Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας - Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ την Τρίτη 15 Δεκέμβρη στο γήπεδο Σπόρτιγκ


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής με θέμα «Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να μην υπάρχει καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».
Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 15 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. στο γήπεδο Σπόρτιγκ.

Ομιλίες θα κάνουν επίσης ο Βίκτορ Τιούλκιν, Α' Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας, ο Αμάρ Μπαγκντάς, ΓΓ της ΚΕ του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος, και ο Κεμάλ Οκουγιάν, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.
Πηγή: 902

4 σχόλια:

  1. «Έφυγε» ελεύθερος

    Μετά τους Αλεξάντερ Μπεντνόφ, Ισένκο και τον Θρυλικό Αλεξέι Μοζγκοβόι, ήρθε η σειρά άλλου ένα λαϊκού ηγέτη της ένοπλης εξέγερσης του Ντονμπάς να χάσει τη ζωή του. Ο λόγος για τον Πάβελ Ντρέμοφ διοικητής του 6ου συντάγματος (κοζάκων) της “Λαϊκής” Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Δολοφονήθηκε μια μέρα μετά τον γάμο του, από έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητό του, σε βενζινάδικο της επαρχιακής οδού Περβομάισκ - Σταχάνοφ. Προσωπικά τον θυμάμαι στην κηδεία του Μοζγκοβόι και των συντρόφων του, όταν στο λόγο που εκφώνησε, άφησε σοβαρότατες υπόνοιες ότι οι υπεύθυνοι των “εσωτερικών εκκαθαρίσεων” δεν εδρεύουν στο Κίεβο, αλλά στο Κρεμλίνο...

    Σε έναν από τους γεμάτο πάθος “μονολόγους” του σημείωνε:
    «Σας έχτισαν τα εργοστάσια, τα ορυχεία, έκαναν τα πάντα.
    Οι τωρινοί είναι το ίδιο κλέφτες με τους προηγούμενους. Τίποτα δεν άλλαξε, μόνο οι ετικέτες. Ο Αχμέτοφ το έβαλε στα πόδια, τώρα έχουμε τον Κολομόισκυ.
    Ξυπνήστε! Σας κλέβουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν.
    Θα πεθάνετε σαν σκλάβοι. Είναι, όμως, καλύτερο να πεθάνεις ελεύθερος απ’ το να ζεις σαν σκλάβος.»

    Ο Πάβελ «έφυγε» ελεύθερος...

    https://www.youtube.com/watch?v=OPw--TNpNQg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιτρεπεις Μικη ....
      προς τιμη του

      http://laikhexousia.blogspot.gr/2015/12/blog-post_26.html

      Διαγραφή
  2. Το κεκρ είναι το μαρξιστικό λενινιστικό κόμμα της Ρωσίας σήμερα, και το κκρο είναι ο αντίστοιχος σύριζα που απ'οτι βλέπω έχει και αυτό τη λαφαζανέικη συνιστώσα του; Με 2,2% πάντως είναι να απογοητεύεσε με τους ρώσους αν και ως γνωστόν οι μάζες μπορούν να ριζοσπαστικοποιηθούν ιδιαίτερα γρήγορα υπό ορισμένες συνθηκες.

    Π.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Π.Β.:
      Δεν νομίζω πως υπάρχουν αντιστοιχίες με τα ελληνικά δεδομένα. Όχι το ΚΚΡΟ, αλλά ακόμη και το ίδιο το Κόμμα του Πούτιν κινείται πολύ αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.