Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Όταν ο Πιτσιόρλας καταργεί το κράτος...

Όταν ο Πιτσιόρλας καταργεί το κράτος δεν έχει υπόψην του το ανώτερο στάδιο του κομμουνισμού και το μαράζωμα του κράτους, ελείψη αντικειμένου ταξικής κυριαρχίας. Όχι. Στο κράτος-πρόνοιας αναφέρεται και μόνο. Και την ώρα που ο Άδωνης κυνδινεύει να μείνει πολιτικά άνευ αντικειμένου, ο Μπογδάνος με τον Προτοσάλτε αναρωτιούνται πόσο πιο ωμά θα τα έλεγαν οι ίδιοι.
Α ναι, αυτοί δεν θα χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον την λέξη "αριστερά". Τόση αξιοπρέπεια την έχουν ακόμη και αυτοί...

Αναλυτικά το ρεπορτάζ από το Nooz:
___________
Την άποψη ότι "η Αριστερά πρέπει να απελευθερώσει την κοινωνία απ' τον κρατισμό, ο οποίος κατατρώει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία" εκφράζει σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ" ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλας. Ασκεί, δε, κριτική σε συντρόφους του που βλέπουν αρνητικά τις μεταρρυθμίσεις.

Με την ιδιότητα του πρώην γραμματέα του ΣΥΝ, ο κ. Πιτσιόρλας κάνει άνοιγμα στην Κεντροαριστερά(σ.σ. !!!;;;;), για να δημιουργήσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τον μεγάλο πολιτικό πόλο απέναντι στη ΝΔ.

Καλεί σε επανασυσπείρωση «όλον αυτόν τον κόσμο της Αριστεράς που σήμερα δεν βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει επιφυλάξεις και κριτική διάθεση».

Όπως πιστεύει, εάν η κυβέρνηση τολμήσει να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεταρρυθμιστικών τομών, τότε αυτός ο κόσμος θα συνταχθεί ξανά και εάν γίνει αυτό το πρώτο βήμα, τότε οι όροι συζήτησης τόσο με Το Ποτάμι όσο και με το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν.

Κομβικές οι αποκρατικοποιήσεις

Ο κ. Πιτσιόρλας επιτίθεται στους συντρόφους του που βλέπουν στις ιδιωτικοποιήσεις "ξεπούλημα των ασημικών", υπογραμμίζοντας ότι κύμα αποκρατικοποιήσεων σαρώνει τον πλανήτη και άρα δεν πρόκειται για φαινόμενο που έχει να κάνει μόνο με αδύναμες οικονομίες ή όσες βρίσκονται σε Μνημόνια.

13 σχόλια:

  1. Μεγαλες στιγμες ζουμε. Μου φαινεται οτι ηρθε η ωρα της Αριστερας. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι οτι εχουνε πεθανει και δεν θα ζησουνε αυτην τη χαρα Φαρακος και Κυρκος. Κριμα και παλι Κριμα........ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Καμμία σχέση με τον Φαράκο και με τον Κύρκο αυτοί εδώ οι σαλτιμπάγκοι.
      Ο Φαράκος είχε και κάτι χρόνια φυλακή στην Καμπούρα του.

      Διαγραφή
    2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αυτοί εδώ δεν είναι πολιτικά παιδιά ούτε του Φαράκου, ούτε του Κύρκου (θα ήταν τιμή τους να ήταν). Του Μάνου, του Ανδριανόπουλου και του Μητσοτάκη είναι πολιτικά παιδιά...

      Διαγραφή
    3. Δηλαδη τωρα εσυ πιστευεις οτι αν ζουσανε αυτα τα δυο παιδια.....δεν θα ητανε μεσα στην κυβερνηση.Δεν το νομιζω. Ενταξει φυλακη ειχε η οποια βεβαια δεν δικαιολογει τα υπόλοιπα. Και δεν ειναι μονο το 1989 1991. Απο πολυ νωριτερα δουλευε η Φραξια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Ναι Παναγιώτη δεν πιστεύω πως αυτοί που ανέφερες θα κόβανε τις συντάξεις και τα νοσοσκομεία του κοσμάκη, ούτε πως θα χορεύανε (ειδικά ο Φαράκος) γκαρσιλαμάδες με τα γεράκια του ΝΑΤΟ.
      Τους κάνεις πολύ μάγκες τους ξεφτίλες του Τσίπρα με τέτοιες συγκρίσεις. Δεν είναι οπορτουνιστικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε καν σοσιαλδημοκρατικό δεν είναι πλέον. Ένα μεταμοντέρνο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα είναι. Σαν το Ποτάμι π.χ. και δεν καταλαβαίνω γιατί να τους εξωραΐζεις με τέτοιον τρόπο.

      Διαγραφή
    5. Ειναι σαφες οτι δεν ειναι πλεον οπορτουνιστικο κομμα και ειναι οπως τα λες. Η Μητρα ομως ειναι εκει. Οσο για τα παιδια...ενταξει εχουνε πεθανει το αφηνω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Σιγά μην χαρίσω ως μήτρα των απατεώνων την αριστερά των αγώνων και το ΚΚΕ.
      Τέτοια χάρη δεν τους κάνω Παναγιώτη.

      Διαγραφή
    7. Ενταξει δεν ειπα να τους χαρισουμε τους αγωνες του λαου και το ΚΚΕ. Τα υπολοιπα ομως τους τα χαριζουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Ούτε το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα δεν χαρίζω σε δαύτους...

      Διαγραφή
  2. TRASH συμφωνώ μαζί σου, θα πρέπει να σταματήσουμε να τους τοποθετούμε στην 'αριστερά' , όσο και να διαφωνώ με τον όρο αυτό επειδή για μένα δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Chris K:
      Ο όρος πράγματι από μόνος του δεν λέει τίποτα.
      Στην Ελλάδα πάλι, λόγω ΕΑΜ και ΕΔΑ έχει ταυτιστεί στην συνείδηση του λαού με το ΚΚΕ και "τους συνοδοιπόρους αυτού".
      Ή ακόμη πιο σωστά, από την μεταπολίτευση ο όρος έχει ταυτιστεί με το ΚΚΕ και τις (αριστερές και δεξιές) διασπάσεις του.
      Βάση αυτού, νομίζω πως πρέπει να ξεκαθαρίζουμε πως οι απατεώνες δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με αυτό. Θα ήταν μεγάλη τους τιμή εάν είχαν.

      Διαγραφή
  3. Η τελευταια πολιτικη πραξη του κυρκου ηταν να στηριξει το 2010 στο ζαππειο τον παπανδρεου. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=308871 πανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @πανος:
      Το μπλογκ έχει πάρει αναλυτικά θέση σε σχέση με την αποτίμηση του ρόλου του Λ.Κύρκου:
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/2011/08/blog-post_29.html
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/04/blog-post_21.html

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.