Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ"

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ (ΠΡΩΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ) ΚΑΙ Η ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ Α.Ε.Ε.Ε. (πρώην ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ Α.Ε.Ε.Ε.) συνεχίζοντας τις προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης των εργαζομένων ξαναχτυπά. Η ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στην λειτουργία του σωματείου, κατά παράβαση του Ν. 1264 έχει στόχο να κερδίσει χρόνο για την υλοποίηση των σχεδιασμών της, θυμίζει άλλες εποχές, δείχνει όμως και τις προθέσεις των εργοδοτών να ξεμπερδεύουν με τα ταξικά σωματεία, που μπαίνουν εμπόδια στα σχέδιά τους, δείχνει τις επιλογές των εργοδοτών για το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Με επιστολή της η επιχείρηση, αρχικά αναβάλει την συνάντηση που είχε ζητήσει το Σωματείο, για τέλος του χρόνου, μέχρι να «σχηματιστεί πλήρης εικόνα για την εν γένει πορεία της εταιρείας». Με αίτησή της στο ειρηνοδικείο Αθηνών ζητά να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης και των εκλογών για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας και τέλος δεν αναγνωρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας. Ο πραγματικός λόγος είναι να κάμψει την αγωνιστικότητα των εργαζομένων για να επιβάλλει τα σχέδιά της, για μείωση του προσωπικού και πιθανόν για αλλαγές συμβάσεων με μείωση μισθών. Θέλουν τους εργαζόμενους απομονωμένους και ανοργάνωτους χωρίς σωματεία. 

Η εμπειρία μας όλο το προηγούμενο διάστημα, για το τι κερδίσαμε, θα είναι ο οδηγός μας από δω και πέρα. Οι εργαζόμενοι δεν θα σκύψουν το κεφάλι. Θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους με κάθε μέσο. Δεν ξεχνάμε ότι εδώ και 1.5 περίπου χρόνο που ανέλαβε η νέα διοίκηση, δεν τήρησε τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει.
Στις ημερομηνίες αποπληρωμής των δεδουλευμένων, στην τακτικότατα καταβολής μισθού, στις συνθήκες εργασίας. Με όλους τους τρόπους απέφευγε να συνομιλήσει με την Διοίκηση του σωματείου. Προσπάθησε να καθησυχάσει και να αποκοιμίσει τους εργαζόμενους, αλλά ταυτόχρονα τους διαχώριζε επιμελώς, με την καταβολή μισθών και του επιδόματος αδείας, πληρώντας σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά Νομό. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες του Υπουργείου Εργασίας, που κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στις καταγγελίες των εργαζομένων προέτρεπε υπομονή και συνεννόηση.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι. Αφαιρούν τα εργασιακά μας δικαιώματα μέρα με την μέρα. Οι αλλαγές που εκτιμάμε ότι θα γίνουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της επιχείρησης «επιβάλλουν» αυτή την στάση.

Αν τους το επιτρέψουμε θα βρεθούμε στο δρόμο όπως και χιλιάδες εργαζόμενοι, που από τον φόβο της απόλυσης έσκυψαν το κεφάλι. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, δεν πρόκειται να φοβηθούμε. Θα μας βρουν μπροστά τους και θα τους ανατρέψουμε τα σχέδια τους, που σίγουρα δεν μας περιλαμβάνουν.

Δίνουμε την πρώτη απάντησή μας, συμμετέχοντας μαζικά στην Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 του Δεκέμβρη 2015.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.