο κόσμος καλούσε το ΠΑΜΕ να μην φύγει" δεν ισχύουν. Εκεί ήμουν και εγώ. Χυδαίες επιθέσεις και συνεχείς προκλήσεις που όταν τελικά δεν απαντήθηκαν απλά έδωσαν θάρρος στον "χωριάτη". Τον αντικομμουνιστικό εσμό δηλαδή που λυμαίνονταν και την πάνω και την κάτω πλατεία.
      Ο "κόσμος" (στην πραγματικότητα ο όχλος, των πλατειών) ενδιάμεσα, απλά δεν ήξερε τι του γίνεται. Την μία μας εγκαλούσε που είμαστε εκεί και την άλλη μας έβριζε όταν φεύγαμε. Χειραγωγούμενος πλήρως.

      -Δεν χρειάζεται να είναι κανείς άλλος πέρα από το ΠΑΜΕ. Να μαζικοποιηθεί το τελευταίο περισσότερο χρειάζεται. Ούτε οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ θα μας λείψουν, ούτε τα πλυντήρια τους από το Μουσείο...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.