Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Στάση ουδετερότητας του Κασουλίδη για τη σκληρή δήλωση Μόσχας κατά Τουρκίας ..!!!

Λευκωσία:  
Αποστάσεις από την σκληρή, επιθετική δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατά της Τουρκίας κράτησε χθες(σ.σ. προχθές) ο Ιωάννης Κασουλίδης δίνοντας εν πολλοίς ένα χρώμα ουδετερότητας στην τοποθέτησή του.

Ουσιαστικά ανέφερε πως η δήλωση του ρωσικού ΥΠΕΞ στηρίχθηκε σε δημοσιεύματα που δεν επιβεβαιώθηκαν επίσημα.Ο Κύπριος ΥΠΕΞ, ο οποίος και προφανώς γνωρίζει καλύτερα από όλους πως όταν βρεθεί η Κυπριακή Δημοκρατία υπό πίεση στα Ηνωμένα Έθνη απευθύνεται στη Μόσχα για στήριξη, κλήθηκε χθες(σ.σ. προχθές) να σχολιάσει τη δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι η Ρωσίδα αξιωματούχος ανέφερε πως η Άγκυρα παρεμβαίνει στο Κυπριακό, προωθώντας τα δικά της συμφέροντα, τα οποία απέχουν πολύ από την εξασφάλιση μιας πραγματικά δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ παραπέμποντας αρχικά στην παραδοσιακή στάση της Ρωσίας στο Κυπριακό, έσπευσε να αναφέρει πως (της δήλωσης) προηγήθηκαν δημοσιεύματα από τρίτους, για κάποιες θέσεις που εξέθεσε σε Τουρκοκύπριους ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια με τάση ουδετερότητας ζήτησε να μην αναμιχθεί: «Επιτρέψτε μου να μην παρέμβω σε αυτού του είδους τη συζήτηση. Προηγήθηκαν δημοσιεύματα από τρίτους για κάποιες θέσεις που εξέθεσε σε Τουρκοκύπριους ο κ. Ερντογάν. Αυτά ποτέ δεν επισημοποιήθηκαν σαν θέσεις. Νομίζω πρέπει να μείνουμε ώς εκεί»

Σημειώνεται συναφώς πως το αποτέλεσμα των υποδείξεων Ερντογάν φάνηκε και από δηλώσεις Ακιντζί, Σιμπέρ, αλλά και με κινήσεις που αφορούν στην παραχώρηση «υπηκοοτήτων» του ψευδοκράτους. Την ίδια ώρα, από την Άγκυρα δεν υπήρξε καμία διάψευση για τα όσα μεταδόθηκαν.
 

Ούτε βέβαια και από το κατοχικό καθεστώς. Ο κ. Κασουλίδης σε αναφορά δημοσιογράφου ότι η Ρωσία έχει κάτι υπόψη της πέραν από τα δημοσιεύματα, είπε πως «η κάθε χώρα έχει και τα δικά της… Πιθανόν να έχει».

Όταν ρωτήθηκε αν αυτή είναι μια έμμεση επιβεβαίωση ότι όντως ο κ. Ερντογάν κινείται προς αυτές τις κατευθύνσεις, ο κ. Κασουλίδης απάντησε: «Σε αυτό δεν θέλω να προεξοφλήσω. Διεξάγονται συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού. Θα δούμε».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Άστρα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε αναφέρει πως όσα αναφέρονται στη δήλωση (του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τη στάση της Τουρκίας) είναι κοινή διαπίστωση όσων εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο Κυπριακό. 
Πηγή: gegonotstomikroskpio

50 σχόλια:

  1. Εδω εχεις δικιο. Πραγματικα η Κυπριακη κυβερνηση θα μπορούσε να εκμεταλευτει τις Ενδοιμπεριαλιστικες διαφορες ανάμεσα σε Ρωσια Τουρκια Νατο για να βοηθηση τα ζητηματα της Κυπρου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν μπορεί "να έχω δίκιο", γιατί δεν εξέφρασα καμμία άποψη. Την είδηση παράθεσα, ως έχει.
      Αν θέλεις να σου πω και γιατί την θεωρώ σημαντική.

      Διαγραφή
    2. Βεβαιως να μου πεις.Την καλημερα μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Την είδηση την θεωρώ σημαντική, γιατί όταν η Ρωσία κάνει επίσημες δηλώσεις υπέρ της Κύπρου, από τις οποίες αποστασιοποιείται η ....ίδια η Κύπρος, καταδείχνεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο η πλήρης πρόσδεση και της παραδοσιακά φιλορωσικής (και φιλοσοβιετικής παλιότερα) Κύπρου, στο δυτικό άρμα.
      Η διαδικασία που ξεκίνησε με την έναταξη της Κύπρου στην ΕΕ, και συνεχίστηκε με την συμμαχία με τους Ισραηλινούς και την δύση γενικότερα, δείχνει να περνάει σε μια μη-αναστρέψιμη φάση ολοκλήρωσης.
      Το πλέον θλιβερό είναι πως όλα αυτά δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ...

      Διαγραφή
    4. Συμφωνουμε απολυτα.Και ειδικα στο τελευταιο για το ΑΚΕΛ το οποιο είναι και το Σοβαροτερο ζητημα. Θα μου πεις σε κάτι άλλο άσχετο την γνωμη σου αν θελεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. @TRASH

      Αυτό νομίζω δείχνει και μια μεγαλύτερη τάση παγίωσης των συμμαχιών, και "χάραξης" στρατοπέδων.
      Νομίζω δεν είναι τυχαίο που την ίδια περίοδο και η ΑΤ της Αγγλίας κανονίζει τις λεπτομέρειες των συμμαχιών της (κατά βάση με ΕΕ).

      Κώστας

      Διαγραφή
    6. @Κώστας:
      Πράγματι, τα πιόνια μοιάζουν να παίρνουν τις θέσεις τους στην σκακιέρα, για αυτό που θα επακολουθήσει.
      Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν εκωφαντικά πλέον και όλοι καλούνται να επιλέξουν στρατόπεδο.

      Διαγραφή
    7. Το ΚΚΕ έχει διαλεξει Στρατοπεδο.Ειναι ξεκαθαρο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Είναι εκπληκτικό το πόσο λάθος αντιλαμβάνεσαι τα όσα λέω.
      Μίλαγα για χωρες και όχι για κόμματα.
      Το ΚΚΕ δεν έχει κάποια δουλειά σε αυτή την συζήτηση.

      Διαγραφή
    9. Με συγχωρεις να σε ρωτησω κατι για να καταλαβω. Οταν λες χώρες να διαλεξουνε Στρατοπεδο τι ακριβως σημαινει αυτο για την χωρα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    10. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Η χώρα μας δεν χρειάζεται να διαλέξει τώρα κάποιο στρατόπεδο. Εχει διαλλέξει από δεκαετίες. Είναι μέλος των ΝΑΤΟ-ΕΕ.

      Διαγραφή
    11. κάνεις λάθος φιλε Κώστα. Η κυπριακή κυβέρνηση το 2013 προσπάθησε να κάνει ακριβως αυτό που λες. Μονο που τότε η Ρωσσία διαμήνυσε ότι η Κύπρος ειναι ευρωπαϊκό έδαφος, τουτέστιν, ειναι της ΕΕ. Οι ρώσσοι ιμπεριαλιστές παίζουν τα δικά τους παιχνιδια. Αλιμονο σε οποιον πιστέψει οτι υπάρχει εναλλακτική σε αλλαξοκωλιές με ιμπεριαλιστές...ειτε ρώσικους, ειτε γερμανικούς, ειτε γαλλικούς, ειτε αμερικανικους
      Νίκος

      Διαγραφή
    12. @Νίκος:
      Μα είναι ακριβώς η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ που την τοποθετεί αμετάκλητα στο δυτικό στρατόπεδο.
      Όσο για το αν Η Ρώσικη Ομοσπονδία "παίζει τα δικά της παιχνίδια", είναι αυτονόητο. Ποιανού τα παιχνίδια δηλαδή θα έπαιζε, ή θα έπρεπε, ή θα περίμενε κανείς να παίζει;

      Το ζήτημα εδώ πως καταγράφουμε ακόμη μια χώρα να συντάσεται κακήν-κακώς με την δύση, ακόμη και ενάντια στα ίδια της συμφέροντα (όπως φαινεται από το κείμενο), και από την άλλη πως η πλήρης ένταξη της Κύπρου στο δυτικό μπλοκ την αφήνει εντελώς απροστάτευτη από τους βασικούς επιβουλείς της (Ελλάδα, Αγγλία,Τουρκία) που ανήκουν επίσης σε αυτό.

      Διαγραφή
    13. @Νίκος:
      Την απαίτηση σου να μην έχει διεθνείς συμμαχίες η Κυπριακή δημοκρατία, την θεωρώ αυτονόητα παράλογη.

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς πάντως που μόνο η Κύπρος προσδέθηκε στο δυτικό άρμα με οδηγό το αδελφό ακελ και ευτυχώς πάλι που εμείς, οπλισμένοι με βαθιά ταξικές αναλύσεις, εισηγούμαστε στην κυπριακή κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις ρωσίας, τουρκίας και νατο.

    Όμως είναι παράλειψη που δεν προσθέτουμε και τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις τουρκίας με ΝΑΤΟ, τουρκίας με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ με ισραήλ, ισραήλ με τουρκία, ισραήλ με ΗΠΑ και ΗΠΑ με ΝΑΤΟ, αφού έτσι εμπλουτίζεται το κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η κυπριακή κυβέρνηση για να βοηθήσει τα ζητήματα της κύπρου.

    αντινατοϊκός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι καθολου αδελφο κομμα το ΑΚΕΛ με το ΚΚΕ.Μετα το 1991 στις διεθνεις σχεσεις κραταμε επαφες με οποιο κομμα έχει μεσα ακομα Κομμουνιστικες δυναμεις για να βοηθησουμε στην Ανασυγκροτηση του Δ.Κ.Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Σαφώς και είναι αδελφό κόμμα το ΑΚΕΛ (μας αρέσει-δεν μας αρέσει αυτό). Ο ΓΓ του ΚΚΕ προσφώνησε το συνέδριο τους με την λέξη "σύντροφοι" και οχι "συναγωνιστές" ή κάτι άλλο.
      Μην αρχίσουμε να πλαστογραφούμε και τις θέσεις του ΚΚΕ τώρα, πάει πολύ...

      Διαγραφή
    3. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ 22ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

      https://www.youtube.com/watch?v=MKixA_NU8FM

      Διαγραφή
  3. πάμε πάλι, το 13 η κυπριακή βουλή δεν αποδέχτηκε -στιγμιαία- τη πρόταση των ευρωπαίων "εταίρων" για μέτρα (κούρεμα καταθέσων) και ο υπουργος οικονομικών του Αναστασιάδη πήγε στη Μόσχα για βοήθεια.

    Οι ρώσοι ιμπεριαλιστές τον άδειασαν εντελώς. Εδώ ο Τσίπρας έλεγε κατι μεγαλόστομα "να το κάνουμε οπως η Κύπρος" και σε μια βδομάδα οι κυπραίοι αποδέχτηκαν τα μέτρα της ΕΕ.
    Τοσο απλά. Ο Τσίπρας απλώς κατάπιε τη γλώσσα του, αλλα εδω στο Ελλαδιστάν ολοι εχουν μνήμη χρυσόψαρου.

    Οι ρώσοι ιμπεριαλιστές, ειναι ιμπεριαλιστές και επιβάλλουν τα δικά τους μνημόνια συνεργασίας.

    Το ΑΚΕΛ ειναι το ΠΑΣΟΚ της Κύπρου που έφερε το μνημόνιο στη Κύπρο. Αν ειναι αδελφο κομμα, αλλο τοσο αδελφό ειναι το Πασοκ της Φώφης.

    Νίκος

    υγ1: οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις που κολλάνε; Εγινε επανάσταση στη Κύπρο επί Αναστασιάδη ή μήπως υπάρχει εθνικοαπελευθερωτικο κινημα με αντι-ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά; Μην μπερδεύουμε έννοιες άσχετες με την τωρινή Κύπρο.

    υγ2: οι Ρώσσοι τα έχουν μια χαρά με το Ισραήλ.

    υγ3: το ΑΚΕΛ έφερε το μνημόνιο στη Κύπρο. Αλλα, αλήθεια θυμάστε όσοι δεν εχετε μνήμη χρυσόψαρου τι θέση είχε εξαρχής για το σχέδιο Ανάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Νίκος:
      Πάμε πάλι. Η Κύπρος το '13 ήταν μέλος της ΕΕ και όχι κάποια ανεξάρτητη χώρα. Η οικονομική επίθεση του '13 στην Κύπρο αφορούσε ακριβώς τα ρώσικα κεφάλαια του νησιού, και έγινε από την ΕΕ. Είναι λοιπόν προφανές πως ήδη από τότε η Κυπριακή δημοκρατία δεν ήταν ανεξάρτητο κράτος. Οι δηλώσεις Κασουλίδη ενάντια στα συμφέροντα της ίδιας της χώρας του, επιβεβαιώνουν το μη-αναστρέψιμο της πρόσδεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο δυτικό άρμα.

      Κοιτάω το σχόλιο σου. Η λέξη "ιμπεριαλισμός" χρησιμοποιείται 3 φορές ως επιθετικός προσδιορισμός της Ρώσικης Ομοσπονδίας, αλλά καμμία σε σχέση με ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΕΠΑ (για τις οποίες δεν ένοιωσες καμμία ανάγκη να πεις κάτι) και Ισραήλ.
      Του "μένουμε Εύρώπη" ο κύριος;

      Το ΑΚΕΛ είναι αδελφό Κόμμα του ΚΚΕ και παραμένει τέτοιο για έναν σορό λόγους. Αν έχει υπάρξει κάποια απόφαση του ΚΚΕ που να λέει πως αυτό δεν ισχύει, ας την δούμε. Αλλιώς δεν μπορεί ο καθένας να προβοκάρει κατά το δοκούν τις θέσεις του ΚΚΕ, και πολύ περισσότερο τις διεθνείς θέσεις τους. Μας διαβάζουν και Κύπριοι ξέρετε και μιλάνε ελληνικά οι άνθρωποι. Καταλαβαίνουν τι λέμε.

      Για το υ.γ.1 σου:
      Αν και δεν το έγραψα εγώ, οι "ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις" κολλάνε προφανώς στο γεγονός πως η Ρώσικη Ομοσπονδία έχει τους δικούς της λόγους να υποστηρίζει διπλωματικά την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι της Τούρκικής επιθετικότητας.

      Για το Υ.Γ.2
      Το Ισραήλ ανήκει οριστικά (και αμετάκλητα) στο δυτικό μπλοκ από την δεκαετία του '50, και είναι η αιχμή του δόρατος του στην μέση ανατολή.

      Για το Υ.Γ.3
      Αν εντελώς εκτός θέματος, βεβαίως και θυμόμαστε. Η αρχική θέση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ ήταν να το αποδεχτεί. Θέση που άλλαξε κάτω από την πίεση της βάσης του.
      Δεν ξέρω γιατί είναι μεμπτό το εισακούστηκε η άποψη της βάσης, ή το ότι τελικά πάρθηκε η σωστή απόφαση. Αυτό είναι που μετράει εξάλλου.

      Διαγραφή
    2. @Νίκος:
      Τελικά εγώ δεν κατάλαβα ποιό είναι το ζητούμενο σου.
      Να μας πεις πως ορθά η Κυπριακή δημοκρατία προσδένεται πλήρως στο δυτικό μπλοκ (ακόμη και ενάντια στα μακροπρόυεσμα συμφέροντα της), ή να μας πεις πως κακώς ασχολούμαστε με αυτό γιατί δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει;

      Διαγραφή
    3. Ενδοιμπεριαλιστικες αντιθέσεις το έγραψα εγω χωρις να λεω οτι η κύπρος επρεπε να φύγει απο την Ε.Ε και να πάει με τον Ρώσικο ιμπεριαλισμό. Οσο για το ΑΚΕΛ τα πραγματα για το ΚΚΕ είναι απλα. Δεν διακόπτουμε με κανένα κόμμα σχέσεις που έχει μέσα Κομμουνιστικές δυνάμεις μειοψηφια. Αλλες σχέσεις έχουμε με το Ισπανικό και του Βελγίου και άλλες με το ΑΚΕΛ και το Συριακο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Τσουπ και εσύ Παναγιώτη!
      Και εσύ στην Ρωσία βλέπεις μονο "ιμπεριαλισμό", για την ΕΕ ούτε "ιμπεριαλισμοί" ούτε τίποτε.
      Και μετά άμα σας πουνε σοσιαλσωβινιστές παρεξηγιέστε.

      Ναι για το ΑΚΕΛ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ήταν, είναι και προφανώς θα παραμείνει αδελφό κόμμα, καθώς με το ΚΚΕ έχει δεσμούς κυριολεκτικά αίματος για να κοπούν τόσο έυκολα, επειδή διαφέρουν (όσο και αν διαφέρουν προσωρινά) οι τρέχουσες αναλύσεις τους.
      Μόνο κάποιος που δεν έχει ιδέα από την ιστορία των σχέσεων ΚΚΕ-ΑΚΕΛ θα έλεγε πως δεν είναι αδελφό κόμμα το ΑΚΕΛ.
      Νομίζω (δεν είμαι σίγουρος) εξάλλου πως η ΚΝΕ με την ΕΔΟΝ πρέπει να διατηρούν και κάποια υποτυπωδη οργανωτική σχέση.

      Διαγραφή
    5. Οχι δεν βλεπω στην Ρωσια μονο Ιμπεριαλισμό Στο ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ βλέπω Ιμπεριαλισμο απο το 1950 αυτο ειναι δεδομενο. Εχω ιδεα απο την ιστορια των σχεσεων και μεχρι το 1991 ειχαμε τις ιδιες αναλύσεις. Απο τοτε εμεις καναμε αλματα μπροστα και βοηθαμε και αυτους.Αλλα όπως και να το κανεις αλλο πραγμα το Ισπανικο και του Βελγίου και αλλο το ΑΚΕΛ και της Πορτογαλίας. Πάντως δεν διακοπτουμε σχέσεις με κανενα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν είναι καθόλου δεδομένο κάτι που δεν αναφέρεις ποτέ, κάτι που μόνο κοινός τόπος δεν είναι για την πλειοψηφία του λαού πλέον, οπότε και πρέπει να το αναφέρεις συνεχώς, και κάτι που ως κάτοικος μιας χώρας που είναι μέλος των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών ΕΕ-ΝΑΤΟ θα έπρεπε να τις καθιστά τον πρώτο σου πολιτικό (και όχι μόνο) στόχο, εφόσον αντιπροσωπεύουν τον "δικό σου" ιμπεριαλισμό για να θυμηθούμε και τον Λένιν, αλλά και το τι έλεγε για τους σοσιαλσωβινιστές της 2ης Διεθνούς που έβλεπαν τον "ιμπεριαλισμό" των άλλων, αλλά ποτέ τον δικό τους.
      Και σαν να μαζευόσαστε πολλοί τέτοιοι σιγά-σιγά, όπως βλέπω στα σχόλια.
      Καμπανάκι κινδύνου λοιπόν...

      Για το ΑΚΕΛ μην επιμένεις, είναι προβοκατόρικο αυτό που κάνεις.
      Δεν "διατηρεί απλά σχέσεις" το ΚΚΕ με το ΑΚΕΛ. Είναι αδελφό κόμμα, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

      Διαγραφή
    7. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Και κάτι τελευταίο, αν και εκτός θέματος, γιατί οι λέξεις αρχίζουν πλέον να χάνουν το νόημα τους.
      Αδελφά κόμματα δεν είναι αυτά που έχουν την ίδια ακριβώς ανάλυση με εμάς, αλλά όλα τα ΚΚ του κόσμου, πλην αυτών που έχουν τα ίδια διαχωρήσει ρητά την θέση τους από τον Μ-Λ (π.χ. τα ευρωκομμουνιστικά τις δεκαετίες '60-'70).
      Εγώ έχω ακούσει την Αλέκα να αποκαλεί "αδελφό" και το ΚΚ Κίνας π.χ.

      "...τους έχουμε εκφράσει τις ενστάσεις μας για την πολιτική τους στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ αδελφών κομμάτων κλπ κλπ"

      Διαγραφή
    8. Σωστά.Να συμπληρώσω κατι απο την ιστορια απλα και μονο σαν καταγραφη για το ΑΚΕΛ η θα το θεωρήσης Προβοκατσια.Εσυ αποφασίζεις ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Όταν μιλάω για την Β' διεθνή δεν κάνω καθόλου -μα καθόλου πλάκα.
      Τον Κάουτσκι και τους συν αυτόν, που κατήγγειλαν τον αγγλογαλλικό, αλλά όχι και τον Γερμανικό ιμπεριαλισμό (όντας οι ίδιοι Γερμανοί) κατακεραύνωνε σαν σοσιαλσωβινιστές ο Λένιν.
      Αν δεν μπορείς να δεις την οφθαλμοφανή αναλογία να είσαι σε χώρα του ΝΑΤΟ και να προσπαθείς ως πρώτο σου πολιτικό στόχο να αποδομήσεις τον ..."ρώσικο(!!!!!) ιμπεριαλισμό", εγώ δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα.
      Τα καμπανάκια βαράω απλώς.

      Διαγραφή
    10. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Όχι για το ΑΚΕΛ να μην συμπληρώσεις τίποτα. Άμα θέλει το Κόμμα να του κάνει κριτική υπάρχει ο Ριζοσπάστης.

      Διαγραφή
    11. ΟΚ.Εσυ αποφασιζεις.Εγω ειπα για καταγραφη ιστορικου γεγονοτος οχι κριση δικια μου ΟΒΕΡ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Κύπρος και ΕΕ:
    http://www.mfa.gov.cy/mfa/embassies/embassyprague.nsf/cyprusandtheeu_gr/cyprusandtheeu_gr?OpenDocument

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως και εγώ μπορώ να πω, με στεναχωρεί η κατηφόρα που έχει πάρει το ΑΚΕΛ, δεδομένου και του πολύ πρόσφατου συνεδρίου του που την επικυρώνει...
    Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα οι πραγματικοί αγωνιστές, και να πάρουν πόδι αυτοί που γλυκάθηκαν από την εξουσία, και από την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μη χέσω!

    Πέρα από αυτό θα συμφωνήσω με ΤRASH.
    Σαν ΚΚΕ βασικός μας στόχος είναι να καταγγέλλουμε την δράση και τα σχέδια του δικού μας ιμπεριαλισμού πρώτα (που τον ξέρουμε και καλύτερα), και μετά να μιλάμε για τους άλλους ιμπεριαλισμούς (όχι όμως σε βαθμό να ξεχνάμε τους άλλους).
    Αυτή η στάση θα πρέπει να είναι και στα πλαίσια του ότι πρώτο μας μέλημα είναι η επανάσταση στην Ελλάδα, σαν διεθνιστικό και πατριωτικό καθήκον.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o,τι θες βλέπεις μου φαίνεται..
    ειχα γράψει: "
    Αλιμονο σε οποιον πιστέψει οτι υπάρχει εναλλακτική σε αλλαξοκωλιές με ιμπεριαλιστές...ειτε ρώσικους, ειτε γερμανικούς, ειτε γαλλικούς, ειτε αμερικανικους
    "

    Οι ρώσσοι ειναι ιμπεριαλιστές. Στη κρίση του 2013 ζήτησαν μετατόπιση της υποταγής απο την υποδούλωση στον ευρωατλαντισμο στην πλήρη ρωσσική υποδούλωση. Στην πραγματικότητα ζήτησαν πράγματα που γνώριζαν οτι δεν θα γινονταν αποδεκτά. Σκόπιμα το έκαναν γιατί χέστηκαν για τη Κύπρο. Δάνειο τους ζήτησαν οι κυπραίοι με επώδυνους όρους -για τους ίδιους τους κυπραίους- αποπληρωμής και οι ρώσσοι απάντησαν ΤΣΟΥ. Ενώ μπορούσαν να δώσουν.

    Η Κύπρος ήταν και ειναι πλυντήριο οχι μονο για τους ρώσσους αλλα και για άλλους. Το πλυντήριο ως το 70 ήταν ο Λίβανος, μετά τον εμφύλιο, μεταφέρθηκε στη Κύπρο. Μην αναμασάσαμε την προπαγάνδα του "ομόδοξου τόξου". Σε λιγο θα μας πεις οτι φταίνει οι δολιοι κυπραίοι (μια κουτσουλιά στο χάρτη) και όχι το 1/7 του πλανήτη (Ρωσσία). ΕΛΕΟΣ!

    εχει γινει ο φιλορωσισμός μάστιγα. Επειδή δεν μας έλαχε ο μοναρχοφασίστας Καποδίστριας (έφυγε νωρίς), αλλα οι μοναρχοφασίστες βρετανοτσολιάδες, ποθούμε ξανά τον...Καποδίστρια.
    Αυτο δεν ειναι πάλη για ανεξαρτησία και ελευθερία...
    οχι κάτω απο ξένες σημαιες.
    ΜΟΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΕΣ, να τελειώνουμε με ΟΛΟΥΣ τους ιμπεριαλιστές


    Νίκος

    υγ: Παναή καλά τα λες. Ποια αδελφά κομματα, και μπούρδες. Αμα ειναι έτσι τα αδέλφια να περνάνε μνημόνια, τι να τους κάνεις τους εχθρους.

    Στον εργάτη της Κύπρου θα του λέμε πάνε να παλεψεις για την τάξη σου με το ΑΚΕΛ που έφερε το μνημόνιο; Τραγελαφικά πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Νίκος:
      Παραλληρείς. Εγώ μια χαρά διάβασα τι έγραψες, εσύ πάλι καθόλου δεν διάβασες τι έγραψα εγώ. Οπότε απαντάς σε έναν φανταστικό συνομιλητή που λέει άλλα, πράγμα που δείχνει ένδεια επιχειρημάτων ή σοβαρή ψυχολογική διαταραχή.

      Τα περί Καποδίστρια και "καλών Ρώσων" να τα πεις σε αυτούς που θα σου πουν κάτι τέτοιο και όχι σε εμένα.

      Επίσης το εάν είχε γίνει η Κύπρος πλυντήριο ή όχι, ούτε απαντάει σε κάτι που να έχει σχέση με το θέμα του ποστ, ούτε βοηθάει να καταλάβουμε κάτι που δεν έχει. Είναι γνωστό σε όλους.

      Για την προπαγάνδα του "ομόδοξου τόξου" να πας επίσης να τα πεις εκεί που τα λένε. Όχι εδώ.

      Επίσης να μην μιλάς σε πρώτο πλυθηντικό για το ΚΚΕ. Δεν είναι αυτές οι θέσεις του ΑΚΕΛ. Εσύ λες τα δικά σου και προβοκάρεις το Κόμμα.
      Η ομιλία του Κουτσούμπα στο συνέδριο του ΑΚΕΛ έχει λινκαριστεί πιο πάνω.

      Όσο για την "μάστιγα" ψάξε να την βρεις στον εσμό τον αμερικανοτσολιάδων που ξάφνικά φόρεσαν την προβιά του τάχα "υπερορθόδοξου" για να βγάλουν από το στόχαστρο τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.
      Τον δικό μας ιμπεριαλισμό, τον κυρίαρχο (παρεπιπτόντος)ιμπεριαλισμό.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι αυτές οι θέσεις του ΑΚΕΛ. =Δεν είναι αυτές οι θέσεις του για το ΑΚΕΛ.

      Διαγραφή
    3. @Νίκος:
      Και μια φιλική συμβουλή. Διάβασε λίγο τι λέει ο Λένιν για τους οπαδούς της "ουδετερότητας":

      Το όφελος της εργατικής τάξης στις συνθήκες ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στην ήττα και την ανατροπή της αστικής τάξης της χώρας της, σημείωνε ο Λένιν: «Σ’ έναν αντιδραστικό πόλεμο μια επαναστατική τάξη δεν μπορεί παρά να εύχεται την ήττα της κυβέρνησής της. Αυτό είναι αξίωμα. Και το αξίωμα αυτό αμφισβητούν μόνο οι συνειδητοί οπαδοί ή οι ανίκανοι υπηρέτες των σοσιαλσωβινιστών»

      Η ιστορία έδειξε ότι σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου, δυνάμεις του οπορτουνισμού επιλέγουν τη γραμμή της ουδετερότητας, υιοθετούν αταξικά συνθήματα περί «αφοπλισμού», «ενότητας για την ειρήνη» ή το κενό περιεχομένου σύνθημα «ούτε νίκη ούτε ήττα». Αυτό το σύνθημα σχολίασε ο Λένιν, λέγοντας ότι «όποιος υποστηρίζει το σύνθημα αυτό, είναι συνειδητός ή ασυνείδητος σωβινιστής, είναι στην καλύτερη περίπτωση ένας διαλλακτικός μικροαστός, αλλά προπαντός είναι εχθρός της προλεταριακής πολιτικής, οπαδός των σημερινών κυβερνήσεων, των σημερινών κυρίαρχων τάξεων»

      http://www.komep.gr/2012-teyxos-6/o-lenin-gia-ton-polemo-kai-th-stash-ton-kommoyniston

      Διαγραφή
    4. Συμφωνουμε σε αυτα που λεει ο Λένιν.Δεν ειπε κανεις κατι διαφορετικο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Όταν ο Λένιν λέει πως πρέπει να επιδιώκεις (έμπρακτα κιόλας) την ήττα της δικής σου αστικής τάξης και του "δικού σου" ιμπεριαλισμού" (στην δική μας περίπτωση δηλαδή των ΕΕ-ΝΑΤΟ) και εσύ λες πως "δεν παίρνεις το μέρος κανενός", δηλαδή να είσαι στην καλύτερη ουδέτερος (εσυ δεν είσαι και τόσο, ΝΑΤΟ-ΕΕ βρίσκονται στο απυρόβλητο σου κατά κανόνα) πως το βλέπεις;
      -Δεν λέτε κάτι εντελώς διαφορετικό;

      Διαγραφή
    6. Κανεις λαθος Συντροφε.Απο την στιγμη που παλεύω για Εξοδο απο Ε.Ε και ΝΑΤΟ με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής σημαινει οτι παλευω εναντια στην Ιμπεριαλιστική Ελλάδα Ε.Ε και ΝΑΤΟ.Που έχω λάθος... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  7. που κολλάει η κριτική του Λένιν στους υποστηρικτές της μιας ή της άλλης ιμπεριαλιστικής παράταξης, είτε μέσω του προσώπου του "πατριώτη", ειτε του "πασιφιιστή".
    Να με συμπαθάς, αλλα εσύ οφείλεις να διαβάσεις καλά τη κριτική του Λένιν.

    Στον ανελέητο ανταγωνισμος μεταξύ Ρωσσίας, ΗΠΑ και ευρωπαιων ιμπεριαλιστών δεν διαλέγουμε πλευρά, ούτε στεκόμαστε ταξικά ουδέτεροι, ειμαστε με την τάξη μας και τους προειδοποιούμε, θέλετε πόλεμο, εμεις θα πάμε -αν δεν καταφέρουμε να τον σταματήσουμε- αλλα τα όπλα που θα μας δώσετε θα τα στρέψουμε αντίστροφα και οι λόγχες θα μπουν στα κεφάλια σας.

    Αυτα λέει ο Λένιν
    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Νικος:
      Καθόλου "δεν διαλλέγουμε πλευρά" δεν λέει ο Λένιν. Επιδιώκουμε έμπρακτα την ήττα της δικής μας αστικής τάξης, την ήττα του δικού μας ιμπεριαλισμού (στην περίπτωση μας ΝΑΤΟ-ΕΕ), λέει ο Λένιν.
      Και αυτούς που στο όνομα του "δεν διαλέγουμε πλευρά" κρατάνε στάση ουδετερότητας απέναντι στον δικό τους ιμπεριαλισμό, τους λούζει σαν "σοσιαλσωβινιστές"!
      Κοίταξε ολόκληρο το άρθρο της ΚΟΜΕΠ να μην λες πως τα βγάζω και από το κεφάλι μου.

      Διαγραφή
    2. Μα δεν μιλαμε για ουδετεροτητα.Είμαστε κατω απο την Σημαια της ταξης μας.Εχουμε διαλέξει Στρατοπεδο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @Νικος:
      Να βοηθήσω και λίγο ακόμη:

      "...Πώς μπορεί άραγε να είναι επαναστατικός και ριζοσπαστικός ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο, κατά το Λένιν όχι «κούφια και χωρίς περιεχόμενο αναφώνηση […] όταν με τον αγώνα αυτόν δεν εξυπακούεται επαναστατική δράση κατά της κυβέρνησης και στη διάρκεια του πολέμου; Φτάνει να το σκεφτείς λιγάκι για να το καταλάβεις. Επαναστατική δράση όμως ενάντια στην κυβέρνησή σου στη διάρκεια του πολέμου σημαίνει, αναμφισβήτητα, αναντίρρητα, όχι μόνο να εύχεσαι να ηττηθεί η κυβέρνησή σου, αλλά και να συμβάλλεις έμπρακτα σ’ αυτήν την ήττα» ..."

      Διαγραφή
    4. @Νικος:
      Να θυμήσω εδώ πως "η κυβέρνηση σου" είναι ενεργό μέλος των ΕΕ-ΝΑΤΟ...

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Να επιδιώκεις έμπρακτα την ήττα του δικούσ ου ιμπεριαλισμού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο λέει ο Λένιν, είμαστε κάτω από την σημαία της τάξης μας μου λες εσύ (δηλαδή ουδέτεροι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο), τί κάνεις Γιάννη-κουκιά σπέρνω κλπ κλπ.
      Σε πληροφορώ λοιπόν πως και ο Κάουτσκι και οι λοιποί σοσιαλπροδότες της Β' Διεθνούς, αυτήν ακριβώς την διακαιολογία είχαν βρει για να μην βάλουν στο στόχαστρο τον δικό τους ιμπεριαλισμό.

      Αλλά σου τα έχω πει καμμιά 1000 φορές αυτά. Στην πραγματικότητα στα αποτέτια σου τι έλεγε και τι δεν έλεγε ο Λένιν, δεν ενδιαφέρεσαι καν να τα μάθεις.
      Ξεφορτώσου με λοιπόν. Βαρέθηκα και το τρολλάρισμα σου και την μονοπώληση του μπλογκ από έναν άνθρωπο που δεν ακούει καν τι του λέει ο άλλος και δεν απαντάει καν επάνω σε αυτό.
      άνοιξε ένα δικό σου μπλογκ να τα λες να εκτονώνεσαι.
      Εδώ όσο και αν σε συμπαθώ προσωπικά, σαν σχολιαστής είσαι πλέον ανεπιθύμητος.

      Διαγραφή
  8. Μα τι λες τώρα; Αυτά που γράφεις ειναι καθαρή στρεψοδικία των λόγων του Λένιν. Ο Λένιν -προφανώς- και καταφέρεται πρώτα και κύρια ενάντια στην αστική τάξη της χώρας του, την ίδια στιγμή, ομως, διεθνιστικά σαλπίζει την επαναστατική πάλη ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές.

    Ο Λένιν δεν ειπε ποτέ ότι οι ρώσσοι μοναρχικοι που μας κυβερνάνε ειναι καλύτεροι από τους γερμανούς καϊζερικούς, ή ότι οι γερμανοι ειναι καλύτεροι από τους ρώσσους.

    Ο "πατριώτης" Κροπότκυν ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ που ήταν σοσιαλ-σωβινιστής. Από την άλλη υπήρχαν "πασιφιστές" γερμανοί που έλεγαν οι μοναρχικοι οι "δικοι μας" ειναι χειρότεροι από τους γάλλους κ.ο.κ.

    Που κολάει η ουδετερότητα; Ο Λένιν μιλάει ενάντια στην ΤΑΞΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, υπερ του να στρέψουμε τα όπλα αντίστροφα. Τα εχεις προφανώς μπερδεμένα στο μυαλό σου. Ο Λένιν ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ή ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ (Ρώσσους ή Γερμανούς) στον αντιδραστικό πόλεμο.

    Τηρουμένων των αναλογιών, εσύ σήμερα παίρνεις θέση υπερ των Ρώσσων! Δηλαδή σύμφωνα με τα κριτήρια του Λένιν συμπεριφέρεσαι σοσιαλσωβινιστικά.

    Το ΑΚΕΛ δεν ειναι κομμουνιστικο κομμα. Πάρε θέση συγκεκριμένη. Ψήφισε το μνημόνιο, ναί ή ου; Οποιος ψηφίζει μνημόνια είναι κομμουνιστής ή προδότης, αντίπαλος, εξωμότης κτλ...

    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Νίκος:
      Από το "επιδιώκουμε έμπρακτα την ήττα του δικού μας ιμπεριαλισμού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο", ποιά λέξη ακριβώς δεν κατάλαβες;

      Κοίτα πότε τα γράφει αυτά ο Λένιν. Πριν την επανάσταση τα γράφει. Την επιδίωξη αυτή την θέτει ως προαπαιτούμενο της επανάστασης και όχι αντόστροφα όπως το θέτεις εσύ.

      Και για να δεις το μπέρδεμα που έχεις πάθει, σοσιαλσωβιβιστικά θα φερόμουν (κατά Λένιν) αν έπαιρνα θέση ουδέτερη ή υπέρ του δικού μου ιμπεριαλισμού. Ατυχώς για τα λεγόμενα σου ο δικός μου ιμπεριαλισμός (και ο δικός σου βεβαίως) είναι το ΝΑΤΟ-ΕΕ.
      Του οποίου την ήττα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο οφείλουμε να επιδιώξουμε λέει ο Βλαδίμηρος.
      Για να μπορεσει να γίνει επανάσταση.

      Δεν λέει, αποδομίστε πόλιτικά τον αντίπαλο από τον δικό σας ιμπεριαλισμό (εξυπηρετώντας έτσι μια χαρά την αστική σας τάξη) και πουλήστε επαναστατική τρελλίτσα. Αυτό αφορά η κόντρα του με την Β' Διεθνή.

      -Μπορείς να έχεις για το ΑΚΕΛ όποια άποψη θέλεις. Ούτε εγώ έχω εξάλλου την καλύτερη. Για το ποιά είναι η άποψη του ΚΚΕ γίνονταν όμως η κουβέντα, και προφανώς αυτή ούτε η δική μου είναι, ούτε πολύ περισσότερο η δική σου.

      Διαγραφή
    2. @Νίκος:
      Άλωστε αν πάρουμε τοις μετρητοίς την γραμμή περί ουδετερότητας, θα φτάσουμε στο παράλογο συμπέρασμα πως δεν πρέπει να γίνει καν επανάσταση στην Ελλάδα γιατί εφόσον αυτή θα αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ-ΕΕ τότε θα ευνοήσει αντικειμενικά τον "ρώσικο ιμπεριαλισμό".
      Δεν βλέπω κάτι το ιδιέταιρα "επαναστατικό" σε μια τέτοια οπτική.

      Διαγραφή
  9. αντε πάλι, προφανως τα λέει πριν την επανάσταση,
    τα γράφει ομως μέσα στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, στην ύψιστη σύγκρουση μέχρι θανάτου των ιμπεριαλιστών της Ευρώπης και της Ρωσσίας.

    Δεν σε καταλαβαίνω που το πας. Ο Λένιν δεν ειναι ταξικά ουδέτερος, ειναι ομως κάτι που ξεχνάς, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΝΤΕΦΑΙΤΙΣΤΗΣ -στη συγκεκριμένη περίσταση- και το ίδιο προκρίνει για όλους τους εργάτες σε ολες τις εμπλεκόμενες περιοχές -στη συγκεκριμένη περίσταση-.

    εσύ ομως μπερδεύεις σκόπιμα το πεδίο της ουδετερότητας και της συμμετοχής, το μεταφέρεις απο το ταξικό πεδίο, στο πεδίο της...εξάρτησης!!!, μιας "αυθαίρετης" αξιοποιήσιμης απο το...προλεταριάτο...ενδοϊμπεριαλιστικής σύγκρουσης!!!

    . Στο πεδίο της ταξικής αντιπαράθεσης δεν ειμαστε με κανέναν Ρώσσο και κανέναν αμερικανό, ευρωπαίο, είμαστε με τον εργάτη ενάντια στα μνημονια και την ΕΕ μεν, αλλα με σοσιαλιστική επανάσταση δε (κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής) όχι να διώξουμε τον έναν κατεργάρη ιμπεριαλιστή να μας έρθει να κατσικωθει στο σβέρκο άλλος.

    Νικος

    υγ: απο την πλευρά μου το εξάντλησα το ζήτημα.
    να 'σαι καλα!
    υγ2: περί αξιοποίησης ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, επειδή ξεχνιόμαστε ή δεν μας βολεύει να αναφέρουμε την αξιοποίησή τους. Το Μπρεστ ήταν η αξιοποίηση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Προσωρινός επώδυνος συμβιβασμος (παραχώρηση ουκρανίας) γιατί κοκκινος στρατός δεν υπήρχε να αντισταθεί στη γερμανική επέλαση, και η επανάσταση θα συντριβόταν. Οι γερμανοι την ίδια στιγμή προτιμούσαν να αναμετρηθούν με τους αντατικούς -το βασικο τους κίνδυνο- και να σταματήσουν το πόλεμο στα μετώπισθέν τους, κλείνοντας ειρήνη με επωφελείς όρους γι αυτους. Αντίστοιχα οι αντατικοι ήταν σε εμπλοκή στο πόλεμο με τους γερμανούς, δεν ενδιαφέρονταν για την επαναστατημένη ρωσσία, μετέθεταν το πρόβλημα της αντιμετώπισής της στο μέλλον. Αυτα δεν έχουν καμία σχέση με την Κύπρο και την Ελλάδα του Σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Νικος:
      Ο Λένιν δεν μιλάει μόνο για την "συγκεκριμένη περίπτωση". Αναφέρεται στην στάση των κομμουνιστών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Τα ίδια λέει και στον ιμπεριαλισμό όπου λέει το πόσο αναξιόπιστος θα ήταν ένας γερμανός σοσιαλδημοκράτης που καταφέρεται κατά του Αγγλικού (αλλά όχι του Γερμανικού) ιμπεριαλισμού, και τα ίδια λέει με αρκετές ακόμη αφορμές.

      -Ο Λένιν (και ο Στάλιν) έχουν επίσης αναφερθεί συχνά και στο εθνικό ζήτημα και το διεθνιστικό καθήκον της απελευθέρωσης των καταπιεσμένων εθνών. Η κατηγορία στον Κάουτσκι ως σοσιαλσωβινιστή, πάει ακριβώς στο σημείο που απαρνείται αυτό το καθήκον στο όνομα τάχα της ...ταξικής πάλης!
      Ποιός το απαρνείται; Ο σοσιαλδημοκράτης του έθνους καταπιεστή! Ο Λένιν βλέπει αμέσως την απάτη και την υποταγή τελικά στην ντόπια αστική τάξη.

      -Είναι ολοφάνερο πως μπερδεύεις τα διεθνιστικά καθήκοντα με τα εσωτερικά ζητήματα ταξικής πάλης. Βέβαια συνδέονται -μας λέει ο Λένιν- στον βαθμό που δεν μπορείς να είσαι ουδέτερος (ή ακόμη χειρότερα υποστηρικτής) στους πολέμους που κάνει η αστική σου τάξη στο εξωτερικό και να την έχεις ως αντίπαλο στο εσωτερικό.

      -Το καλύτερο παράδειγμα εκμετάλλευσης ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων δεν είναι βέβαια το Μπρεστ, αλλά όλος ο Β'ΠΠ, όπου η κατάφερε αλλάξει τις διαφαινόμενες συμμαχίες ενός ολόκληρου πολέμου υπέρ της.

      -Το καθήκον των κομμουνιστών να υποστηρίξουν την εθνική ανεξαρτησία των καταπιεσμένων λαών δεν ποτέ σαν προϋπόθεση να έχουν κάνει σοσιαλιστική επανάσταση οι δεύτεροι.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.