Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η "συνεισφορά" του International Socialist Organization

Η International Socialist Organization (ISO) είναι τροτσκιστική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ. Εκδίδει την εφημερίδα Socialist Worker, το περιοδικό International Socialist Review, και έχει τον εκδοτικό οίκο Haymarket Books.

Η συνεισφορά της στην πάλη για τον σοσιαλισμό περιλαμβάνει τα εξής.

Υποστήριξε, τουλάχιστο σε αρχικό στάδιο:
  • Τους Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν ενάντια στην ΕΣΣΔ
  • Τη "Βελούδινη Επανάσταση" στην Τσεχοσλοβακία
  • Την "πορτοκαλί επανάσταση" των Αμερικανών στην Ουκρανία
  • Την "τριανταφυλλί επανάσταση" που οδήγησε στην εξαθλίωση το λαό της Γεωργίας
  • Τη διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991
  • Τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσόβου (μια φασιστική δύναμη)
  • Το φιλονατοϊκό και αστικό "πράσινο κίνημα" στο Ιράν
  • Τους Λίβυους "επαναστάτες" που δολοφόνησαν τον Καντάφι και διέλυσαν τη χώρα
  • Τους Σύρους "επαναστάτες" που αιματοκυλούν και σήμερα τον ηρωϊκό λαό της Συρίας.
Αντιθέτως, η οργάνωση επιτέθηκε εξ αρχής στα ακόλουθα:
  • Στην κινεζική επανάσταση και το ΚΚ Κίνας, από την εποχή του Μάο ως σήμερα
  • Στη "Βόρεια Κορέα", ακόμα και κατά τον πόλεμο της Κορέας
  • Στην Κουβανική επανάσταση και το ΚΚ Κούβας
  • Στο MPLA στην Ανγκόλα
  • Στην εθνική δημοκρατική επανάσταση στις Φιλιππίνες και το ΚΚ Φιλιππίνων
  • Στο Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλα, τον Ούγκο Τσάβεζ και τη Βολιβαριανή Επανάσταση.
Σε επίθεσή της σε άλλη οργάνωση, η ISO σημείωνε, μέσω του εκπροσώπου της, Ashley Smith:
Το PSL (Party for Socialism and Liberation) θεωρεί τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, όπως είναι η Κίνα και η Ρωσία, και διάφορες τριτοκοσμικές δικτατορίες σαν τη Βόρεια Κορέα, "αντι-ιμπεριαλιστικές". Παίρνοντας το μέρος αυτών των καταπιεστικών κρατών, δείχνει ανίκανο να πάρει το μέρος των καταπιεσμένων λαών που ζουν υπό την εξουσία τους...ο πραγματικός αντι-ιμπεριαλισμός δεν επιλέγει ανάμεσα σε ανταγωνιστικά κράτη του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά υποστηρίζει τα εθνικο-απελευθερωτικά κινήματα ενάντια σε κάθε ιμπεριαλισμό, ως μέρος του διεθνούς εργατικού κινήματος και της προσπάθειάς του να απαλλαγεί από τον καπιταλισμό και το σύστημα κρατών του. Αυτό σημαίνει πως στηρίζει τις μαζικές δημοκρατικές εξεγέρσεις, ασχέτως απ' το αν το καθεστώς είναι σύμμαχος ή αντίπαλος των ΗΠΑ.
Νομίζω ότι η ρητορική αυτή είναι γνωστή και στην Ελλάδα και ταυτοποιείται από πολλούς ως "αντι-ιμπεριαλιστική."

Περισσότερες πληροφορίες για τη δραστηριότητα της "σοσιαλιστικής οργάνωσης" στο "Ο ψευτομαρξισμός του ISO."

Ας σημειωθεί, στα πλαίσια μιας αρχικής γνωριμίας με την ευρύτερη δράση του αγλλο-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού υπό την προβιά του τροτσκιστικού "υπερεπαναστατισμού", ότι ανάμεσα στους βασικούς αρθρογράφους που φιλοξενείται στην εφημερίδα της οργάνωσης, τη Socialist Worker, είναι ο Αντώνης Νταβανέλλος (ΔΕΑ-ΣΥΡΙΖΑ).

13 σχόλια:

  1. πρόστυχος ο ρόλος των Τροτσιστών ,σε όλες τις εποχές....Αλλά μόνο η ψυχιατρική ,ίσως,μπορεί να ερμηνεύσει πως "ακροναυπλιώτες"τροστκιστές ,υποστήριζαν εκείνη την εποχή τη θέση "είναι ιστορικό καθήκον η κατάληψη της Μόσχας από τους Ναζί..."
    IRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχω ενα ερωτημα : Για να γινεις υπαλληλος της CIA ειναι προαπαιτουμενο να εισαι "τροτσκιστης" ή αφου προσληφθεις σε "εκπαιδευουν "?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      Νομίζω πως τον τροτσκισμό (τον συγκεκριμένο) τους τον διδάσκουν στην σχολή.
      Εξού και το τραγουδάκι
      "των πρακτόρων η σχολή/
      είναι χρήσιμη πολύ.../"

      Διαγραφή
    2. Το ιδιο ειναι οπως και να εχει χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Ο ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΥΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΤΕΡΙΤΣΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα και θα ήθελα περισσότερα στοιχεία από τον IRA@12:40 για τους "ακροναυπλιώτες τροτσκιστές". Δεν πρόκειται για κοντρίτσα (του τύπου: "Αν έχεις στοιχεία ρε φίλε δώστα").
    Ευχαριστώ

    Ανίδεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι τροτσκιστές πραγματικά ήταν, είναι και θα είναι η 5η φάλαγγα του Ε.Κ. τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο τρότσκι με εντολή του προς το "Παράλληλο Κέντρο" δήλωνε την επιδίωξη της κατάληψης της εξουσίας με τη βοήθεια ξένων κρατών...
    PROZESSBERICHT UEBER DIE STRAFSACHE DES SOWJETFEINDLICHEN TROTSKISTISCHEN ZENTRUMS, σελ. 5, MOSKAU 1937, HERAUSGEGEBEN VOM VOLKSKOMMISARIAT FUER JUSTIZWESEN DER UDSSR (σελίδες 1-636)

    περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά,θα βρεί κανείς στο βιβλίο του Λ.ΜΑΡΤΕΝΣ,γύρω από τη δράση των Τροτσκιστών κ του ίδιου του Τρότσκι πριν την έναρξη του ΒΠΠ,κ τις επιδιώξεις τους.....

    μια ματιά κ εδώ,καλό κάνει http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2014/03/blog-post_30.html

    η τρικυμία εν κρανίο,που είχαν οι έλληνες τροτσκιστές,οδήγησε τους εκτός ελλάδας συντρόφους τους να τους καταδικάσουν.... «Η Διεθνής καταδίκασε την αρνητική θέση των ελλήνων συντρόφων απέναντι στο ΕΑΜ και στο ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της Κατοχής και κατά την εξέγερση του Δεκεμβρίου του 1944» (Νάση Μπαλτα, «Ο Ελληνικός εμφύλιος πόλεμος (1946-1949) μέσα από τον Γαλλικό τύπο», σελ. 224, Εκδόσεις Οδυσσέας, Αθήνα 1993.)

    Σε όλη τη διάρκεια της κατοχής αλλά και πριν έβαζαν ζήτημα ανατροπής του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, ή όπως λέγανε της «σταλινικής γραφειοκρατίας». Γράφανε: «Μια τέτοια πολιτική όχι μόνο δεν αποκλείει μα αντίθετα επιβάλει το πιο ανελέητο αγώνα τόσο μέσα στην ίδια την ΕΣΣΔ όσο και σε διεθνή κλίμακα ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική του Στάλιν. Μέσα στην ίδια την ΕΣΣΔ και στις χώρες που κατέχονται από τον κόκκινο στρατό…» («Τροτσκιστές και πόλεμος, Ντοκουμέντα 4ης Διεθνούς», σελ.71, Εκδ. «Εργατική πρωτοπορία»)

    αυτά τα λίγα κ πρόχειρα...όποιος έχει όρεξη,ας το ψάξει παραπέρα....
    IRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. www.icl-fi.org/greek/critsupkke. Τι θελουν να πουνε.
    Ικαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ικαριος:
      Μου βγάζει: Not Found [CFN #0005]

      Διαγραφή
    2. @Ικαριος:
      Α, λες αυτό http://www.icl-fi.org/greek/critsupkke.pdf
      Κάλεσμα για κριτική στήριξη του ΚΚΕ τον Ιούνη του '12

      Διαγραφή
  9. Ο Τροτσκι ειχε κατηγορησει για προδοτη τον Λενιν για την συμφωνια Μπρεστ Λιτοφσκ την οποια και Σαμποταρε. Το βιβλιο του Μαρτενες πραγματικα ειναι καταπελτης για τον Προδοτικο τους ρολο.Επισης υπαρχει και το βιβλιο του Αμερικανου πρεσβη στην Μοσχα που παρακολουθησε τις δικες. Ειδες τη εκανες τωρα TRASH με αυτη την Αναρτηση τροτσκιστες εμεις συμφωνα με τον Πετροπουλο κατηγορουμε τον τροτσκι..............χοχοοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.