Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης Μ. Αμπάς

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκέμβρη, με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, τόνισε:

«Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Ο αγώνας και του ελληνικού λαού θα πρέπει να δυναμώσει, για να υπάρξει ένα παλαιστινιακό κράτος βιώσιμο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, ισότιμο μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα όρια του 1967. 

 Και βεβαίως θα πρέπει να σταματήσουν και οι εποικισμοί των Ισραηλινών, θα πρέπει οι πρόσφυγες να μπορούν να γυρίσουν στις εστίες τους, θα πρέπει να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις του ιμπεριαλιστικού κράτους του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης». 

11 σχόλια:

  1. Άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι αστείες κατηγορίες περί "ισαποστάκηδων" κλπ δεν έχουν καμία σχέση με το ΚΚΕ.
    Ας απολογηθούν καλύτερα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας γέμιζαν τόσο καιρό τις συγκεντρώσεις, που είναι από τους καλύτερους συμμάχους-βαστάζους του ιμπεριαλισμού στην περιοχή.
    Το ΚΚΕ πάντα υποστήριζε με συνέπεια τα δικαιώματα των λαών της Μ. Ανατολής και τους αγώνες τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

    ΒΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΒΧ:
      Αφού παραδέχονται κάποιοι πως οι Παλαιστίνιοι (τουλάχιστον αυτοί, γιατί τους Σύρους συντρόφους πρόλαβαν να τους "λούσουν" διάφοροι που δηλώνουν φίλοι του ΚΚΕ) κομμουνιστές δεν αγωνίζονται "κάτω από την σημαία της δικής τους αστικής τάξης" και κατά συνέπεια δεν είναι οπορουνιστές ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, πάλι καλά. Σε καλό δρόμο είμαστε...

      Διαγραφή
    2. @τρας
      Σε ότι με αφορά, θεωρώ ότι οι ενστάσεις/παρατηρήσεις στις πολιτικές επιλογές των ΚΚ πρέπει να εκφράζονται από τα ίδια τα ΚΚ στις μεταξύ τους συναντήσεις. Το αν ένα ΚΚ ή ακόμα και ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα κάνει λάθη τακτικής ή στρατηγικής, δεν αναιρεί το γεγονός ότι δίνει έναν αγώνα που πρέπει να στηρίξουμε όλοι, ως κομμουνιστές που θέλουμε να είμαστε.
      Και μεις τεράστια λάθη κάναμε τη δεκαετία του '40 πχ. Τι σημαίνει αυτό; ότι δε θα έπρεπε ένα απόλυτα συνεπές (;) ΚΚ να μας στηρίξει;
      Απλά λοιπόν τα πράγματα.
      Απλώς κάποιοι "πονηροί" βρίσκουν ευκαιρία παίζοντας το φίλοι του ΚΚΕ να επιτεθούν στην πολιτική του, υποστηρίζοντας είτε ότι το ΚΚΕ έχει πάρει στραβό δρόμο γιατί δεν έχει στηρίξει την ρωσική επέμβαση, είτε γιατί έχει πχ διαφωνίες με το ΚΕΚΡ. Πίσω από αυτή την κριτική κρύβεται η προσπάθεια να περάσουν τη δική τους ατζέντα στα μέλη και τους φίλους του κόμματος.
      Ατζέντα που περιλαμβάνει την αναίρεση της θέσης του κόμματος για τον ιμπεριαλισμό και τη θέση της χώρας μας στην ιμπερ. πυραμίδα.
      Αυτό δε το λέω για σένα διευκρινίζω, παρά τις όποιες διαφωνίες μας που λόγω ίντερνετ εκφράστηκαν πιο έντονα από όσο θα έπρεπε.

      ΒΧ

      Διαγραφή
    3. @ΒΧ:
      Η θέση των οπορτουνιστών για αναγκαιότητα ...αστοδημοκρατικής(!!!!) επανάστασης στην Ελλάδα είναι αρκούντως γελοία για να ασχοληθεί κάποιος μαζί της στα σοβαρά, καθώς αυτή έχει ολοκληρωθεί εδώ και καμμιά εκατοστή χρόνια τουλάχιστον.

      Το να κρίνουμε όμως σύμφωνα με τις τρέχουσες ελληνικές συνθήκες και προτεραιότητες εντελώς διαφορετικές καταστάσεις, είναι ένα άλλο πράγμα, που δεν μπορεί παρά να είναι λάθος.

      Διαγραφή
    4. @ΒΧ:
      Υ.Γ.
      Είχα πάει στο Σπόρτινγκ και άκουσα τον ΓΓ. Άκουσα πολύ λογικά και στρωτά πράγματα που μικρή σχέση έχουν με όσα έχω διαβάσει ως επιχειρηματολογία κατά καιρούς από διάφορούς "υπερασπιστές της γραμμής".
      Θέλουν προσοχή κάποια πράγματα στο πως ειπώνονται.

      Διαγραφή
    5. @τρας
      Για τα παραπάνω που έγραψες καμία αντίρρηση. Ουδείς... άσφαλτος για να θυμηθούμε και την μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια.

      Απλώς, για το ζήτημα της αστικοδημοκρατικής επανάστασης, έχε υπόψη σου ότι άλλο περιεχόμενο δίνουμε εμείς σε έννοιες και άλλο προσπαθούν να αποδώσουν κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι προφανώς τα μαύρα μεσάνυχτα που επικρατούν στο κίνημα γενικά σε ζητήματα μαρξισμού κλπ (λόγω του αρνητικότατου συσχετισμού δύναμης σε κάθε επίπεδο της ταξικής πάλης).
      Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

      Σκέψου πχ το εξής:
      Την ίδια θεώρηση είχαμε για το ΑΑΔΜ εμείς και οι λογής-λογής Πετροπουλαίοι;
      Το ίδιο αντιμετωπίζουμε τον όρο "δικαιώματα" με όσους τώρα τελευταία έχουν βγει στα μπαλκόνια με το ομοφοβικό (!!) ΚΚΕ;
      Για το ζήτημα των σταδίων και της θέσης της χώρας πχ, κάποιοι "φίλοι..." το βλέπουν, έτι"μαρξίζοντες" όντες, σε σύνδεση με την αδυναμία της αστικής τάξης της χώρας να επιβιώσει χωρίς τα μνημόνια και τον ξένο δανεισμό (;).
      Ταυτίζουν έτσι την (υπαρκτή) απώλεια θέσεων στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα από πλευράς της α.τ. με την (μη υπάρχουσα) απόλυτα εξαρτημένη θέση της α.τ. από την "δύση" πχ, που απολυτοποιεί ένα φαινόμενο και το επεκτείνει στα άκρα.
      Η εξουσία της αστικής τάξης δεν αδυνατίζει απλώς από την απώλεια θέσεων στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Ούτε αν αδυνατίζει η θέση της σε αυτή ταυτόχρονα κερδίζει έδαφος η εργατική τάξη της χώρας αυτής. Οι χώρες δεν υφίστανται σε συνθήκες εργαστηρίου.
      Δεν είναι τυχαίο μάλλον ότι τέτοιες απόψεις φυτρώνουν ιδιαίτερα σε πανεπιστημιακούς χώρους, όπου η μικροαστική ανυπομονησία συνάπτει σύμφωνο συμβίωσης με την αντιδιαλεκτική θεώρηση...
      Είπα πολύ περισσότερα από όσα ήθελα πάλι, :-)!

      ΒΧ


      Διαγραφή
    6. @ΒΧ:
      Εγώ πάλι θα επιμείνω πως η λύση δεν είναι το "πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι", και εδώ αναφέρομαι στον κομβικό ρόλο που δίνει ο Λένιν στα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα σε σχέση με την παγκόσμια επανάσταση (που κάποιοι διαγράφουν μονοκοδυλιά), ούτε βέβαια είναι λύση να λέμε τα απίθανα πράγματα που ειπώνονται από κάποιους συντρόφους (και όχι φυσικά από τα κομματικά έντυπα) πως ΟΛΕΣ οι καπιταλιστικές χώρες είναι και ...ιμπεριαλιστικές(!!) δικαιώνοντας έτσι τον Κάουτσκι στην χρόνια διαμάχη του με τον Λένιν.
      Λες και δεν έχουμε επιχειρήματα να αντιπαρατεθούμε στον οπορτουνισμό, -τι να αντιπαρατεθούμε δηλαδή, να τον κάνουμε σκόνη για πλάκα...

      Διαγραφή
    7. Συντροφε μου στην Παλαιστινη δεν εχουνε φτιαξει ακομα Αστικο κρατος. Αντιθετα στην Συρια εχει ολοκληρωθει απο δεκαετιες η αστικοδημοκρατικη επανασταση το Κ.Κ εγκλοβιστηκε με το Μπάαθ για δεκαετιες και σημερα στηρίζει την Αστική κυβερνηση Ασαντ και την ιμπεριαλιστικη ρωσια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Θα μου επιτρεψεις να σχολιασω τα τελευταια σου λογια που εσυ τα λες καλοπροαιρετα για το οτι εχουμε επιχειρηματα να αντιπαρατεθουμε στον οπορτουνισμο και να τον κανουμε σκονη για πλακα. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. Με μια διαφορα. Οταν τον αντιμετωπιζεις σαν τον χειροτερο εχθρο του προλεταριατου και δεν τον θεωρεις διαφορετικη αποψη. Η Εμπειρια του 20ου Αιωνα αυτο δειχνει πεντακαθαρα Συντροφε. Πουθενα δεν εγινε Σοσιαλισμος μεσα απο αστικοδημοκρατικες επαναστασεις. Παντου διαστρεβλωθηκε και εγινε καταστροφη. Και αυτο δεν το λεω εγω. Το λεει το ΚΚΕ το τονιζω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Και το Λαϊκό μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης στηρίζει την (αστική) Παλαιστινιακή κυβέρνηση που είναι σύμμαχος της "ιμπεριαλιστικής" Ρωσίας, και μάλιστα το ίδιο κάνει και το ΚΚΕ.
      Αν έχεις πρόβλημα, πες οπορτουνιστή και τον Κουτσούμπα να ξεμπερδεύουμε.
      Υ.Γ.
      Όσο και εάν σε συμπαθώ Παναγιώτη, μαζί σου στα σοβαρά δεν θα ξαναπροσπαθήσω να μιλήσω ποτέ, τουλάχιστον δημόσια. Νομίζω πως οι απόψεις που εκφράζεις κάνουν ζημιά στον κοινό μας αγώνα.
      Θα προσπαθήσω πάντως να τα πούμε από κοντά κάποια στιγμή. Στο λιμάνι ίσως...

      Διαγραφή
    10. Την καλησπερα μου. Η Παλαιστινη δεν ειναι κρατος ακομα έχουνε να λυσουνε Αστικοδημοκρατικη Επανασταση. Ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ σίγουρα δεν ειναι Οπορτουνιστες στο υπογραφω. Για την Ρωσια τα εχουμε πει. Συντομα θα σου δωσω τροπο επικοινωνιας και θα δεις οτι δεν ειμαστε απεναντι. Παντως με την πρωτη ευκαιρια θα πρεπει να παρεις το βιβλιο για τον Ιταλοελληνικο πολεμο. Φιλικα το λεω μη θυμωσεις. Χτες παντως πηρα τον Ευρωκομμουνισμο του Σκολαρικου 15 ευρώ. Χαιρετω θα τα πουμε Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.