Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Ιράν: Αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία μετά την άρση των κυρώσεων

Ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη της ιρανικής οικονομίας δημιουργεί η άρση των διεθνών κυρώσεων.
Η ιστορική απόφαση, ωστόσο, πυροδότησε νέα πτώση στις τιμές του πετρελαίου.
Η επιστροφή της Τεχεράνης στις αγορές, σε μια περίοδο εκρηκτικής αύξησης της προσφοράς, βύθισε την τιμή του μπρεντ κάτω από τα 28 δολάρια το βαρέλι.

Την αισιοδοξία ήρθε να μετριάσει και η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλλει νέες κυρώσεις στο Ιράν, λόγω πρόσφατης δοκιμής βαλλιστικών πυραύλων.

«Δεν σκοπεύουμε να εμπιστευτούμε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο και μόνο λόγω του κοινού σχεδίου δράσης. Υπάρχουν μηχανισμοί για την επίλυση διαφωνιών, αν παραβιαστεί η συμφωνία», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.
Η Τεχεράνη καταδίκασε το νέο γύρο αμερικανικών κυρώσεων εναντίον 11 οργανισμών και προσώπων.

Πραγματοποιώντας το πρώτο ταξίδι του μετά την συμφωνία για τα πυρηνικά, ο Χασάν Ροχανί αναμένεται να επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες Ρώμη και Παρίσι.
Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στην αγορά 114 αεροσκαφών από τον ευρωπαϊκό κολοσσό Airbus.

Πηγή: euronews
Βλέπε ακόμη:

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
    Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.