Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Λέσβος -πρόσφυγες: Όταν η αλληλεγγύη των εργατών κοιτάει την καρδιά και όχι την φλούδα του προβλήματος

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ-ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Λέσβος: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο (ΦΩΤΟ)

 

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 Νοέμβρη


Μια μεγάλη αγκαλιά γεμάτη ανθρωπιά άνοιξε τη Δευτέρα το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο και μέσα της βρήκαν ζεστασιά μάνες και παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες που παρέμεναν προσωρινά στο λιμάνι της Λέσβου, στη δύσκολη και δύσβατη πορεία τους προς τη χώρα προορισμού τους.

Από νωρίς συνδικαλιστές όλων των σωματείων, συνταξιούχοι, αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, επιστήμονες διαφόρων κλάδων, που πληροφορήθηκαν τη πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και θέλησαν να συμπαρασταθούν, έστησαν τα τραπέζια και τους πάγκους έξω από το κολυμβητήριο. Αγροτικά αυτοκίνητα πήγαιναν και έρχονταν, επί δύο ώρες, ξεφορτώνοντας συνέχεια πολύτιμα εφόδια για τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας.

Μοιράστηκαν συνολικά πάνω από εκατό κούτες και τσάντες γεμάτες ρούχα, εκατοντάδες σάντουιτς, εκατοντάδες ποτήρια ζεστό τσάι, πάρα πολλά μπισκότα, ψωμιά, κονσέρβες κλπ., ενώ παραδόθηκαν και στο ΠΕΔΥ πάνες, γάζες και φάρμακα. Συγκινητική υπήρξε η συμβολή πολλών εμπόρων, που έδωσαν ζεστά ρούχα, φούρνων που διέθεσαν το ψωμί, αλλά και απλών ανώνυμων πολιτών που έφερναν καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο ό,τι μπορούσαν. Στην προσπάθεια συμπαραστάθηκε και ο Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση αλληλεγγύης, μοιράζοντας μήλα, κάστανα και ρούχα.

Ταυτόχρονα, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο μοίρασε ανακοίνωση στη γλώσσα των μεταναστών - προσφύγων, στην οποία κατήγγειλε τους ιμπεριαλιστές και τους ανταγωνισμούς τους σαν αίτιους για το μεγάλο ξεριζωμό που υφίστανται λαοί σε όλο τον κόσμο και τις τεράστιες προσφυγικές ροές που, ένεκα των επεμβάσεών τους, δημιουργούνται. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Δε θέλουμε το Αιγαίο να γίνεται υγρός τάφος μεταναστών και προσφύγων, βρεφών, παιδιών, γυναικών και αντρών. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό να μην εξοικειωθούν με αυτές τις εικόνες. Απαιτούμε να ενισχυθούν οι υποδομές και το προσωπικό που σχετίζεται με τη διάσωση. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι προσωρινοί χώροι υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του κράτους».

Να σημειώσουμε ακόμα πως το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, στην ανακοίνωση - πρόσκληση για την εκδήλωση αλληλεγγύης της περασμένης Δευτέρας σημείωνε:
  • «Παλεύουμε για την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
  • Παλεύουμε ενάντια στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50 χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Ενάντια στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.
  • Παλεύουμε για την κατάργηση της Frontex και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».
Συλλαλητήριο τη Πέμπτη, 5 Νοέμβρη

Με έκτακτη απόφασή του το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους φορείς της Λέσβου και όλο το λαό σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, για να υποδεχθεί αγωνιστικά τον ερχομό του Μ. Σουλτς, προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του: «Να διαδηλώσουμε ενάντια στη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης, μια πολιτική που αφού πρώτα ξεριζώνει από τις εστίες τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, στη συνέχεια γεμίζει σορούς παιδιών και γυναικών το Αιγαίο και πολλαπλασιάζει το μέγεθος του δράματος που βιώνουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας στην απελπισμένη προσπάθειά τους να αρχίσουν σε κάποια άλλη χώρα μια καινούργια ζωή».

Νέα συγκέντρωση στο κολυμβητήριο την Παρασκευή 6 Νοέμβρη
Με νέα του ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 6 Νοέμβρη στις 6.00 το απόγευμα στο Λιμάνι (κολυμβητήριο), ενάντια στα εγκλήματα και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Καθημερινά ο λαός της Λέσβου, αλλά και των άλλων νησιών του Αιγαίου γίνεται μάρτυρας ενός εγκλήματος που δεν έχει τελειωμό. Ενός εγκλήματος που διαπράττεται εναντίον των μεταναστών και προσφύγων, που δεν κοιτά φύλο και ηλικία. Το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε απέραντο θαλάσσιο τάφο δεκάδων βρεφών, παιδιών, γυναικών και ανδρών, που χάνονται στο ταξίδι προς μια καλύτερη ζωή.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού μας, να μην εξοικειωθούν με αυτές τις μακάβριες εικόνες, να μην ανεχτούν να είναι απλοί παρατηρητές στο έγκλημα που διαπράτουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ρωσίας, που για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των νέων αγορών δεν διστάζουν να ξαναχαράζουν τα σύνορα, να ξεριζώνουν χιλιάδες, να θυσιάζουν και να θανατώνουν ακόμα και βρέφη και μικρά παιδιά προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.

Τεράστια ευθύνη έχει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που όχι μόνο παραχωρεί θάλασσα, γη και ουρανό στους μακελάρηδες των λαών, όχι μόνο εξαγγέλλει και ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέα ΝΑΤΟική βάση στο Αν. Αιγαίο, αλλά συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Όσο κι αν χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ταλαιπωρία των προσφύγων και των μεταναστών, είναι αυτοί οι ίδιοι που παρατείνουν και ενισχύουν αυτήν την κατάσταση με την πολιτική που ακολουθούν, με τα hot-spots που δημιουργούν. Εσκεμμένα αποκρύβουν από το λαό τις αιτίες που δημιουργούν το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό, συγκαλύπτουν τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών αφού το ίδιο σύστημα υπηρετούν και αυτοί, αποπροσανατολίζουν το λαό από τη διεκδίκηση και τον ταξικό αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο. Σ’ αυτήν την προσπάθεια βέβαια αποπροσανατολισμού και απόκρυψης, εξέχοντα ρόλο έχει και το φασιστικό -ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που χύνει καθημερινά δηλητήριο ενάντια σε αγωνιζόμενους εργάτες, σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Ρωσίας.
  • Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στις επεμβάσεις και στον πόλεμο.
  • Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
  • Όχι στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργία αξιοπρεπών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.
  • Άμεση διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους.
  • Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου, της Σένγκεν, της Frontex». 
Πηγή: 902

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή κίνηση,σωστή, αναγκαία και αντάξια των περιστάσεων πέρα από την Αλεγγύη πρέπει να είπωθει ποιός φταιει για όλα αυτά και ποιανού βρομοδουλιά είναι ο πολεμος (ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ) και για ποίο λόγο(γεώστρατηγική θέση πρωτίστως, φυσικοί πόροι δευτερυόντως)

    Alex Mpr Emp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Alex Mpr Emp:
      Για το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, νομίζω πως η εικόνα μιλάει καθαρά και για το γιατί και για το ποιός:
      https://twitter.com/Trash2003/status/661138731089436672

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.