Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Ευρωενωσιακή "αλληλεγγύη" στους πρόσφυγες

Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ του Nooz:

Γερμανοί "Σοφοί": Όχι κατώτατος για τους πρόσφυγες


Την αναστολή της ισχύος του κατώτατου μισθού, όταν πρόκειται για την απασχόληση προσφύγων, προτείνουν οι «Πέντε Σοφοί» της γερμανικής οικονομίας, προκειμένου οι νέοι μετανάστες να καταστούν ελκυστικότεροι για τους εργοδότες και, μέσω της αγορά εργασίας, να ενσωματωθούν γρηγορότερα στην γερμανική κοινωνία.

Η γερμανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή προκειμένου να αναλάβει το βάρος της προσφυγικής κρίσης, εκτιμούν οι διακεκριμένοι οικονομολόγοι στην ετήσια έκθεσή τους που παραδόθηκε στην Καγκελάριο Μέρκελ, προειδοποιούν ωστόσο για τον κίνδυνο ο κατώτατος μισθός των 8,5 ευρώ την ώρα που θεσπίστηκε φέτος στην χώρα να αποτελέσει εμπόδιο για την είσοδο των νεοαφιχθέντων στην αγορά εργασίας και συνιστούν την αναστολή της ισχύος του.

«Λαμβάνοντας υπ' όψιν την αυξανόμενη προσφορά εργατικού δυναμικού χαμηλού κόστους, ο κατώτατος μισθός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αυξηθεί», σημειώνεται στην έκθεση.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αναδείξει σε προτεραιότητα την απόσυρση των εμποδίων», προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες να ενσωματωθούν καλύτερα στην γερμανική κοινωνία, επισημαίνεται, ενώ ο συνολικός αριθμός προσφύγων που θα δεχθεί η Γερμανία το 2015 εκτιμάται ότι θα υπερβεί τις 800.000 και θα φθάσει κοντά στο ένα εκατομμύριο, με το κόστος της υποδοχής και της φροντίδας τους μόνο για το τρέχον έτος να ανέρχεται στα 22,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Δεδομένης της καλής κατάστασης των προϋπολογισμών σε επίπεδο ομοσπονδίας και κρατιδίων, η χώρα μπορεί να ανταποκριθεί», επισημαίνουν οι οικονομολόγοι, προειδοποιούν πάντως για το ενδεχόμενο το κόστος να αυξηθεί, αν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων χορήγησης ασύλου διαρκούν πολύ χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, οι «Σοφοί» πιστεύουν ότι οι νέοι μετανάστες μπορούν να βοηθήσουν την γερμανική οικονομία, δίνοντας λύση στα προβλήματα της αγοράς εργασίας που οφείλονται στην γήρανση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, περίπου 500.000 πρόσφυγες θα ενταχθούν στην αγορά εργασίας ως το 2020, αλλά περίπου 350.000 άνθρωποι θα παραμείνουν πιθανότατα άνεργοι και θα βασίζονται σε κάποιου είδους οικονομικής βοήθειας από το κράτος.
_______________

Manual:

1)Φροντίζεις να διαλύσεις μια χώρα στα εξ ων συνετέθη, και εξαναγκάζεις εκτεταμένα τμήματα του πληθυσμού της στην προσφυγιά.
2)Δέχεσαι "μεγαλόψυχα" τους πρόσφυγες (που εσύ δημιούργησες) στην χώρα σου ως εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, που οστόσο έχει εξειδικευτεί με έξοδα της παραπάνω χώρας.
3)Επικαλείσαι τον "νόμο της προσφοράς και της ζήτησης" και την ανάγκη "ενσωμάτωσης" των προσφύγων για να καταργήσεις σε πρώτη φάση τους κατώτατους μισθούς για τους ίδιους (και τους κάνεις υποτίθεται και "χάρη")
4)Αναγκάζεις το ντόπιο εργατικό δυναμικό να δεχτεί και το ίδιο κατώτερη τιμή πώλησης της εργατικής του δύναμης για να ανταγωνιστεί τους κατατρεγμένους.
5)Δείχνεις στο ντόπιο εργατικό δυναμικό ως "υπεύθηνους" για την μείωση της τιμής πώλησης της εργατικής του δύναμης τους κατατρεγμένους που δημιούργησες ο ίδιος, πετυχαίνοντας έτσι:
α)Την απόλυτη αύξηση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης (ντόπιας και προσφύγων)
β)Την δημιουργία ανταγωνισμού και συνακόλουθα ρατσιστικών αντανακλαστικών ανάμεσα στους εκμεταλλευόμενους εργάτες, βάζοντας τις βάσεις για την δημιουργία φασιστικών κοινωνικών ρευμάτων που θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις, εάν χρειαστεί, στο μέλλον
Μα τι τζιμάνια βγάζει αυτή η ΕΕ τέλος πάντων;

3 σχόλια:

 1. Το πιο καλό που μου διέφυγε:
  "Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, περίπου 500.000 πρόσφυγες θα ενταχθούν στην αγορά εργασίας ως το 2020, "
  Θεωρούν δηλαδή δεδομένο πως μέχρι και την επόμενη πενταετία όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έχουν κανέναν λόγο να γυρίσουν στην πατρίδα τους (όπως το να έχει τελειώσει ας πούμε ο πόλεμος με ήττα των τζιχαντιστών π.χ.)
  Παιδιά, καρφώνεστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπάρχει κάποιος τρόπος να διώξουμε 500.000 Έλληνες και να δεχτούμε 500.000 Σύριους. Τουλάχιστον οι δεύτεροι είναι άνθρωποι που σίγουρα θα έχουν και ένα σχετικό επίπεδο ταξικής συνείδησης. gorf

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.