Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Λοκ-άουτ: Μια ακόμη βρώμικη δουλειά που έβγαλε σε πέρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, την ίδια ώρα που ολοκληρώνει το έγκλημα στο ασφαλιστικό, ανοίγει το δρόμο στη νομοθέτηση του lock out και όλου του αντεργατικού πλαισίου αποκαλύπτοντας ποιες είναι οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πολιτικές στην εργασία».

Ο «Αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης», τον οποίο η κυβέρνηση έφερε σήμερα για κύρωση στην Ολομέλεια της βουλής, ανάμεσα σε πολλά δίνει το δικαίωμα ανταπεργίας στους εργοδότες, θεσπίζει δηλαδή το γνωστό (lock out) και αφαιρεί τη δυνατότητα για τους εργαζόμενους μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αυτό το έκτρωμα, το οποίο εγκρίθηκε ήδη κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και κυρώθηκε σήμερα στην Ολομέλεια είχε προσυπογραφτεί από την Ελλάδα τον Μάιο του 1996, όμως καμιά κυβέρνηση εδώ και 20 χρόνια δεν τόλμησε να επικυρώσει.

Άλλη μια απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από το κεφάλαιο για τη βρώμικη δουλειά, για να περάσει δηλαδή μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και βαναυσότητας που δεν μπόρεσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ:

Πηγή: Λαϊκή Συσπέιρωση Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.