Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Τι σκατά είναι η συνθήκη του Σένγκεν και τι γίνεται αν η Ελλάδα βγει από αυτή

5 απλές απαντήσεις σε 5 απλές ερωτήσεις για 5 ετών και άνω


Την τελευταία εβδομάδα πληθαίνουν οι απειλές της ΕΕ η οποία λέει οτι θα μας πετάξει έξω από τη συνθήκη του Σένγκεν γιατί η Ελλάδα αργεί να επκπληρώσει τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για το προσφυγικό.
Η Συνθήκη του Σένγκεν υπογράφηκε το 1985 και ουσιαστικά προβλέπει την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών μεταξύ των χωρών που βρίσκονται εντός Σένγκεν. Η Ελλάδα υπέγραψε τη συμμετοχή της το 1992 και η συνθήκη εφαρμόστηκε για την Ελλάδα το 2000.
Πρακτικά η Συνθήκη του Σένγκεν είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείς να πας ταξίδι στην Γαλλία, στη Γερμανία και σε αυτές τις χώρες χωρίς να χρειαστείς να δείξεις διαβατήριο ή ταυτότητα.

-Γιατί μου ζητάνε ταυτότητα όταν ταξιδεύω για το Βέλγιο και τη Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες;


Γιατί προφανώς πετάς με αεροπλάνο και πρέπει να εξακριβώσουν τα στοιχεία σου. Οι χώρες εντός συνθήκης Σένγκεν οι οποίες συνορεύουν μεταξύ τους, έχουν ονομαστικά σύνορα τα οποία μοιάζουν κάπως έτσι:
Ακόμα κι έτσι:

Ναι, γίνεται. Η Ισλανδία, Η Νορβηγία και η Ελβετία δεν είναι στην ΕΕ, αλλά είναι στη συνθήκη του Σένγκεν. Επίσης η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην ΕΕ αλλά δεν είναι στη συνθήκη Σένγκεν.

-Οκ, και τι είναι Σένγκεν;


Ένα χωριό στο Λουξεμβούργο. Εκεί υπέγραψαν τη συνθήκη το Βέλγιο, η Γερμανία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία.


-Και τι θα γίνει αν βγούμε από τη Συνθήκη του Σένγκεν;


Αν βγούμε από τη συνθήκη Σένγκεν θα χρειαστεί να βγάλεις 4 φωτογραφίες διαβατηρίου, και θα χρειαστείς και αυτά για να βγάλεις διαβατήριο για να μπορείς να πας στο Μιλάνο το σαββατοκύριακο για ψώνια. Επίσης οι Σκόρπιονς θα χρειαστεί και αυτοί να δείξουν το διαβατήριό τους όταν έρθουν στην Ελλάδα για άλλη μια τελευτάια συναυλία. Η έξοδος μιας χώρας από το Σένγκεν δεν σημαίνει έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό συμβαίνει γιατί η ΕΕ και η περιοχή Σενγκεν είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, η άρση της Συνθήκης Σένγκεν απαιτεί την χρήση διαβατηρίων και δεν επιτρέπει την ελεύθερη διακινηση πολιτών μεταξύ των χωρών ενώ χώρες εκτός συνθήκης, όπως για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι και λειτουργούν κανονικά εντός των πλαισίων της ΕΕ. 

Το τι θα ακολυθήσει μετά βέβαια, είναι μια άλλη υπόθεση.
Πηγή: Luben.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.