Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Βρετανία όπως Ναζί: Βάφουν κόκκινες τις πόρτες των σπιτιών που μένουν πρόσφυγες

Εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στη Βρετανία, κατοικούν σε σπίτια με τις πόρτες βαμμένες σε κόκκινο χρώμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail. Στο δημοσίευμα η «τακτική» συγκρίνεται με το κίτρινο αστέρι που ανάγκαζαν οι Ναζί να φορούν οι Εβραίοι.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι πόρτες με το κόκκινο χρώμα καθιστούν πολύ εύκολη την αναγνώριση των σπιτιών των προσφύγων και «διευκολύνουν» τους βανδάλους που ευθύνονται για τις επιθέσεις σε σπίτια όπου διαμένουν Σύροι.

Ο πρώην βουλευτής Ian Swales των φιλελεύθερων, στο Middlesbrough, στη βορειοανατολική Βρετανία, όπου διαμένουν οι πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο είπε ότι αυτό αποτελεί σημάδι διαχωρισμού και θυμίζει τη Γερμανία του 1930.

Οι πρόσφυγες που κατοικούν στην περιοχή έχουν καταγγείλει ότι δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις -τους πετούν αυγά, περιττώματα σκύλων και πέτρες.

Κάποιοι τους βρίζουν, τους αποκαλούν βρώμικους και τους φωνάζουν «φύγετε από τη χώρα». Κάποιοι μάλιστα, χάραξαν τα σύμβολα του Εθνικού Μετώπου στις πόρτες τους.
 «Μας έβαλαν πίσω από κόκκινες πόρτες, όταν οι άνθρωποι τις βλέπουν, ξέρουν ότι εδώ μένουν πρόσφυγες που καταθέσει αιτήσεις ασύλου» είπε ένας από τους πρόσφυγες στους Times.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές»
Ο υπουργός Μετανάστευσης James Brokenshire, δήλωσε ότι τα φαινόμενα είναι ανησυχητικά και ζήτησε να διενεργηθεί άμεσα έρευνα στα σπίτια που έχουν παραχωρηθεί –με χαμηλό ενοίκιο- στους πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο, ενώ τόνισε ότι εάν διαπιστωθεί ότι έχει γίνει κάτι με πρόθεση διαχωρισμού θα αναζητηθούν ευθύνες και ξεκαθάρισε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.

Από τα 168 σπίτια της εταιρείας Jomast που έχουν παραχωρηθεί, τα 155 έχουν κόκκινες εξώπορτες.
Δεν υπήρξε πρόθεση, λένε οι εργολάβοι
Οι εργολάβοι, η εταιρεία που έχει συμβόλαιο με την κυβέρνηση για τις κατοικίες, ανέφερε ότι δεν έγινε εκ προθέσεως, υποστήριξε ότι οι περισσότερες ιδιοκτησίες τους στην περιοχή έχουν κόκκινες πόρτες και είπαν ότι εάν χρειαστεί θα αλλάξουν το χρώμα.

Για τα ακίνητα ιδιοκτησίας της Jomast, υπεργολαβίας της G4S του Stuart Monk, καταβάλλονται εκατομμύρια λίρες τον χρόνο προκειμένου να υποδεχτούν τους αιτούντες άσυλο.
Το ποσό, σύμφωνα με τους Sunday Times, ανέρχεται σε 175 εκατομμύρια λίρες.
Πηγή: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.