Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Ένοπλες Δυνάμεις: Τι δεν "έψαξε" ο Κωσταράκος και οφείλει ο Αποστολάκης να το απαντήσει

Ο “παλιός” αποχώρησε αφήνοντας πολλά σημαντικά ερωτήματα αναπάντητα . Και ο “νέος” θέλοντας και μη έχει αναλάβει το βάρος των απαντήσεων.

Ο λόγος για τον πρώην πλέον Μ.Κωσταράκο και τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη.

Ο πρώτος αν και κάθησε σχεδόν τέσσερα χρόνια στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ δεν πρόλαβε να κάνει καμία μεγάλη και ουσιαστική τομή στις ΕΔ. Ο δεύτερος καλείται τώρα να τρέξει σε ταχυτητα διπλάσια για να καλύψει τα τέσσερα χαμένα χρόνια.

Επί της Αρχηγίας Κωσταράκου τέθηκαν δημοσίως από αξιοσέβαστους Επίτιμους Αρχηγούς πολύ σοβαρά ζητήματα για τα οποία κανείς από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν τόλμησε να τοποθετηθεί. Ούτε κουβέντα για όσα είπαν σε συνεντεύξεις τους στο Onalert.gr για την προσπάθεια που έγινε να χρησιμοποιηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές “ασφάλειας” στο εσωτερικό της χώρας. Δεν γνώριζαν,δεν άκουσαν ,δεν είδαν; Οι “ατάκες” των δύο Επιτίμων είναι εδώ για όσους ισχυριστούν ότι δεν έχουν ενημερωθεί.





Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης οφείλει να ερευνήσει όσα έχουν ειπωθεί. Έχει υποχρέωση. Κι έχει και την ανεση να το κάνει αφού επίσης μέσω Onalert.gr ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει εξηγήσει με σαφήνεια ποια είναι η θέση και η άποψή του για τη χρησιμοποίηση των ΕΔ στο εσωτερικό της χώρας. Είναι κατηγορηματικά αντίθετος! Και είναι αξιοσημείωτο ότι πάρα πολλοί απ΄ όσους "ξεσηκώθηκαν" με μία δήλωσή του περί "εσωτερικής ασφάλειας" είχαν μείνει -και εξακολοθούν να είναι- μουγγοί σε όσα είχαν πει δημόσια οι δύο Επίτιμοι Αρχηγοί.

Το θέμα αυτό -όπως και αρκετά άλλα- πρέπει να κλείσει από την νέα ηγεσία του ΓΕΕΘΑ. Για να μην μένει καμία απολύτως σκιά. Και για να μην παριστάνουμε σύντομα όλοι μας τους ...έκπληκτους όταν θα διαπιστώσουμε ότι ακραίες αντιδημοκρατικές απόψεις έχουν αρχίσει να βρίσκουν ευήκοα ώτα εντός των ΕΔ.

Αυτά προς το παρόν και να είστε βέβαιοι ότι θα επανέλθουμε .
Πηγή: Onalert

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα. Αν θυμάσαι οι αποστρατοι ειχαν κανει ντου κ μπηκαν στο Πενταγωνο στο πλαισιο των διαμαρτυριών τους για τα μνημονιακα μετρα που τους αφορουσαν. (δε θυμαμαι ποιος ηταν τοτε υπουργος, ο Αβραμόπουλος η ο Παναγιωτόπουλος). Μετα απ αυτό το περιστατικο κλήθηκε διμοιρία της 71ης ΑΜ/ΤΑΞ από τη Νεα Σαντα να αναλαβει καθήκοντα ασφαλειας στο Πενταγωνο. Εκατσαν αρκετο καιρο, αλλα ευτυχως δεν επενέβησαν πουθενα. Τωρα γιατι μια αερομεταφερομενη ταξιαρχια εχει διμοιρια εξοπλισμενη κ εκπεδευμενη για ελεγχο πληθους κ αντιμετοπιση ταραχων; Η αφορμή κ η δικαιολογια βρισκεται σε ένα επεισοδιο που ειχε γινει στο Κοσοβο καμποσα χρονια πριν. Τοτε ένα τμημα της ΕΛΔΥΚΟ που φυλαγε μια Σερβικη εκκλησιά, δεχτηκε επιθεση με πετρες, ξυλα κλπ από πολλους εξαγριομενους Κοσοβαρους.Το αποτέλεσμα ηταν ότι αποκλειστήκαν εκει χωρις να μπορουν να αντιδρασουν, γιατι τα μονα μεσα που ειχαν ηταν τα τυφέκια κ τα πολυβολα τους τα οποια φυσικα ηταν αδυνατο να τα χρησημοποιησουν εναντιον πολιτων ακομα κι αν αυτοι ηταν εχθρικοι, παρα μονο σαν εσχατο μεσο αυτοάμυνας. Γι αυτό λοιπον αποφασιστικέ η "τυπου ΜΑΤ" εκπαιδευση κ εξοπλισμος μικρου στρατιωτικου τμηματος . Αυτά συμφωνα με ρεπορτάζ της εποχης κ επισημες ακακοινωσεις, όπως τις θυμαμαι. Το τμημα αυτό υπαρχει ακομα... τωρα που μπορει να οδηγηθουν τα πραγματα κ τι θα βουμε μπροστα μας δε το ξερω, ελπιζω μονο ότι ολοι αυτοι οι αξιωματούχοι(πολιτικοι κ στρατιωτικοι) που λενε ότι ο Στρατος δεν εχει καμια δουλεια με την εσωτερικη ασφαλεια (και σωστα δεν εχει!) να το εννοουν κι ολας. Θοδωρής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.