Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

"Ώρα να τους βοηθήσουμε": Η Ισραηλινή Υπουργός Δικαιοσύνης καλεί για ανεξάρτητο Κουρδιστάν

Η ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης Ayelet Shaked έχει ταχθεί υπέρ ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους. Προέτρεψε επίσης στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ και του κουρδικού λαού. Η Shaked το βλέπει αυτό ως μια ευκαιρία για να αποδυναμώσουν τους αντιπάλους του Ισραήλ στην περιοχή.
"Πρέπει να απαιτήσουμε ανοιχτά τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους που να χωρίζει το Ιράν από την Τουρκία, και αυτό να είναι φιλικό προς το Ισραήλ," Shaked είπε στην ετήσια διάσκεψη για την ασφάλεια INSS στο Τελ Αβίβ την Τρίτη, όπως αναφέρεται από τους Times του Ισραήλ.
Πιο συγκεκριμένα, η Shaked πρότεινε το νέο κράτος να βρίσκεται μεταξύ της Τουρκίας, του Ισραήλ και του Ιράκ.

Η υπουργός τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να "προωθήσει μέτρα που θα διορθώσουν την αδικία που γίνεται (στους Κούρδους) το μεγαλύτερο έθνος χωρίς κράτος", ανέφερε στο BasNews. Τόνισε επίσης ότι «οι Κούρδοι είναι ένας αρχαίος λαός με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, και ένα δημοκρατικό έθνος" - "Ένα έθνος που ποτέ δεν επιτέθηκε οποιοδήποτε άλλο".

Για την Shaked, δεν είναι μόνο η δημιουργία μιας περιφεριακής σφήνα ανάμεσα σε όλες τις χώρες, ο λόγος για την δημιουργία ενός ξεχωριστού κουρδικού κράτους.

"Ο κουρδικός λαός είναι ένας εταίρος για τον ισραηλινό λαό", συνέχισε, προσθέτοντας ότι ο ισλαμικός εξτρεμισμός στην περιοχή είναι κάτι που και οι δύο, οι Κούρδοι και οι Ισραηλινοί, μπορούν να εργαστούν από κοινού για την καταπολέμηση του. "Εμείς, οι Κούρδοι και οι Εβραίοι έχουμε μια μακρά ιστορία. Έχουμε κοινά συμφέροντα στην προσπάθεια να σταματήσει Daesh [Ισλαμικό Κράτος / IS, πρώην ISIS / ISIL] και οι Κούρδοι μάχονται το ISIS με όλες τις δυνάμεις τους."

Επίσης, μίλησε στο INSS, ο νυν διευθυντής του και πρώην αρχιστράτηγος Amos Yadlin. Τόνισε ότι "20 εκατομμύρια Κούρδοι δεν έχουν κράτος, και κανείς δεν ενδιαφέρεται", ενώ είναι και οι μόνοι που πολεμάνε σοβαρά για να νικηθεί το  ISIS. "Οι Κούρδοι είναι οι μόνοι που μάχονται το ISIS ως ύψιστη προτεραιότητα τους."

Αν και υπήρχε πάντα έμμεση υποστήριξη από τους Ισραηλινούς για ένα ελεύθερο κουρδικό κράτος, δεν υπάρχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Ωστόσο, εκθέσεις ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ορατές σχέσεις στις επιχειρήσεις και την στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της ημι-αυτόνομης κουρδικής περιοχής του Ιράκ.

Το 2014, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποστήριξε επίσης τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.

Οι Κούρδοι του Ιράκ εξακολουθούν να απαιτούν την ελευθερία τους, και οι Κούρδοι αποτελούν το 10 τοις εκατό του πληθυσμού της Συρίας. Είναι η μεγαλύτερη εθνοτική μειονότητα στην Τουρκία, όπου έχει έρθει σε αιματηρή σύγκρουση με την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Ισραήλ επίσης ξεμένει φίλους, και ορισμένοι πιστεύουν ότι οι εκκλήσεις για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν αποσκοπούν στην δημιουργία τουλάχιστον ενός μουσουλμάνου σύμμαχου για τους Ισραηλινούς.
Πηγή: RT
Βλέπε ακόμη:

7 σχόλια:

  1. Κοπτοραπτική λαών, εθνών, συνόρων. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Αυτό που λες ασυζητητί. ¨Αλλο με προβήματίζει εμένα και θεώρησα την είδηση πολύ σημαντική. Αν οι αμερικάνοι έχουν αποφασίσει να φτιάξουν κούρδικο κράτος, πρέπει να πάρουν κάποια ανταλλάγματα και οι τούρκοι για να το δεχτούν.
      Και τα μόνα εύκαιρα που μπορώ να σκεφτώ βρίσκονται στο Αιγαίο.
      Για αυτό και με ζώνουν τα φίδια...

      Διαγραφή
    2. Δικαιολογημενος ο Προβληματισμος σου Συντροφε. 96 χρονια μετα την Συνθηκη των Σεβρων και 93 της Λωζανης χαραζουνε ξανα τα Συνορα οι Ιμπεριαλιστες. Θα τακτοποιησουνε και το Κυπριακο στα μετρα τους για να μοιρασουνε μετα και τον Ορυκτο πλουτο της περιοχης.Δικια μας δουλεια οπως και των Συντροφων στις αλλες χωρες η ενημερωση των λαων για το ποιος γενναει τους πολεμους και ο αγωνας για την ανατροπη του Καπιταλισμου στην καθε χωρα οποια στιγμη μας δοθεί η ευκαιρια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @Trash

      Μην αποκλειεις να ειναι πιεση προς Ερτογαν, αν και τελευταια οι σχεσεις Ισραηλ - Τουρκιας εχουν εξομαλυνθει. Οσο υπαρχει αξιομαχο Ιραν δεν θα τους ειναι και τοσο ευκολο

      Ο προβληματισμος σου ειναι γονιμος.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  3. έχει ανταλλάγματα και στην Κύπρο που ο εοκαβητατζής πρόεδρος βλέπει λύση το ´16, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ βλέπει τα άστρα της Κύπρου ευθυγραμμισμένα και η τρόικα μαζί με το κυβερνών κόμμα έχουν θάψει εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικό κράτος και τροχιοδρομούν ξεπούλημα οργανισμών κοινής ωφελείας, ιδιοκτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΧΠ:
      Δεν πρόλαβες να το γράψεις...

      http://www.902.gr/eidisi/politiki/86422/synantisi-tsipra-me-anastasiadi-dromologoyntai-exelixeis-sto-kypriako?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.