Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Προς επέμβαση στη Συρία και οι Βρετανοί

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει να προωθεί το σχέδιό του να διεξαχθεί ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων προκειμένου να εγκριθεί η ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έγραψε η εφημερίδα The Daily Telegraph.

Ο Κάμερον φέρεται να δήλωσε ότι οι επιθέσεις των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία «μπορεί κάλλιστα να καταστούν εφικτές». Ο Κάμερον έχει δηλώσει πως θεωρεί ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για την επέκταση των αεροπορικών επιδρομών της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Ιράκ και στο έδαφος της Συρίας.

Το 2013, ο Κάμερον είχε ηττηθεί σε μια ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο με το ίδιο αίτημα. Κατά συνέπεια, οι βρετανικοί βομβαρδισμοί εναντίον του ΙΚ διεξάγονται μέχρι τώρα μόνο στο γειτονικό Ιράκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, ο Κάμερον δεν πιστεύει πως η ρωσική στρατιωτική ανάμιξη στον συριακό πόλεμο θα έπρεπε να αποτρέψει την προσπάθεια της Βρετανίας να πλήξει το ΙΚ.

«Αυτό για το οποίο είμαι σαφής είναι το ότι μια από τις μεγαλύτερες απειλές στις οποίες πρέπει να αντιδράσουμε είναι αυτή, η απειλή της τρομοκρατίας», φέρεται να είπε ο Κάμερον την παραμονή του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, στη βόρεια Αγγλία.

Κάνοντας εξάλλου μια ανακοίνωση που θα ικανοποιήσει πολλά στελέχη του κόμματός του, ο Κάμερον είπε πως θα «ενισχύσει» τις Ειδικές Δυνάμεις και ειδικά τις επίλεκτες μονάδες της SAS και ότι η κυβέρνησή του θα προκρίνει την αγορά 20 νέων τηλεκατευθυνόμενων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών Protector στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μετά την αποκάλυψη που έκανε τον περασμένο μήνα ότι η Βρετανία σκότωσε δύο υπηκόους της που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία, ο Κάμερον είπε ότι οι Βρετανοί τζιχαντιστές θα πλήττονται από τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη στο έδαφος της Συρίας, σε ένα μέτρο «υστάτης προσφυγής», σημειώνεται ακόμη στο δημοσίευμα της Telegraph.
Πηγή: Το ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.