Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Η άποψη της πρεσβείας ή της "Iskra" του Λαφαζάνη, για την πυρηνική δοκιμή της ΛΔΚ

Το παρακάτω έμεσμα το πετύχαμε στην "Iskra" του Λαφαζάνη και της κατά τα λοιπά "αριστερής" ΛΑΕΝ, και αφορά "ανάλυση" πάνω στην πρόσφατη πυρηνική δοκιμή της Λ.Δ.Κορέας. Κρατήσαμε τα bold και τις υπογραμμίσεις του πρωτότυπου και τονίσαμε με αντίστροφη σκίαση κάποια σημεία που θέλαμε εμείς. 
Για πολύ γερά στομάχια, και τα συμπεράσματα για το εάν γράφτηκε καθ'υπόδειξη ή προς γλύψιμο(μέχρι θανάτου) της Πρεσβείας (μία είναι Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ) δικά σας.
Υ.Γ.
Κρατήσαμε και ένα screenshot για την περίπτωση που δοκιμάσουν να το κατεβάσουν αργότερα.
__________

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΑΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ


Η διεθνής κοινότητα παραδέχεται ότι η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε κάποιου είδους πυρηνική δοκιμή. Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε σεισμός 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο βορειοανατολικά της Pyongyang, που επιβεβαιώνει την πυρηνική δοκιμή. Ωστόσο, το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν αυτή η δοκιμή ήταν όντως με κεφαλή υδρογόνου. Πρόκειται για ένα τεράστιο ερωτηματικό, ένα μεγάλο γεωπολιτικό και στρατηγικό θέμα, διότι η βόμβα υδρογόνου είναι εκατοντάδες φορές πιο ισχυρή, από κάθε άλλη πυρηνική βόμβα. Έτσι λοιπόν, η πιθανή ανάπτυξη βόμβας υδρογόνου από την απομονωμένη Βόρεια Κορέα, την μετατρέπει σε κάτι περισσότερο από μια δυνητική παγκόσμια απειλή.  

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ατομικής και βόμβας υδρογόνου. Οι ατομικές βόμβες χρησιμοποιούν μια διαδικασία που ονομάζεται σχάση. Χωρίζει το πλουτώνιο σε μικρότερα άτομα και κατά τη έκρηξη απελευθερώνονται τεράστια ποσά ενέργειας με καταστρεπτικές συνέπειες. Οι βόμβες υδρογόνου, χρησιμοποιούν όχι τη σχάση αλλά τη σύντηξη. Αντί της διάσπασης μεγάλων ατόμων, κάνει κάτι άλλο, συνδυάζει μικρά άτομα προκειμένου να δημιουργήσει μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη, εκατοντάδες φορές πιο ισχυρή. Για να ξεκινήσει η διαδικασία (να αρχίσουν τα άτομα να ενώνονται και να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση) και να προκληθεί η έκρηξή της, απαιτείται πολύ υψηλή θερμότητα, για αυτό άλλωστε και ονομάζεται θερμοπυρηνικό όπλο.  

Γιατί η Β. Κορέα αναβαθμίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο;  

Δύο είναι οι πιθανότερες αιτίες:  
η πρώτη, είναι η επίσημη δικαιολογία της Pyongyang που αναφέρεται στην ανάγκη αποτροπής της επεκτατικότητας των ΗΠΑ, που, σε συνεργασία με τη Σεούλ, επεξεργάζονται σχέδια εισβολής και ανατροπής του καθεστώτος.  
και η δεύτερη, ο φόβος του καθεστώτος της Pyongyang για μια υποκινούμενη ή μη λαϊκή εξέγερση εναντίον του, στα πρότυπα των εξεγέρσεων που κατακρήμνισαν κομμουνιστικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα τα τελευταία χρόνια. Έναντι μιας παρόμοιας προοπτικής και χωρίς την ύπαρξη εξωτερικών συμμάχων, η αποτρεπτική δύναμη των πυρηνικών όπλων αποτελεί ίσως εγγύηση για τη μακροημέρευση του καθεστώτος. Τα γεγονότα στο Ιράκ, Λιβύη και Συρία μάλλον ενισχύουν αυτήν τη θεώρηση.  

Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα του πυρηνικού πλήγματος που απόκτησε το καθεστώς της Β. Κορέας, το καθιστά πιο αυταρχικό, πιο αλαζονικό, πιο επικίνδυνο και πάντως, μια διαρκή απειλή για την Παγκόσμια Ειρήνη. Ήδη οι ΗΠΑ στέλνουν επειγόντως αντιπυραυλικά συστήματα στη Νότια Κορέα.  

Για το θέμα των κυρώσεων. Η Κίνα αποτελεί τον μοναδικό σύμμαχο του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας. Χωρίς την κινεζική βοήθεια το καθεστώς της Pyongyang δεν μπορεί να επιβιώσει. Πάντως από την «χλιαρή» αντίδραση της κινεζικής ηγεσίας, το πιθανότερο είναι ότι το Πεκίνο δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα.  

Χώρες με πυρηνικά: Οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη που έκανε πυρηνικές δοκιμές προκαλώντας την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας στο Νέο Μεξικό στις 16 Ιουλίου 1945. Οι ΗΠΑ είναι και η μόνη χώρα που έκανε χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον αμάχων στην Ιαπωνία τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Ρωσία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, η Βόρεια Κορέα, αλλά και το Ισραήλ, έχουν κάνει πυρηνικές δοκιμές και διαθέτουν εξελιγμένα πυρηνικά οπλικά συστήματα. Εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 15.000 πυρηνικές κεφαλές στα οπλοστάσια των πυρηνικών δυνάμεων. Όμως αρκούν γύρω στις 100-150 πυρηνικές βόμβες, για να εξαφανίσουν το ανθρώπινο είδος από τον Πλανήτη.
_______
*Παρατίθεται μικρό λεξικό από το αμερικάνικο new speak του αρθρογράφου, για την  καλύτερη κατανόηση του κειμένου:

Αμερικάνικο “new speak”
καθομιλουμένη
Καθεστώς
Κυβέρνηση μη αρεστή στις ΕΠΑ
Βόρεια Κορέα
Λ.Δ. Κορέας
Λαϊκή εξέγερση
Υποκινούμενο από τις ΕΠΑ πραξικόπημα
Απομονωμένη
Υπό ιμπεριαλιστική περικύκλωση
Παγκόσμια ειρήνη
Ευρωατλαντική παγκόσμια ηγεμονία
Δικαιολογία
Αιτία

8 σχόλια:

  1. Μια πραγματικη αθλιοτητα για το ποιοι ειναι αυτοι που ταχα ενδιαφερονται για την ενοτητα της αριστερας.... Μιλαμε πραγματικα για ΦΑΣΙΣΤΕΣ που μπροστα τους Μιχαλολιακος και Κασιδιαρης ειναι μαθητες στο δημοτικο. Οτι χαραχτηρισμο και να τους δωσεις ειναι λιγος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως εγώ, Γρηγόρη, άσχετα με το πολιτικό μέρος στο οποίο συμφωνώ μαζί σου και με τον Παναγιώτη, έκανα μεγάλο χάζι, καράφλιασα κυριολεκτικά με την επιστημονική περιγραφή της σχάσης και της σύντηξης από τον αρθρογράφο της Ίσκρα… Καλά, ούτε γυμνάσιο δεν έχει βγάλει ο τύπος;

    Εμβρόντητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ρε φιλε ? Δεν υπαρχουν μεγαλα και μικρα ...ατομα ? Το ιδιο ειναι ενας Τσατσενκο ,τι ιδιο ενας Τζαμάνι Σουάνσον ( http://www.antenna.gr/news/Sports/article/381283/maikl-tzorntan-tsepis)

      Διαγραφή
  3. H ΛΑΕ όλα αυτά, που μας το παίζει και πιο αριστερή και καλά!
    Βέβαια μιλάμε για τα ίδια άτομα πάνω κάτω που κάνανε πλάτες στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, και που λέγανε πως η "αραβική άνοιξη" θα αλλάξει τον κόσμο...
    Είτε είναι τέρμα βλάκες, είτε είναι πράκτορες της πρεσβείας, είναι επικίνδυνοι!!!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατι τετοια μας θυμιζουν την "ιστορικη ευκαιρια" (τη γνωστη) που...χαθηκε το 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μεγάλη πλάκα είναι πως αυτοί οι ακραίοι τσανακογλύφτες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ήταν υποτίθεται και ....φιλορώσοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν τω μεταξύ, στο left αναδημοσιεύουν καθημερινή όπου η ΛΔΚ έμμεσα αποτελεί υποστηρικτή του Τραμπ:

    http://left.gr/news/o-mister-tramp-sti-voreia-korea

    Στα πιο σοβαρά υπήρχε παλιότερα ένα ρεπορτάζ του Ρίζου όπου έδειχνε ότι η υπερπροβολή των πυρηνικών δοκιμών της ΛΔΚ ερχόταν κι ως κάλυψη στρατιωτικών ασκήσεων κτλ νοτιοκορεατών και αμερικάνων στην περιοχή. Σήμερα είχαμε πτήση αμερικάνικου B-52 πάνω από την ν. κορέα ( http://news.in.gr/world/article/?aid=1500050454 ).

    Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, ωστόσο είναι πιθανό ότι ακολουθείται από τους δυτικούς μια ανάλογη του "πολέμου των άστρων" προσέγγιση (μιας και υπήρξε αποτελεσματική το παρελθόν).

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.