Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Κιμ-Γιονγκ-Ουν: Κάλεσμα για επανένωση της Κορέας

Ο Κιμ-Γιονγκ-Ουν κάλεσε για μια νέα εποχή για την εθνική επανένωση και την βελτίωση των σχέσεων με την Νότια Κορέα, την Παρασκευή 1-1-2016, σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα ρεπορτάζ.
_________
(TOKYO)
Το πρακτορείο Yonhap news, σημείωσε πως ο Κιμ-Γιονγκ-Ουν μιλώντας για την αντζέντα της νέας χρονιάς, είπε πως είναι απαραίτητο "να ανοίξει ο δρόμος" για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών της Κορέας.

Βορράς και νότος παραμένουν νομικά σε εμπόλεμη κατάσταση, αφού μετά τον πόλεμο του 1950-53, δεν υπογράφτηκε ποτέ κάποια συνθήκη ειρήνης.

Τον Δεκέμβρη του '15 οι δύο πλευρές ξανάρχισαν συνομιλίες, μετά την ένταση των μεταξύ τους σχέσεων που είχε προκληθεί τον Αύγουστο με ανταλαγές πυρών στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών.
Η Πιονγιάνγκ περιέγραψε τότε την κατάσταση ως καθεστώς "ημι-πολέμου", ενώ οι διήμερες συνομιλίες δεν είχαν καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα.
Πηγή: Sputnik

5 σχόλια:

  1. Λ.Δ της Κορεας. Η Σοσιαλιστικη χωρα με κοινωνικοποιημενα τα μεσα παραγωγης. Η Αποδειξη οτι ο Σοσιαλισμος στην ΕΣΣΔ και στην Αν. Ευρωπη δεν κατερρευσε το 1991 οπως μας λενε Αστοι και οπορτουνιστες. Ανατραπηκε σταδιακα εφαρμοζοντας νομους του καπιταλισμου. Τις καλυτερες ευχες μου σε αυτον τον ηρωικο λαο και στην ηγεσια του που αντιμετωπιζουνε το Εμπαργκο των Αμερικανων το οποιο δυναμωνει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν εισαι στην Αθηνα να σου γραψω τηλεφωνο να μιλησουμε. Χωρις να το δημοσιευσης. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Ναι στείλ'το, να πιούμε και κανένα κρασάκι κάποια στιγμή

      Διαγραφή
    2. Οκ, τα πήρα. Θα σου τηλεφωνήσω μόλις βρω χρόνο.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.