Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

To NATO έφτασε! – KILLERS GO HOME!

Τα πρώτα ΝΑΤΟϊκά πλοία έφτασαν στο Αιγαίο. Αυτό έγινε γνωστό μετά από ανάρτηση στο twitter από το καναδικό ναυτικό το οποίο ανακοίνωσε ότι από χθες ξεκίνησε περιπολίες στην περιοχή.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως με αφορμή το προσφυγικό βρισκόμαστε προ των πυλών μιας defacto εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που έχουν επίκεντρο την Συρία.

Είναι προφανές,πως με βάση αυτή την εξέλιξη προχωράει καταρχήν μια νέου τύπου «γκριζοποίηση»του Αιγαίου, ενώ με πρόσχημα το δόγμα της «ασύμμετρης απειλής» σχεδιάζονται να επιβληθούν έκτατα μέτρα στον ελληνικό λαό.

Ταυτόχρονα βέβαια σχεδιάζεται μια κατασταλτικού τύπου επιχείρηση που θα έχει ως θύματα χιλιάδες πρόσφυγες που θα προσπαθήσουν να ταξιδέψουν από την θάλασσα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το καλωσόρισμα στις ΝΑΤΟϊκές φρεγάτες το έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιας και οι περιπολίες στο Αιγαίο πραγματοποιούνται μετά από σύμφωνη γνώμη και της Ελλάδας.

Η απόφαση πάρθηκε με συμμετοχή της Γερμανίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας, ενώ επικεφαλής των επιχειρήσεων φαίνεται πως θα είναι οι Γερμανοί!

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε το μέγεθος των ευθυνών της ελληνικής κυβέρνησης, αφού γίνεται εμφανές πως η κυβέρνηση δίνει τα διαπιστευτήρια της,απεμπολώντας όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.


Η επιχείρηση στο Αιγαίο

Αυτά που ανακοινώθηκαν μιλούν για μια στρατιωτικού τύπου επιχείρηση που αναλαμβάνει ο ναυτικός στόλος του ΝΑΤΟ με στόχο την «αποστολή παρακολούθησης στο Αιγαίο Πέλαγος».

Αντικείμενο είναι να υπάρξει «μία καθαρή οπτική της κατάστασης στις τουρκικές ακτές όπου ανθούν, όπως αναφέρεται, οι δραστηριότητες των διακινητών προσφύγων και μεταναστών»

Τα ΝΑΤΟϊκά πλοία θα εντοπίζουν το ίχνος (συντεταγμένες του πλοίου των διακινητών) και άμεσα θα ειδοποιούν ή την τουρκική ακτοφυλακή ή την FRONTEX και το σκάφος θα επιστρέφει στην Τουρκία. Σε περίπτωση που περάσει τη μέση γραμμή και έρθει προς Ελλάδα τότε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή θα επιστρέφει τη βάρκα στο ΝΑΤΟϊκό πλοίο και αυτό στην Τουρκία.

Το ανησυχητικό είναι πως με βάση τον σχεδιασμό που παρουσιάζεται παραπάνω, οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις θα επαναπροωθούν τους πρόσφυγες (με ότι αυτό συνεπάγεται) πίσω στη χώρα όπου το αντιδραστικό καθεστώς Ερντογάν όχι μόνο δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά συνεχίζει τον πόλεμο κατά των Κούρδων, βομβαρδίζοντας τα χωριά και τις πόλεις τους.

Αυτές οι δραστηριότητες συνεπώς είναι και ο λόγος που τα σχέδια στο Αιγαίο μυρίζουν αίμα.

Εκτός των άλλων εγείρονται πολλά ερωτηματικά, σχετικά με τα επιχειρησιακά σχέδια που ετοιμάζονται, διότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί στοιχείο ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τους είχαν αφήσει να πεθάνουν από την πείνα!

Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της επικινδυνότητας των παραπάνω πρωτοβουλιών για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των προσφύγων, ας επαναφέρουμε μια παλαιότερη είδηση που ήρθε στην επιφάνεια με τον πόλεμο στη Λιβύη το 2011.

Η εφημερίδα Guardian κατά την περίοδο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη αποκάλυψε ένα περιστατικό που συνέβη ανοιχτά της περιοχής της Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, είχαν εντοπίσει ένα πλοιάριο γεμάτο με πρόσφυγες και μετανάστες μεταξύ Λιβύης και Λαμπεντούζα με τους επιβάτες να βρίσκονται για μέρες χωρίς τροφή και νερό.

Ωστόσο οι «ανθρωπιστές» του ΝΑΤΟ δεν έκαναν καμιά προσπάθεια να τους σώσουν, αλλά αντίθετα τους άφησαν να πεθάνουν από την πείνα και την δίψα!

Ας δούμε όμως αναλυτικά την ιστορία:

Τον Μάρτιο του 2011 ένα μικρό σκάφος ταξίδευε για πάνω από 16 μέρες κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, ενώ επιβάτες του ήταν πρόσφυγες και μετανάστες. Περίπου 180 μίλια βορειοδυτικά της Λιβύης το μικρό σκάφος άρχισε να χάνει καύσιμα.

Οι μετανάστες επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μέσω του δορυφορικού τηλεφώνου για να καλέσουν σε βοήθεια.

Μετά από ελάχιστη ώρα ένα στρατιωτικό ελικόπτερο εμφανίστηκε πάνω από τη βάρκα.

Οι πιλότοι, ενημέρωσαντους επιβάτες ότι θα πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους έως ότου ένα πλοίο διάσωσης έρθει για βοήθεια.

Το ελικόπτερο πέταξε μακριά, αλλά το σκάφος διάσωσης δεν ήρθε ποτέ!

Να σημειωθεί πως γύρω στις 29 ή 30 Μαρτίου το πλοίο με ελάχιστα πλέον καύσιμα βρέθηκε δίπλα σε ΝATOϊκό αεροπλανοφόρο, με τις μαρτυρίες να μιλούν πως ήταν τόσο κοντά ώστε ήταν απίθανο να μην το δουν οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

Ο απολογισμός της εγκληματικής πράξης των ΝΑΤΟϊκών ήταν 61 νεκροί μετανάστες ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά.

Η έρευνα της Guardian για την υπόθεση του σκάφους των 72 μεταναστών έδειξε ότι μετέφερε 47 Αιθίοπες, επτά Νιγηριανούς, επτά υπηκόους της Ερυθραίας, έξι Γκανέζους και πέντε Σουδανούς μετανάστες. Είκοσι ήταν γυναίκες και δύο μικρά παιδιά, ένα εκ των οποίων ήταν μόλις ενός έτους.

Αυτό το περιστατικό εις βάρος των μεταναστών είναι χαρακτηριστικό για το τι ετοιμάζεται να συμβεί από εδώ και πέρα.

Άλλωστε δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τους βομβαρδισμούς των αμάχων, την επανασχεδίαση συνόρων, αυτοί που οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπων στο θάνατο και την προσφυγιά, δεν είναι ούτε φίλοι ούτε εταίροι. Είναι οι φονιάδες των λαών!
Υ.Γ : Η είδηση πάντως της ΝΑΤΟϊκής απόβασης στο Αιγαίο, ξύπνησε εκτός των άλλων και μαύρες μνήμες. Έτσι, θυμηθήκαμε τα όσα ζήσαμε 17 χρόνια πριν, που οι μακελάρηδες του ΝΑΤΟ βρέθηκαν πάλι στη γειτονιά μας. Τότε δηλαδή που οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές βομβαρδίσανε και διαμέλισαν την Γιουγκοσλαβία.

Πηγή: Ημεροδρόμος

1 σχόλιο:

  1. Τα ειπαμε με κατηγορησεις παλι για φιλο της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.Οτι ειπαμε ισχυει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.