Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

INTERUNIT: Δημιουργία αντιφασιστικής διεθνιστικής ομάδας στην αντίσταση του Ντονμπάς

Η Ταξιαρχία Φάντασμα δημιούργησε μια αντιφασιστική μονάδα που θα πολεμήσει στο Ντονμπάς, την “Interunit”. Αυτή η μονάδα θα επιχειρεί στις περιοχές της ΛΔ Λουγκάνσκ κάτω από τη διοίκηση της Ταξιαρχίας.

Ο πολιτικός κομισάριος της Ταξιαρχίας, Αλεξέι Μαρκόφ («Dobri»), δηλώνει:

«Εκ μέρους της Διοίκησης της Ταξιαρχίας Φάντασμα (Prizrak), απευθύνω έκκληση σε όλους τους αντιφασίστες και τους κομμουνιστές του κόσμου να συμμετάσχουν στον αγώνα μας κατά του αναβιωμένου ναζισμού. Ο πόλεμος αυτός αφορά τον κάθε έναν από εσάς. Δεν είναι μια μικρή τοπική σύγκρουση· είναι μια σύγκρουση δύο ιδεολογιών, ακριβώς όπως ήταν και στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και στις αρχές της δεκατίας του 1940. Το μόνο ερώτημα είναι ποιος θα κερδίσει αυτή τη φορά: οι προοδευτικές δυνάμεις του ανθρωπισμού και της προόδου ή οι αντιδραστικές δυνάμεις του ναζισμού.

Εδώ δίπλα μας – πολεμώντας στο πλευρό μας – βρίσκονται εθελοντές από διάφορες χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Σερβία και το Ισραήλ. Ελπίζω ότι κάθε μέρα οι αριθμοί μας θα αυξάνονται, ώστε η νίκη μας να είναι νίκη όλων των προοδευτικών δυνάμεων της ανθρωπότητας.

Τα καθήκοντα που τίθενται μπροστά στη διεθνιστική μας μονάδα δεν είναι μόνο αποστολές στρατιωτικού περιεχομένου, αλλά και πολιτικού και ανθρωπιστικού. Σε όσους έρχονται από άλλες χώρες για να στηρίξουν τη θέλησή μας να αγωνιστούμε και για να μεταφέρουν την αλληλεγγύη των λαών του κόσμου προς τον αγωνιζόμενο λαό της Νοβορωσίας, δεν επιφυλάσσουμε μόνο στρατιωτικά καθήκοντα, αλλά και πολιτική και ενημερωτική δουλειά.

Αλεξέι Μαρκόφ
Προς το παρόν, η μονάδα Interunit έχει επτά μαχητές. Σύντομα ο αριθμός τους θα αυξηθεί με την άφιξη νέων εθελοντών από όλο τον κόσμο, και επίσης επειδή προσχωρούν στη μονάδα και άλλοι διεθνιστές αντιφασίστες που πολεμούν στις ΛΔ Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ.

Η μονάδα Interunit είναι μια στρατιωτική και πολιτική ομάδα που συνεχίζει την κληρονομιά της αντίστασης ενάντια στο ναζισμό, αλλά και των άλλων απελευθερωτικών αγώνων του περασμένου αιώνα. Παίρνει το σύνθημά της από τον Ισπανικό Εμφύλιο: “No Pasarán!”»

Για περισσότερες πληροφορίες: interunit@bk.ru
Πηγή: solidarityantifascistukraine via redstar over donbass

6 σχόλια:

  1. Το διαβαζω τωρα. Περιμενω με ενδιαφερον σχολιο σου στο θεμα και σε σχεση με τον 2ο Π.Π και τα λεμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
    -Εννοείς για τον παραλληλισμό που κάνει ο πολιτικός επίτροπος της Ταξιαρχίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ήταν θέμα χρόνου, αφού είχαν έτσι κι αλλιώς την πρώτη βάση από διεθνιστές μαχητές...
    Νομίζω αξίζει να σημειωθεί ότι: Παρόλο που όλοι πάνω κάτω στις ΛΔ Ντονιέτσκ - Λουχάνσκ έχουν για τα καλά αποχαιρετήσει τον πόλεμο, και αυτό ενώ οι πιο προοδευτικοί στρατιώτες και πολίτες τις περιοχής αρχίζουν και μιλάνε όλο και πιο πολύ για κοροϊδία, λόγο του ότι ο πόλεμος έφερε πάλι την ολιγαρχία στην εξουσία τελικά, οι κομουνιστές μένουν σε επαγρύπνηση και όχι μόνο!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TRASH. Σοβαρο οικογενειακο προβλημα συντροφε θα τα πουμε αλλη ωρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Καλά κουράγια ρε φίλε...

      Διαγραφή
    2. Να εισαι καλα και εσυ. Θα τα πουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.