Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

«Σύννεφα» πολέμου μετά το ρωσοτουρκικό επεισόδιο στο Αιγαίο

Ένα νέο «θερμό» επεισόδιο –και μάλιστα στα νερά του Αιγαίου– ήρθε να προστεθεί στο κλίμα έντασης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά πυρά, στις 24 Νοεμβρίου.

Χθες (13/12), αποσοβήθηκε στο παρά πέντε αιματηρό περιστατικό μεταξύ των δύο πλευρών, όταν ένα τουρκικό αλιευτικό φέρεται να πλησίασε σε επικίνδυνη απόσταση ρωσική φρεγάτα που ήταν αγκυροβολημένη, ανοιχτά της Λήμνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ένας ναύτης που εκτελούσε υπηρεσία στη φρεγάτα Σμέτλιβι, εντόπισε σε απόσταση 1.000 μέτρων ένα τουρκικό αλιευτικό και ειδοποίησε τους ανωτέρους του.

Λίγα λεπτά αργότερα, από την γέφυρα του πλοίου έγιναν προσπάθειες επικοινωνίας με το πλήρωμα του αλιευτικού τόσο μέσω ασυρμάτου όσο και ναυτικά σήματα, ωστόσο, δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Η αντίδραση της Μόσχας
Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ κάλεσε τον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις αναφορικά με το συμβάν.

Του απηύθυνε, μάλιστα, όπως ανέφερε η Μόσχα, «αυστηρή προειδοποίηση για τις ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες απερίσκεπτων ενεργειών της Άγκυρας απέναντι στο ρωσικό στρατιωτικό σύνταγμα που έχει σταλεί στη Συρία στο πλαίσιο των αεροπορικών πληγμάτων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος».

Η Μόσχα εξέφρασε κυρίως «τη βαθιά ανησυχία της έναντι των προκλητικών πράξεων εκ μέρους της Τουρκίας όσον αφορά το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy», σημειώνοντας πως «χάρη σε μια καλοτυχία μπορέσαμε να αποφύγουμε μια τραγωδία».

Τι απαντά η Αγκυρα
Στο επεισόδιο αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ξεκαθαρίζει πως πρώτα θα κάνει έρευνα και μετά θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση. 

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της γειτονικής χώρας τόνισε από τη Ρώμη, όπου μετείχε σε συνομιλίες για τη Λιβύη, πως η Αγκυρα δεν επιθυμεί διενέξεις, αλλά λύση των προβλημάτων μέσω διαλόγου.

Πάντως, όπως μετέδωσε το Cnnturk, ο Τούρκος ψαράς που έφτασε πολύ κοντά στη φρεγάτα, είπε πως οι Ρώσοι δεν έκαναν κανένα προειδοποιητικό σήμα, ούτε έριξαν προειδοποιητικά πυρά.
ΠΗΓΗ: real.gr
Βλέπε ακόμη:

3 σχόλια:

  1. Σύμφωνο συμβίωσης κι άγιος ο θεός στην Ελλαδάρα...ή μήπως υπερβάλλω TRASH; Για όσους ακόμα όλα αυτά τα βλέπουν μακρινά, δε ξέρω τι να πώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνο συμβιωσης καυση νεκρων και αλα τετοια για προπετασμα καπνου για να κρυψουνε τα εγκληματα του Καπιταλισμου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν νομίζω, βλέπω ότι η Ρωσία πάει για υποχώρηση με έναν ας πούμε καλό συμβιβασμό, βασικά ήττα. Στην Ουκρανία μιλάνε για συμβιβασμό και ανάγκη για λύση, και είναι και έτοιμοι για αποκατάσταση των σχέσεων με την Αμερική. Μάλλον οι αντοχές τελείωσαν με τρία μέτωπα ανοιχτά (Ουκρανία, Συρία και εσχάτως Τουρκία) και η οικονομική κατάσταση στη χώρα ολοένα και επειδεινώνεται με τον οικονομικό πόλεμο που δέχεται. Είναι λογικό, ειδικά όταν δεν έχεις συμμαχους και είσαι μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.