Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Γέφυρες για επενδύσεις με το Ιράν έστησαν οι Ελληνες επιχειρηματίες

Ηταν μια επιτυχημένη αποστολή. Και μπορεί να μην είχε άμεσα αποτελέσματα, ωστόσο είναι σίγουρο ότι κανείς από τους 45 επιχειρηματίες που συμμετείχαν, δεν «κατέβηκε» στο Ιράν με σκοπό να επιστρέψει από εκεί με συμφωνίες στις βαλίτσες του. Πήγαν εκεί για να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση, να στήσουν γέφυρες και να προετοιμάσουν το έδαφος για αργότερα.

Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκαν οι τομείς της ενέργειας, των αερομεταφορών, των φαρμάκων, του τουρισμού και των χρηματοπιστωτικών. Οι Ιρανοί θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην Ευρώπη, και ειδικά στην Ε.Ε., ενώ από τη δική μας πλευρά προσφερόμαστε να γίνουμε το... σκαλοπάτι. Και παράλληλα να γίνουμε βασικός τουριστικός προορισμός των περίπου 80 εκατ. Ιρανών.

Ηδη η προσπάθεια έχει ξεκινήσει. Το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με διάφορους φορείς και εταιρείες (ΣΕΤΕ, Aegean κ.ά.), καταβάλλει προσπάθειες, ώστε το τουριστικό ρεύμα που δημιουργεί η ιρανική Πρωτοχρονιά να κατευθυνθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι η ιρανική Πρωτοχρονιά γιορτάζεται το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, και μπορεί να τονώσει ουσιαστικά το τουριστικό ρεύμα σε μια περίοδο μη αιχμής για τη χώρα μας. Οι Ιρανοί γιορτάζουν έντονα την Πρωτοχρονιά τους, κυρίως ταξιδεύοντας στο εξωτερικό. Με αυτό τον στόχο η Aegean ήδη πραγματοποίησε επαφές στην Τεχεράνη, τόσο με εκπροσώπους της κυβέρνησης όσο και με τοπικούς επιχειρηματικούς παράγοντες (Mahan Air).

Το δεύτερο σημαντικό πεδίο επιχειρηματικού ενδιαφέροντος αποτελεί ο τομέας της ενέργειας. Ταυτόχρονα όμως, όπως είναι ήδη γνωστό, συνιστά και «αγκάθι» στις ελληνο-ιρανικές σχέσεις, καθώς τα ΕΛΠΕ χρωστούν από αγορές αργού πετρελαίου που δεν αποπληρώθηκαν λόγω των κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
Ετσι, παρά τη δύσκολη συνάντηση του Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά με τον Ιρανό υπουργό Πετρελαίου Μπιτζάν Ζαγκανέχ, φαίνεται να προκρίνονται μια σειρά από λύσεις, όπως η διύλιση ιρανικού πετρελαίου από τα ελληνικά διυλιστήρια, με στόχο τον συμψηφισμό της οφειλής.

Ο τομέας των φαρμάκων αποτελεί επίσης έναν σημαντικό τομέα ενδιαφέροντος, όπως επίσης και οι κατασκευές. Στον τομέα του φαρμάκου επαφές έγιναν κυρίως από την ELPEN, με στόχο την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας συμπαραγωγής φαρμάκων στη χώρα μας, ή την παροχή προηγμένης φαρμακευτικής τεχνολογίας. Στον τομέα των κατασκευών, οι ελληνικές εταιρείες ενδιαφέρονται κυρίως για την κατασκευή μεγάλων εγκαταστάσεων και υποδομών στο Ιράν, οι οποίες δεν είναι και σε τόσο καλή κατάσταση σήμερα. Οι Ιρανοί μάλιστα φέρονται να δείχνουν ενδιαφέρον ιδιαίτερα για υποδομές ενέργειας και για τον λόγο αυτό στην αποστολή συμμετείχαν εξειδικευμένες κατασκευαστικές επιχειρήσεις στον συγκεκριμένο χώρο (EKME, Metron, J&P).

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το ενδεχόμενο τραπεζικής παρουσίας των Ιρανών στην Ελλάδα, είτε με την εξαγορά υφιστάμενης δραστηριότητας στη χώρα μας, είτε με νέα άδεια που θα πληροί τις προϋποθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το ενδιαφέρον των Ιρανών κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις επαφές που διεξήχθησαν στο περιθώριο του ιρανο-ελληνικού φόρουμ με τίτλο «Ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες» (Iran-Greece Forum: Undiscovered Opportunities), που διεξήχθη στις 30 Νοεμβρίου 2015, συμμετείχαν εκπρόσωποι από περισσότερες από 400 ιρανικές επιχειρήσεις.

Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι οι δύο χώρες συνιστούν πολιτιστικές υπερδυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες μάλιστα είναι συμπληρωματικές σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδιώξεις. Ταυτόχρονα, συνυπάρχουν περισσότερο από 2.000 χρόνια και διατήρησαν καλές σχέσεις, ακόμη και σε εποχές δύσκολες για καθεμιά από τις δύο πλευρές.

Πολλές από τις παραπάνω συμφωνίες που έχουν συζητηθεί, δεν αποκλείεται να λάβουν «σάρκα και οστά» τους επόμενους μήνες. Η επισημοποίησή τους αναμένεται κάποια στιγμή στο α΄ εξάμηνο του 2016, με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τεχεράνη. Εκτιμάται δε, ότι μέχρι τότε θα έχει ομαλοποιηθεί και η κατάσταση μετά και την άρση των επιβαλλόμενων κυρώσεων της Δύσης.
Πηγή: Καθημερινή

33 σχόλια:

  1. Μμμμμμά'στα!
    Κι εγώ, που νόμιζα, πως το μπλοκ Συρίας-Ιραν-Ρωσίας βρίσκεται σε οξύτατη αντιπαράθεση με την "Δύση"....
    Δηλαδής οι σχέσεις Ιραν-Αμερικανών εξομαλύνονται, με τις ...προξενήτρες! Εκτός από proxy-war έχουμε και proxy-diplomacy. Α, ρε Νικολάρα, ήξερες τι δουλειά έπιασες, μωρή κουφάλα!
    Αλλά δεν ήξερα, ο αδαής, πως μέσα στις "κυρώσεις" περιλαμβάνεται και το ...φέσι!
    Ωραίο πράμα ο Ιμπεριαλισμός. Και προσοδοφόρο.
    Και κόρακας κοράκου μάτι δε βγάνει.
    Σκοτωθείτε, χαϊβάνια μου, μέχρι να βρούμε οι αρχηγοί μας τις "αδιερεύνητες ευκαιρίες" τους. Κοινώς, μέχρι "να τα βρούνε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Η πρόθεση των αμερικάνων για σβήσιμο από τον χάρτη της ισλαμικής δημοκρατίας του Ιράν είναι δημόσια εκφρασμένη και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
      Όπως επίσης είναι γνωστές οι μακρόχρονες επαφές και σχέσεις της ελληνικής αστικής τάξης με όλο το αντισραηλινό μπλοκ. Μην ξεχνάμε πως πρώτα άνοιξε Παλαιστινιακό προξενείο στην Ελλάδα και μετά Ισραηλινή πρεσβεία.
      Όσο για το " κόρακας κοράκου μάτι δε βγάνει", αν το δεχτούμε τότε θα πρέπει να πετάξουμε στα σκουπίδια τον "ιμπεριαλισμό" του Λένιν και να τον αντικαταστήσουμε με τον "υπεριμπεριαλισμό" του Κάουτσκι που έλεγε ακριβώς αυτό.

      Διαγραφή
    2. Την καλημερα μου. Τωρα αυτο με τον Καουτσκι τη το ηθελες Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν φταίω εγώ που την θεωρία πως όλοι ιμπεριαλιστές είναι, και όλοι οι ιμπεριαλιστές τα έχουν βρει συναμετάξυ τους, την διατύπωσε ο Κάουτσκι και την έκαναν σκόνη ο Λένιν και δύο παγκόσμιοι πόλεμοι...

      Διαγραφή
    4. Ο Λενιν ασφαλως τα ειπε σωστα και ασφαλως ο Καουτσκι ειχε 100% λαθος. Τη ακριβως κανανε σκονη οι δυο πολεμοι δεν καταλαβα ειλικρινα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Ασφαλως και πριν 100 χρονια υπηρχανε αποικιες δεν υπάρχει αμφιβολια. Αν και η Ελλάδα ειναι Ιμπεριαλιστικη χώρα απο το 1919 μην το ξεχναμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Την θεωρία του Κάουτσκι έκαναν σκόνη στην πράξη οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι.
      Στην θεωρία είχε προλάβει να την κάνει ο Λένιν.

      Διαγραφή
    7. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      -Γιατί μόνο από το 1919 ιμπεριαλιστική η Ελλάδα βρε Παναγιώτη;
      Ξεχνάμε την ανάπτυξη του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου επί ...τουρκοκρατίας;

      Είπα να σε προλάρω και εγώ λίγο... :)

      Διαγραφή
    8. Δεκτο και το καλαμπουρι. Διαφωνεις για το 1919. Με ενδιαφερει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. Trash, "στην πολιτική λέγονται πολλά πράματα, που δεν γίνονται, και γίνονται πολλά, που δε λέγονται".
      Αν ο Λένιν δε μας βοηθάει να κατανοήσουμε την πραγματικότητα....
      ...απλά τον ξαναδιαβάζουμε.
      Οταν βλέπω εγώ τους Ρώσους να βομβαρδίζουν με σχέδια πτήσεων εγκεκριμένα από τους ...Αμερικανούς....
      Την "Ιρανική Επανάσταση" την έζησα. Ηξερα ποιοί την έκαναν, και τι ορίζοντες είχε. Από πολύ καιρό πιστεύω, πως τελικά θα τα βρούνε οι Ιρανοί ιμπεριαλιστές με τους "δυτικούς" ομολόγους τους. Η άρση των κυρώσεων δε με διαψεύδει...
      Η λεγόμενη "φιλοαραβική" ελληνική πολιτική ήταν ένας περίτεχνος ελιγμός των δυτικών ιμπεριαλιστών, για νάχουν έναν δίαυλο επικοινωνίας με τις "εθνικοαπελευθερωτικές" (τρομάρα μας) αστικές τάξεις των αράβων..... Τώρα, πάπαλα! Ανατράπηκε εκ βάθρων χωρίς ν' ανοίξει μύτη. Γιατί τα βρήκαν οι "εθνικοαπελευθερωτικοί" με τους ιμπεριαλιστές.
      Ασε, μην ανοίξουμε ένα τεράστιο κεφάλαιο, κυρίως γιατί δεν έχω χρόνο, να πω ό,τι ξέρω και ό,τι έχω καταλάβει.
      Α, και η γερμανική αστική τάξη, μπορεί να μην είδε τα σχέδιά της για εξόντωση της ΕΣΣΔ και μέσω αυτής για παγκόσμια ηγεμονία, αλλά "δεν έπαθε και τίποτε κακό", που λέει και το τραγουδάκι!
      Οπως δεν έπαθε και στον Α'ΠΠ.
      Αλλοίμονο στους Λαούς, που τρέχουν πίσω από ξένες σημαίες.

      Διαγραφή
    10. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Εμένα ο Λένιν μια χαρά με βοηθάει να κατανοήσω την πραγματικότητα. Αν εσένα σε βοηθάει περισσότερο ο Κάουτσκι τις θεωρίες του οποίου επικαλείσαι, θα συμφωνήσω με αυτό που είπες. Ξαναδιάβασε τον Λένιν...
      Υ.Γ.
      καμμία προσωπική αιχμή στα παραπάνω...

      Διαγραφή
    11. Δεν εχει καμμια σχεση ο Καουτσκι γιατι τον αναφερεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    12. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Η θεωρία του "υπεριμπεριαλισμού" που επανέρχεται ξανά και ξανά (και δυστυχώς και από συντρόφους) του Κάουτσκι είναι. Για αυτό τον αναφέρω.

      Διαγραφή
    13. Κανεις δεν μιλησε για τον Καουτσκι Συντροφε. Και οι τρεις με τον ΛΕΝΙΝ συμφωνουμε. Σημερα ειμαστε 120 χρονια μετα και απλα δεν υπαρχουνε Αποικιες. Με διαφορετικη θεση στην Ιμπεριαλιστικη πυραμιδα βρισκονται οι χωρες στο Ιμπεριαλιστικο Σταδιο. Αυτο δεν ειναι του καουτσκι αλλα του ΛΕΝΙΝ Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    14. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Ναι Παναγιώτη κανείς δεν μίλησε για τον Κάουτσκι. Μακάρι να το έκανε κάποιος αυτό, αντί μας αναμασάει την θεωρίες του τον "Λενινισμό" των "120 χρόνων μετά".

      Θα πρότεινα να ξαναδιαβάσεις την θεωρία του Κάουτσκι περί "υπεριμπεριαλισμού" και τον "ιμπεριαλισμό" του Λένιν. Θα εκπλαγείς με την ομοιότητα των όσων κατά καιρούς λες με τον πρώτο και τις διαφορές τους με τον δεύτερο. Καλόπιστα το λέω (όχι μόνο σε εσένα) και όχι για να το παίξω εξυπνάκιας.

      Διαγραφή
    15. αντί μας αναμασάει την θεωρίες του τον "Λενινισμό" των "120 χρόνων μετά"=αντί να μας αναμασάει την θεωρίες του ως τον "Λενινισμό" των "120 χρόνων μετά".

      Διαγραφή
    16. Δεν υπαρχει καμμια παρεξηγηση Συντροφε ειλικρινα στο λεω. Ουτε εγω Ουτε ο Σεχταρ μιλησε για τον Ιπεριμπεριαλισμό του καουτσκι. Μιλαμε για τον Ιμπεριαλισμο του Λενιν 120 χρονια μετα που ο Αντιαποικιακος αγωνας τελειωσε εδω και δεκαετιες και μιλαμε για διαφορετικη θεση της καθε χωρας στην Ιμπεριαλιστικη πυραμιδα στα πλαισια της Ανισομετρης αναπτυξης με σχεσεις αληλεξαρτησης. Δεν μου ειπες διαφωνεις για την ελλαδα Ιπεριαλιστικη χωρα απο το 1919. Και καλοπροαιρετα και εγω να σου πω χωρις καμμια προβοκατσια γιατι ακριβως το ιδιο λεει και ο Πετροπουλος με την παρεα του για τις αποικιες. Ερωτηση κανω δεν σε προβοκαρω Καλημερα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    17. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      -Όχι Παναγιώτη δεν επικαλεστήκατε τον υπεριμπεριαλισμό του Κάουτσκι ονομαστικά, αλλά είναι ακριβώς η θέση που υποστηρίζετε αυτή η θεωρία. Είμουν σαφής σε αυτό.
      -Το τι λέει ο Πετρόπουλος δεν με αφορά. Το τι λέει ο Λένιν με αφορά.

      Διαγραφή
    18. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Και φυσικά ποτέ δεν υποστήριξα πως ή Ελλάδα είναι αποικία. Επειδή δεν είναι και όχι γιατί όλες οι καπιταλιστικές χώρες του κόσμου είναι τάχα ιμπεριαλιστικές ή γιατί δεν υπάρχουν δήθεν αποικίες. Το Κόσοβο τι ακριβώς είναι για να μην πάω παραπέρα;

      Διαγραφή
    19. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Θες να σου δείξω ομιλία του Φιντέλ Κάστρο στον ΟΗΕ που μιλάει για διαδικασία "επαναποικιοποίησης" γενικότερα και της Συρίας συγκεκριμένα;
      -Πετροπουλικός και ο Φιντέλ;

      Διαγραφή
    20. Ο Φιντέλ ασφαλώς και δεν ειναι με τον Πετροπουλο Συντροφε μου. Εχει την εξουσια με τα μεσα παραγωγης στα χερια του και κανει ΕΛΙΓΜΟΥΣ μηπως μπορεσει και διασπάσει το Δολοφονικο εμπάρκο του καπιταλισμου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    21. Το Κόσοβο ειναι το ιδιο με την Ελβετια Συντροφε μου. Και ο ΛΕΝΙΝ σε αρθρο το 1917 εξηγεί στον Γκρόιλιχ οτι ειναι ΙΜπεριαλιστικη χωρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    22. Χωρις να σε προσβαλω το να λεει καποιος το ιδιο με τον Πετροπουλο ειναι προβλημα. Και δεν σε ταυτιζω σε καμμια περιπτωση με το Ρεταλι. Συντροφοι ειμαστε διαφωνουμε στην ερμηνεια των ΕΛΙΓΜΩΝ ενω το ρεταλι τα κανει ΘΕΩΡΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    23. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια και μου πετάς έναν κεφτέ, φχαριστώ δεν καπνίζω...

      Διαγραφή
    24. Ασε τα τηγανιτα ψαρια πρωι πρωι μας ανοιγεις την ορεξη. Συγκεκριμενα μιλαω. Εχει ολοκληρωθει η διαδικασια στην Συρια εδω και δεκαετιες απο το Μπααθ. Το οτι εγκλωβιστηκε το Κ.Κ δεκαετιες ειναι το προβλημα. Το κομματι λοιπόν της Αστικης τάξης με το Μπααθ είναι με τους Ρωσους Κινεζουσ Ιραν Χεζμπολαχ και το αλλο κομματι ειναι με την Δυση. Και οι Κουβανοι παλευουνε με καθε τροπο με ΕΛΙΓΜΟΥΣ να σπασουνε το δολοφονικο Εμπαργκο. ΠΟυ εχω λαθος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    25. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Υποτίθεται πως πας να μου απαντήσεις, μιλώντας για εντελώς διαφορετικά ζητήματα από αυτά που έχω θέσει και εντελώς άσχετα με το θέμα της κουβέντας μας. Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι...

      Διαγραφή
    26. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Και φυσικά αντίθετα με εσένα δεν θα κάνω την χάρη στον κάθε Πετρόπυλο να τον βγάλω και ...Λενινιστή από επάνω

      Διαγραφή
    27. Ενα συγνωμη στον Σεχταρ γιατι σε κανα δυο σχολια μου απαντησα εμμεσα και για αυτον και μπορει να μην τον εκφραζουνε αυτα που εγραψα. Χαιρετω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Μεγαλο κεφαλι ο Νικολακης Σεχταρ μεγαλος θεωρητικος... ηδη γινεται το μαγειρεμα πρεπει να τα εχουνε βρει στην μοιρασια. Τελικα με αυτην την αριστερα πας πολυ ψηλα. Κριμα σε εμας που δεν το καταλαβαμε....χοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον 2ο Π.Π δεν τα ειχανε βρει ολοι οι καπιταλιστες μεταξυ τους εναντια στην ΕΣΣΔ μιλαω για την Ευρωπη Απο την αρχη μεχρι το τελος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως Trash είναι αλήθεια ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν δεν είναι το ίδιο οξυμένες εν συγκρίσει με 2 χρόνια πριν. Ο κίνδυνος επέμβασης από πλευράς ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά πολύ (σίγουρα επειδή έχουν ανοίξει κι άλλα μέτωπα), ενώ έχουν ανοίξει δρόμοι και για εμπορικές συνεργασίες.

    Σίγουρα λοιπόν δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους όπως σωστά λες, αλλά νομίζω πως προς το παρόν η ηγεμονία των ΗΠΑ δεν αμφισβητείται από κανέναν, και δεν ξέρω κι αν θέλει κανείς να το κάνει. Οι Ρώσοι πχ μια πόρτα στον Κέρι θα μπορούσαν να είχαν ρίξει για τον νεκρό τους πιλότο, ούτε αυτό δεν έκαναν.

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ijon Tichy:
      Την ότι η αμερικάνικη παγκόσμια ηγεμονία όχι απλά δεν αμφισβητείται, αλλά δεν προβλέπεται να απειληθεί και στο ορατό μέλλον, την έχω εκφράσει ευθαρσώς. Το θέμα είναι που θα σταματήσει η επέλαση της.

      Για το Ιράν τώρα, εγώ βλέπω το σχέδιο "μεγάλη μέση ανατολή" να προχωράει κατά γράμμα, και αυτό προβλέπει πως μετά την Συρία είναι η σειρά του Ιράν. Μετά ο δρόμος για τον Καύκασο και την ίδια την Ρωσία θα είναι ανοιχτός.

      Όσο για τις μπίζνες, θα εκφράσω την άποψη πως είναι ...μπίζνες. Αμερικάνικες εταιρείες είχαν εμπορικές σχέσεις με την Γερμανία μέχρι και το 1943, πράγμα που καθόλου φυσικά δεν εμπόδισε τους Αμερικάνους να την κάνουν στο τέλος οικόπεδο.

      Διαγραφή
    2. Εδω θα μου επιτρεψεις να σου πω το εξης. Μετα το 1943 τρεχανε να προλαβουνε να σωσουνε οτι μπορούνε για τον Καπιταλισμο απεναντι στον Κομμουνιστικο κινδυνο. Βομβαρδιζανε επιλεκτικα το τμημα εκεινο της Γερμανιας που υπολογιζανε οτι θα αποτελεσει το μελλοντικο κομματι της Λ.Δ Γερμανιας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.