Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ο πιο μισητός ποδοσφαιριστής στην Αγγλία

Πιστός στις αρχές του και τιμώντας το αίμα των ηρώων της γενέτειράς του, ο Τζέιμς ΜακΚλιν ετοιμάζεται να διχάσει ξανά τη βρετανική κοινή γνώμη γυρνώντας την πλάτη σε μια παράδοση σχεδόν ενός αιώνα.

Είναι βέβαιο πως το απόγευμα του Σαββάτου στο «Χόθορνς», εκεί όπου η Γουέστ Μπρομ θα υποδεχτεί τη Λέστερ, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω στον Τζέιμς ΜακΚλιν.

Δεν είναι οι επιδόσεις ή η ικανότητές του στο γήπεδο που θα στρέψουν τους προβολείς πάνω του, αλλά η στάση του πάνω σε ένα ζήτημα που για τους Βρετανούς αποτελεί θέμα εθνικής περηφάνιας και απόδοσης τιμής στους πεσόντες τους στα πεδία μαχών.

Πρόκειται για την περίφημη «Remembrance Day» που θεσπίστηκε το 1919 από τον βασιλιά Γεώργιο τον πέμπτο, προκειμένου αρχικά να τιμηθούν όσοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Με τα χρόνια γιορτάζεται στις χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας (αλλά και σε κάποιες εκτός αυτής) και αποτελεί ημέρα μνήμης για τα ένστολα θύματα των πολέμων που ακολούθησαν.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο παραδοσιακά γιορτάζεται το σαββατοκύριακο που είναι πιο κοντά στην 11η Νοεμβρίου -ημέρα παύσης των εχθροπραξιών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου- κι εκείνη τη μέρα οι Βρετανοί στην τηλεόραση, στα γήπεδα ή και οπουδήποτε αλλού φορούν μια κονκάρδα που συμβολίζει τη αναγνώριση της θυσίας των ανδρών των ενόπλων δυνάμεων.

Μάλιστα οι ομάδες της Premier League ετοιμάζουν κάθε χρόνο ειδικές εμφανίσεις που φέρουν τη συγκεκριμένη κονκάρδα-αναφορά, αλλά θεωρείται βέβαιο πως για άλλη μια χρονιά ο Τζέιμς ΜακΚλιν δεν πρόκειται να φορέσει μια τέτοια.

Την πρώτη φορά που έπραξε ανάλογα, πίσω το 2012 όταν ακόμη αγωνιζόταν για λογαριασμό της Σάντερλαντ, δέχθηκε την κατακραυγή ενώ υπήρξε ακόμη και απειλή για τη ζωή του. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τον Τζέιμς ΜακΚλιν που κουβαλά στο μυαλό του άλλου τύπου εικόνες και διηγήσεις ή προσλαμβάνουσες εικόνες στις οποίες οι στρατιωτικές δυνάμεις της Αυτής Μεγαλειότητας δεν ήταν οι «καλοί» της υπόθεσης.

Γεννημένος στο Ντέρι της Βορείου Ιρλανδίας το 1989, μεγάλωσε σε μια από τις πιο «σκοτεινές» γειτονιές του δυτικού κόσμου. Σε μια περιοχή που για χρόνια υπήρξε πεδίο συγκρούσεων για την ανεξαρτησία. Γνωρίζει λοιπόν καλά πως το 1972 σε αυτήν την πόλη εκείνη την καταραμένη «Ματωμένη Κυριακή», 26 άτομα πυροβολήθηκαν από τα μέλη του 1ου Τάγματος του Βρετανικού Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών. Ήταν όλοι τους άοπλοι, δεν συνιστούσαν απειλή και -σύμφωνα με το πόρισμα που εκδόθηκε και οδήγησε με καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών τον Ντέιβιντ Κάμερον να ζητήσει συγγνώμη για τα γεγονότα- πέντε από αυτούς χτυπήθηκαν πισώπλατα…

Όπως λοιπόν είχε εξηγήσει παλιότερα ο ίδιος ο 26χρονος ποδοσφαιριστής, σέβεται απόλυτα όσους έχασαν τη ζωή τους σε οποιονδήποτε πόλεμο, αλλά κατά τη γνώμη του, η συγκεκριμένη μέρα δεν αφορά αυτούς. Αναφέρεται στην παρουσία και τις ενέργειες βρετανικών στρατευμάτων σε όλον τον κόσμο και όπως τόνισε ορθά-κοφτά: «Είμαι από το Ντέρι, πώς περιμένετε από εμένα να φορέσω κάτι που αντιπροσωπεύει αυτό το πράγμα»;

Για άλλους ο ΜακΚλιν είναι απλά συνεπής στις αρχές στις οποίες μεγάλωσε. Ζει με αυτές και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Το έκανε όταν επέλεξε –όπως είχε το δικαίωμα- να αγωνιστεί με τη φανέλα της εθνικής Ιρλανδίας, του ΕΪΡΕ (της ελεύθερης Ιρλανδίας δηλαδή) αντί για εκείνη της Βορείου Ιρλανδίας που αποτελεί ακόμη κομμάτι του Ηνωμένου Βασιλείου. Το έδειξε όταν αρνήθηκε να κάτσει σε στάση προσοχής κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, αδιαφορώντας για τον Θεό που Σώζει τη Βασίλισσα… Και όλα δείχνουν πως θα το κάνει ξανά και ξανά, διχάζοντας την κοινή γνώμη της Γηραιάς Αλβιόνας.

Η ιστορία του -ανεξάρτητα με τη γνώμη του καθενός γι' αυτήν- αποτελεί ίσως ένα καλό μάθημα για όλους μας.
[...]
Πηγή: sport fm
Δικό μας σχόλιο:
-Γιασασίν ρε μάγκα!

28 σχόλια:

  1. To "Γιασασίν ρε μάγκα!" στο τέλος δεν κατάλαβα τι είναι :/

    Kώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Kώστας:
      Σαν να λέμε, "Μπράβο σου ρε παλήκαρε!"

      Διαγραφή
    2. Όντως πρέπει να είναι από τις ελάχιστες φορές που παρατηρώ πολιτική στάση σε ένα ποδοσφαιριστή, πραγματικά μπράβο του!
      Ευχαριστώ και για την διευκρίνηση!

      Κώστας

      Διαγραφή
  2. Αν, όπως δείχνει, τα λεφτά δε μπόρεσαν να του αλλάξουν τα μυαλά...
    .....ΑΞΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι αστειόητες είναι αυτές ρε; Έγινε σοσιάλισμος στην Ιρλανδία; Αφού δεν έγινε όσοι πήραν τα όπλα εναντίον των Άγγλων και ο IRA ως συλλογικότητα ήταν για πέταμα....όπου δεν γίνεται σοσιαλιστική έπανάσταση όσοι παίρνουν τα όπλα είναι τιποτένιοι ....Χίλια μπράβο στο παλικάρι και να του αφίερωσω μερικούς στίχους από το εξής τραγούδι που θα το ξέρει σίγουρα: "Go on home British soldiers go on home don't you have your f@cking homes on your own? For eight hundred years we fought you,without fear and we will fight you for eight hundred more."

    Alex Mpr Emp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Alex Mpr Emp:
      Αν και καταλαβαίνω τον ειρωνικό τρόπο της γραφής, θα μπορούσε να αποφεφχθεί. Δεν είναι ότι καλύτερο.

      Πληροφοριακά πάντως ο ενιαίος IRA (όταν υπήρχε) είχε σαφέστατες σοσιαλιστικές αναφορές στο πρόγραμμα του.
      Τα κόκκινα αστέρια και οι προσωπογραφίες του Γκεβάρα στο Ντέρι, δεν έγιναν χάρην γούστου.
      Ενώ και το Σιν Φέιν ήταν μέχρι πρόσφατα στην ίδια ομάδα του ευρωκοινοβούλιου με το ...ΚΚΕ

      Διαγραφή
  4. μιλαμε για γελοιους που εχουν αναγαγει τον εθνικισμο σε κομμουνιστικη επιταγη. Η Ιρλανδια ειναι μια αγριως καπιταλιστκη χωρα ακριβως γιατι το αιμα που χυθηκε πηγε σε οφελος των αστων και οχι των εργατων γιατι το κινημα ειχε αστικη κατευθυνση συμμαχωντας με το ιρλανδικο κεφαλαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αναυδος:
      Το "Ιρλανδικό κεφάλαιο" της Β.Ιρλανδίας μια χαρά τα έχει βρει με τους Εγγλέζους. Δεν είναι τυχαίες οι πεντακάθαρες πολιτικές αναφορές του IRA στον σοσιαλισμό (στο βιντεάκι μπορείς να διακρίνεις τα ανάλογα συνθήματα καθαρά).
      Από την άλλη, ρε γαμώτο, πόσο εύκολα μπορείς να κατηγορείς για "εθνικισμό" καταπιεσμένους λαούς όταν εσύ έχεις λύσει το εθνικό σου ζήτημα εδώ και 200 χρόνια;
      Ο Λένιν πάντως ποτέ δεν θεώρησε αδιάφορο το εθνικό ζήτημα. Υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία επί του ζητήματος, κάποια θα την βρεις και εδώ στην ετικέτα "Λένιν".
      Υ.Γ.
      Η Βόρεια Ιρλανδία εξακολουθεί να είναι κατεχόμενη.
      Υ.Γ.2
      Η Ιρλανδική επανάσταση του '22 είχε πράγματι αστικοδημοκρατικά χαρακτηριστικά και αιτήματα. Αλλά μην τελλαθούμε κιόλας πως οι αστικοδημοκρατικές επαναστάσεις ήταν άσκοπες ή ακόμη και "γελοίες" στην εποχή που έγιναν.
      Τότε όχι μόνο τον Λενινισμό, αλλά και τον Μαρξισμό θα έχουμε πετάξει από το παράθυρο...

      Διαγραφή
    2. @Αναυδος:
      Υ.Γ.3
      -Από ποτέ οι κομμουνιστές είναι εχθρικοί στην εθνική αυτοδιάθεση των λαών;

      Διαγραφή
    3. Όσο ζει κανείς μαθαίνε...ι δεν γνώριζα τις αναφορές του στον Τσε και το κόκκινο αστέρι παρ'όλα αυτα και να μην υπήρχε δεν θα μείωνε σε τίποτα ούτε τον ηρωισμό τους ούτε τη διάθεσή τους αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού το οποίο είναι και εθνικιστικό από ότι μάθαμε σήμερα..δηλαδή 800 χρόνια Αγγλική μπότας ήταν λίγα και η απελευθέρωση του μεγαλύτερου μέρους της Ιρλανδίας κακώς έγινε επειδή δεν έγινα παράλληλα ή δεν ακολούθησε σοσιαλιστική επανάστασή!! Δεν είχα ειρώνική διάθεση όταν έγραψα το πρώτο σχόλιο (παρότ περιέχει πολλή ειρωνία) ήθελα όμως να δω τι τοπόθετησεις θα υπήρχαν επ'αυτού και ως τροφή για σκέψη και ίσως κακώς να το έκανα με αυτόν τον τρόπο Το τραγούδι που έβαλα περιγράφει το πόσο υπέφεραν οι Ιρλανδοί από τους Άγγλους κατακτητές ανα τους αιώνες. Σε ότι αφορά το Σιν Φείν δεν νομίζω πως υπάρχει σημείο επαφής σε προγραμματικό επίπεδο αυτό όμως δεν αναιρεί την αγωνιστηκότητα του και δεν μπορούν να ξεχαστούν τα όσα έκανε γιατί κακά τα ψέματα για να υπάρχει η Ίρλανδια όπως είναι σήμερα έστω και χωρίς το βόρειο κομμάτι το Σιν Φέιν έχει παίξει καταλυτικό ρόλο Η όποια έπανασταση όπου γης θα γίνει όταν θέλησουν οι λαοί και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και στην Ιρλανδία του 1916 δεν νομίζω ότι ήταν δυνατό από τις
      συνθήκες πως θα ήταν άλλωστε με Αγγλική κατοχή;

      Alex Mpr Emp

      Διαγραφή
    4. @Alex Mpr Emp :
      Προγραμματικές συγκλίσεις άξιες λόγου, το Σιν Φέιν με το ΚΚΕ δεν έχει πράγματι, και δεν θα μπορούσε κιόλας.

      Έχουν όμως το κοινό πως οι κομμουνιστές υποστήριξαν παντού και πάντα τα εθνικοαπελευθερωτικά-αντιμπεριαλιστικά κινήματα όπου γης. Και πως και αυτά βρήκαν πάντα στο πρόσωπο των κομμουνιστών τους πιο πρωτοπόρους και αφοσιωμένους αγωνιστές τους.

      Διαγραφή
  5. [IMG]http://i64.tinypic.com/2d966ax.jpg[/IMG]

    [IMG]http://i64.tinypic.com/nc05ua.jpg[/IMG]

    ενδεικτικά οι φωτο,για να ξέρουμε λίγο για τι πράμα μιλάμε όταν αναφερόμαστε στους fenian Bastards της Celtic.... Alex Mpr Emp ,όπου δηλαδή τα όπλα κ η όποια εξέγερση του λαού δεν έφεραν τελικά το σοσιαλισμό,είναι για πέταμα?....αν θυμάμαι καλά,ούτε μεις τον φέραμε,απ τις 29/10/1949 που χάσαμε.....τέλος πάντων,καλό θα είναι ένα αφιέρωμα στο Ιρλανδικό ζήτημα (εκτός απ τον IRA τη 10ετία του 70,υπήρχε κ ο INLA,με όχι κ τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους....θύματα μετρούν κ οι δυο ανάμεσα στους απεργούς πείνας του 80...... https://www.youtube.com/watch?v=yaS3vaNUYgs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος3 Νοεμβρίου 2015 - 5:46 μ.μ.:
      Ένα ψευδώνυμο για να μπορούμε να σου απευθήνουμε τον λόγο παρακαλώ. Ο ανώνυμος σχολιασμός δεν γίνεται αποδεκτός από το μπλογκ.

      Διαγραφή
  6. υγ....οι κερκίδες των ποδοσφαιρικών γηπέδων της Αγγλίας,είναι γεμάτες με ανακατεμένους γόνους Ιρλανδών μεταναστών,κ Άγγλων προτεσταντών πιστών στη Βασίλισσα,με ότι αυτό συνεπάγεται....Σε αυτούς να προστεθούν κ οι Πακιστανικής-Ινδικής ή Τζαμαϊκανής καταγωγής οπαδούς,για να καταλάβει κανείς το χαμό....Η φυλετική καθαρότητα ΔΕΝ υπάρχει ούτε σε προπύργια του Φασιστικού Εθνικού Mετώπου της Μ.Β,όπως (chelsea-west ham-Leeds-Millwall- Sunderland κλπ),κ οι μεταξύ τους συγκρούσεις για τέτοιου είδους "εθνικά θέματα" ,αρκετές..... υγ2... εξίσου ενδεικτικό το πανί που οι οπαδοί της Λιβερπουλ(δεν είμαι οπαδός της) σήκωσαν στο άκουσμα του θανάτου της Θάτσερ,τραγουδώντας , Bitch is Dead.... IRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ IRA :
      Το Liverpool είναι μια πολύ "περίεργη" υπόθεση καθώς η πλειοψηφεία των κατοίκων του είναι Ιρλανδικής καταγωγής.
      Οι "κόκκινοι" δε, διατηρούν περιέργως τα ταξικά χαρακτηριστικά της ομάδας τους. Θυμάσαι ίσως τον αποκλεισμό του Ρόμπυ Φάουλερ για το μύνημα συμπαράστασης στους απεργούς λιμενεργάτες.

      Διαγραφή
  7. Προς τον πρώτο ανώνυμο: είναι προφανές ότι ειρωνεύομαι όσους θεωρούν τον εθνικόαπελευερωτικό αγώνα και τις πρώτες αστικές επαναστάσεις για πέταμα, κάθε άλλο. Τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα είναι ένα βήμα μπροστά από εκεί που βρισκόταν για τον λαό που το κάνει και εγώ τα υποστηρίζω και επιθυμώ και το επόμενο βήμα αμέσως μετά που είναι η Σοσιαλιστική Επανάσταση η οπόια είναι αρκετά δύσκολο να πραγματοποιηθεί σε λαούς που βρίσκονται υπό ξένη κατοχή. Με το να απάξιώνουμε και να ερχόμαστε απέναντι από τετοιά κινήματα(Στην προκειμένη ο IRA) είναι σαν να πέρνουμε το μέρος του δυνάστη (Εδώ το Στέμμα)... Προς δέυτερο ανώνυμο: Ειλικρινά αδυνατό να καταλάβω από που προκύπτει η φυλετική καθαρότητα στα γραφόμενά μου.. Αν ήταν εθνικιστικό το IRA τότε εθνικιστικό ήταν το ΕΑΜ και μάλιστα κακως έγινε αφού οι Γερμανοί ήταν εδώ δεν πείραζε!! Το πολύ πολύ να γίνονταν επιμειξίες και να μιλούσαμε Γερμανικά!! Και αφού δεν είχε για Σοσιαλισμό στο καταστατικό του (εθνική αντίσταση και επελευθέρωση και μετάβαση σε δημοκρατική ομαλότητα ώστε να αποφασίσει ο λαός) δεν υπήρχε νόημα..... Το ΕΑΜ ήταν μία χρυσή σελίδα στην ιστορία αυτού του λαού και έκανε αυτό που έπρεπε... Δεν νομίζω ότι έχει σημασία ποιά ή ποιές γλώσσες μιλά (μιλαω Ελληνικά) ούτε τι εθνική συνείδηση έχει ο καθένας(έχω Ελληνική και δεν παραγνωρίζω ότι δεν είμαστε συνέχεια των Αρχαίων Ελλήνων και ότι έχουν περάσει από εδώ πολλοί λαοί και έχουν γίνει επιμιξείες:Σλάβοι,Ρωμαιοι, Τούρκοι, Γότθοι, Νορμανδοί. Φράγκοι ,Βενετοί , Αλβανοί και άλλοι) σημασία έχει ότι αν σε οποιοδήποτε τόπο εγκατασταθούν με τη βία ξένοι εισβολείς ο ντόπιος πληθυσμός οφείλει να τους στείλει στα τσακίδια!! Τόσο απλά!!

    Alex Mpr Emp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παπουτσωμενος Γατος4 Νοεμβρίου 2015 στις 4:16 μ.μ.

    Η συγκεκριμενη αναλυση καθε ε/α κινηματος δινει απαντησεις για τον συντηρητικο ή προοδευτικο χαρακτηρα του.

    Πχ αλλο το ΕΑΜ και αλλο η...ΕΟΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Παπουτσωμενος Γατος:
      Καλό θα ήταν να μην μπερδεύουμε την ΕΟΚΑ με την ΕΟΚΑ Β'

      Διαγραφή
    2. Παπουτσωμενος Γατος5 Νοεμβρίου 2015 στις 3:04 μ.μ.

      Απ'οτι ξερω και η πρωτη ΕΟΚΑ ηταν αντιδραστικη και οφειλοταν για πολλους θανατους αριστερων ε/κ και τ/κ

      Διαγραφή
    3. @Παπουτσωμενος Γατος:
      Ο αντιαποικιακός αγώνας των Κυπρίων σαφώς και ήταν δίκαιος και αυτοδίκαια προοδευτικός. Το εάν και πως αφέθηκαν αντιδράστικοι να τον καθοδηγήσουν, είναι μια άλλη και πολύ μεγάλη συζήτηση.

      Διαγραφή
  9. Παπουτσωμενος Γατος5 Νοεμβρίου 2015 στις 6:45 μ.μ.

    Εγω μιλαω συγκεκριμενα για την ΕΟΚΑ,οχι για τον αντιαποικιακο αγωνα της Κυπρου γενικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Παπουτσωμενος Γατος:
      -Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα;
      -Δεν ήταν δηλαδή αντιαποικιακός ο αγώνας της ΕΟΚΑ; (για την πρώτη μιλάω πάντα).

      Για τα πως και τα γιατί επιτράπηκε για πρώτη (και τελευταία) φορά σε δεξιούς να ηγηθούν αντιαποικιακού αγώνα, το ξανάπα πως είναι μεγάλη κουβέντα. Αλλά λύση δεν είναι να λέμε πως αυτός δεν έγινε ή πως δεν ήταν δίκαιος.

      Διαγραφή
    2. Παπουτσωμενος Γατος6 Νοεμβρίου 2015 στις 8:06 π.μ.

      Η ΕΟΚΑ ήταν εξ αρχής υπό την καθοδήγηση του Γριβα

      Διαγραφή
    3. @Παπουτσωμενος Γατος:
      Το γνωρίζω αυτό. Το ερώτημα μου αφορούσε στο εάν αυτό έχει να κάνει με το δίκαιο ή όχι του αντιαποικιακού αγώνα των Κυπρίων, κορύφωση του οποίου (όσο και εάν πρέπει να ψάξουμε τις δικές μας ευθήνες γιατί αφήσαμε να συμβεί αυτό) ήταν η ΕΟΚΑ.

      Διαγραφή
    4. Παπουτσωμενος Γατος6 Νοεμβρίου 2015 στις 11:25 π.μ.

      Είναι ξεκάθαρο ότι αναφερομαι στην ΕΟΚΑ και μονο

      Διαγραφή
    5. @Παπουτσωμενος Γατος:
      Και εγώ ήμουν νομίζω ξεκάθαρος στο ότι δεν μπορείς να τα διαχωρήσεις.
      Θα ήταν δίκαιος δηλαδή ο αντιαποικιακός αγώνας των Κυπρίων εάν τον έκανε το ΑΚΕΛ, αλλά εφόσον πήραν την πρωτοβουλία (δεν εξετάζω εδώ πως και γιατί) οι εθνικιστές, μια χαρά ήταν η Κύπρος υπό την εξουσία της αυτού μεγαλειότητος;

      Διαγραφή
    6. Παπουτσωμενος Γατος6 Νοεμβρίου 2015 στις 5:39 μ.μ.

      Η ΕΟΚΑ περισσότερο στρεφόταν κατά προοδευτικών ε/κ και τ/κ παρα εναντίον των Άγγλων.Καλλιεργουσε συστηματικά τον εθνικισμό ανάμεσα στις δυο κοινότητες και υπονόμευε την ενότητα τους.

      Διαγραφή
  10. TRASH,δίκιο έχεις σχετικά με τον Φάουλερ..περίεργη ιστορία το Λίβερπουλ,πολλοί οι Ιρλανδικής καταγωγής (θεωρείται η κέλτικη πρωτεύουσα της Αγγλίας),αλλά μάλλον είναι μοιρασμένοι μεταξύ της everton κ της liverpool ...στη πρώτη έντονο το ρατσιστικό στοιχείο στις εξέδρες του γηπέδου της κατά το παρελθόν,στη δεύτερη έντονο τα τελευταία χρόνια...... Alex Mpr Emp,πιθανά δεν κατάλαβα εγώ καλά το πνεύμα της ειρωνίας σου,ή εσύ να μην το έγραψες όπως έπρεπε.... James Connolly ,Éamon de Valera,Michael Collins,Easter 1916,καθολικισμός ,IRA,INLA ,εμφύλιος ,συνθέτουν ένα πολιτικό σκηνικό που σηκώνει πολύ κουβέντα..... Τιμάμε σίγουρα εκείνους που έχυσαν το άιμα τους ενάντια στη βρετανική αυτοκρατορία,αλλά το πως κ γιατί πήγαν τα πράγματα όπως τα βλέπουμε σήμερα,είναι ερωτήματα που μόνο ο Μαρξισμός μπορεί να δώσει απαντήσεις.Μήπως κ την επόμενη φορά....

    υγ...στο γήπεδο της Μαν U,τη δεκαετία του 60,δεν πλησίαζε μαύρος οπαδός,παρά το γεγονός του ότι η σχετική πλειοψηφία των Ιρλανδών της πόλης ήταν οπαδοί της....απλά ένα ιδιότυπο παράδειγμα ρατσισμού....Λιγότεροι οι Ιρλανδοί στο γήπεδο (Maine Road) της CITY ,αλλά περισσότεροι οι έγχρωμοι αφού βρίσκονταν σε μια παραδοσιακή "μαύρη περιοχή",το Μοss Side...μιλάμε πάντα για τη πρωτεύουσα της Βιομηχανικής Επανάστασης,με ότι αυτό συνεπάγεται.... IRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.