Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Δυτική Οχθη: Ισραηλινή έφοδος σε νοσοκομείο-Νεκρός ένας Παλαιστίνιος

Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας εισέβαλαν μεταμφιεσμένα


Στο θάνατο ενός Παλαιστίνιου και στη σύλληψη ενός άλλου κατέληξε έφοδος ομάδας των ισραηλινών δυνάμεων σε νοσοκομείο της Δυτικής Όχθης. Τα μέλη της ομάδας μπήκαν μεταμφιεσμένα στο νοσοκομείο τα ξημερώματα για να συλλάβουν έναν 22χρονο που είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε Ισραηλινό, και πυροβόλησαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έναν ξάδερφό του.

Τμήμα της εφόδου καταγράφηκε στην κάμερα -εικόνες τέτοιες ομάδες των ισραηλινών δυνάμεων είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Η έφοδος έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης για τη σύλληψη του 22χρονου Αζάμ αλ Σαλάλντα, ο οποίος θεωρείται ο δράστης επίθεσης με μαχαίρι εναντίον ισραηλινού εποίκου. Η επίθεση είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες στη Δυτική Όχθη, το θύμα πυροβόλησε τον δράστη, ο οποίος όμως διέφυγε.

Ο Ισραηλινός στρατός δολοφόνησε σε νοσοκομείο
της Χεβρώνας 27χρονο παλαιστίνιο την ώρα που
επισκέπτονταν τον ξάδερφο του
Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείο Αλ Αχλί της Χεβρώνας, Τζεχάντ Σαουάρ, τα ξημερώματα της Πέμπτης μπήκε στους διαδρόμους του νοσοκομείου ομάδα τουλάχιστον 20 ατόμων. Μπροστά βρισκόταν πρόσωπο σε αμαξίδιο, που υποτίθεται πως ήταν έγκυος.

Σε κάμερες του κλειστού κυκλώματος του νοσοκομείου φαίνονται άνδρες με όπλα να τρέχουν στους διαδρόμους με μεταμφίεση.

Ορισμένοι φορούν γενειάδες, άλλοι μουστάκια και άλλοι φέρουν αμφίεση που συνηθίζεται για Παλαιστίνιους της περιοχής ενώ δύο είναι μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, μπήκαν στο θάλαμο του 22χρονου για να τον συλλάβουν. Πυροβόλησαν έναν ξάδερφό του που βρισκόταν στο χωρό, ο οποίος στη συνέχεια εξέπνευσε. Ο ξάδελφος ήταν, σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις, μέλος της Χαμάς.

Το Ισραήλ βρίσκεται εδώ και σχεδόν δύο μήνες σε ύψιστο συναγερμό, καθώς έχει σημειωθεί κύμα τυφλών επιθέσεων με μαχαίρια με στόχο Ισραηλινούς στο δρόμο. Η αναζωπύρωση της βίας έχει οδηγήσει σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά και αιματηρές συγκρούσεις στις παλαιστινιακές περιοχές.
Πηγή: Το Βήμα, Haaretz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.