Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Ανακοίνωση για τις «νέες» προτάσεις της κυβέρνησης

Απάντηση στα σενάρια τα οποία αφήνει να διαρρεύσουν η κυβέρνηση για «νέες» προτάσεις στο Ασφαλιστικό που αφορούν τους αγρότες, δίνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, σημειώνει:
_____________
«Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα "σενάρια", σύμφωνα με τα οποία:

1. Η μεταβατικότητα της πλήρους εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού (20% για την κύρια σύνταξη), αντί να γίνει το 2019, θα ολοκληρωθεί το 2020, ενώ παραμένει η ίδια μεταβατικότητα ως προς το χρόνο για την επιβολή του 7,45% εισφορά για την Υγεία.

2. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα (δηλαδή τις διαρροές της κυβέρνησης), δημιουργούνται τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες για την κύρια σύνταξη, στο 12%, 14% ή 20% του "καθαρού φορολογητέου εισοδήματος" από την αγροτική δραστηριότητα. Ετσι, όσοι διαλέξουν να πληρώνουν εισφορά στο 12% του εισοδήματος, θα δικαιούνται τα 12/20 της Εθνικής Σύνταξης, δηλαδή 230 ευρώ, ενώ θα έχουν αντίστοιχη μείωση και στο ανταποδοτικό τμήμα. Οσοι πληρώνουν εισφορές στο 14% του εισοδήματός τους, θα παίρνουν 14/20 της Εθνικής Σύνταξης, δηλαδή 268 ευρώ, συν το ανταποδοτικό κομμάτι από τις εισφορές τους. Η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα γίνει σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς από το 2017.

Αλλωστε, κυβερνητική επιδίωξη είναι η απαλλαγή του προϋπολογισμού από τη χρηματοδότηση των συντάξεων που αποτελεί υποχρέωση του 3ου μνημονίου που ψήφισαν οι 222 βουλευτές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

3. Βασικό ρόλο για όποια "ευνοϊκότερη" ρύθμιση θα έχει ο ορισμός "κατά κύριο επάγγελμα αγρότης".

4. Ο ΟΓΑ διατηρεί την αυτονομία του ως ασφαλιστικός φορέας, για ένα μεταβατικό διάστημα που θα είναι όμως μέσα στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), μέχρι την κατάργησή του. Ομως αυτόνομος ή όχι ο ΟΓΑ, η αύξηση των εισφορών και η μείωση των συντάξεων είναι δεδομένες.

5. Θα γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών (παλιών και νέων) με τις επιδοτήσεις. Δηλαδή, θα κρατούνται οι ασφαλιστικές οφειλές και θα παίρνουμε το υπόλοιπο από τις ενισχύσεις, όπως πρότεινε και ο νέος αρχηγός της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης.
Οι "προτάσεις" αυτές δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει γράψει "στα παλιά της τα παπούτσια" το πλαίσιο αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών που αποφασίσαμε στις 7 Φλεβάρη στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια και αποτέλεσε κοινό αίτημα με όλους τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Αθήνας.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς την κυβέρνηση, κάθε είδους συνεταίρους της και γνωστά "παπαγαλάκια", ότι η κυβερνητική προσπάθεια δημιουργίας συγχύσεων και αποπροσανατολισμού της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς δεν θα πιάσει.
Ενημερώνουμε τους "πρόθυμους", "λαγούς" κ.λπ., που συνωστίζονται στους "διαδρόμους του Μαξίμου" για διαλόγους - απάτη, ότι οι "παραχωρήσεις" της κυβέρνησης οδηγούν στο ξεκλήρισμα και τη φτώχεια τους μικρομεσαίους αγρότες και ευνοούν τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες, που τα συμφέροντά τους μαζί με την κυβέρνηση εξυπηρετούν. Τέτοιες "συμφωνίες", σας τις χαρίζουμε.

Τα μπλόκα των μικρομεσαίων αγροτών, του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Θα νικήσουμε».
Πηγή: Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το ότι ένα μέτρο-παλούκι θα ισχύσει από το 2020 κτλ. ή ότι βελτιωμένες προτάσεις από την κυβέρνηση, μετά από διαμαρτυρίες, λένε τα μέτρα-παλούκια θα αναβληθούν για Χ χρόνια εγώ το βρίσκω άκρως διασπαστικό γιατί προσβλέπει ατην παραίτηση αυτών που το 2020 ή σε Χ χρόνια θα είναι εκτός βεληνεκούς, π.χ. συνταξιοδότηση. Νέα τεχνογνωσία, game theory να πούμε.

    Μαθαίνει το μάθημα η ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο που σε λίγο θα το διδάσκει.

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.