Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Φωτογραφίζοντας το παρόν

1. Οποιος είναι κύριος των επιλογών του και έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, γνωρίζει πως οι εκλογές είναι μια στιγμή που είναι υποχρεωμένος γρήγορα να διασχίσει. Οσο για το αποτέλεσμα, αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει την κλίση του, που δεν είναι άλλη από τον αγώνα στο πεζοδρόμιο.

2. Η αμοιβαία πόλωση θα είναι η μοίρα αυτού του τόπου από 'δω και στο εξής ανάμεσα στους πολίτες και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, ο Τσίπρας νομίζει ότι μπορούμε να συνηθίσουμε το ζυγό, να κάνουμε υπομονή. Τώρα που θα γνωρίσει τις αληθινές αναλογίες της πραγματικότητας, ας φροντίσει να ξανασκεφτεί για τις αποφάσεις του.

3. Ολοι οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν ασκηθεί στην εξαπάτηση. Επί της ουσίας δεν αναγνωρίζουν ότι περνάμε κρίση και θυσιάζουν τον πολίτη, αρχίζοντας από τη νοημοσύνη του. Θυσιάζουν με έπαρση μέσα σε μισοσκόταδα, που είναι απαραίτητα για τη σιωπή τους.

4. Ο παρασιτισμός της δημοσιογραφικής αριστοκρατίας γερνάει επικίνδυνα. Εκλεισαν τον κύκλο τους οι «ενάρετοι» - μια ζωή ολόκληρη υπό κηδεμονία, που ανταποκρίθηκε πλουσιοπάροχα απέναντί τους - και τώρα παραμερίζουν για τα νέα ξεφτέρια.

5. Πού είναι οι ακαδημαϊκοί μπροστά στην ψυχική κατάρρευση του πολίτη; Οι αθάνατοι δεν επιτρέπουν πολλά πολλά, ακολουθούν την πεπατημένη και με το ανεκδιήγητο θράσος τους απλά μας παρατηρούν, που καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα, χωρίς να βγάζουν άχνα. Αθάνατοι δίχως ευθύτητα, κολακεύουν το κράτος σε βάρος της δικαιοσύνης και της αλήθειας.

6. Η απέχθειά μου για το καθεστώς μεγαλώνει, βλέποντας τη νεότητα να καταστρέφεται και, αντί της απόλαυσης, στη ζωή της κάνει την εμφάνισή του ένα μαρτύριο. Εξαφανίζεται ο τρόπος της ζωής των νέων που άνοιγε τα μάτια, μας δρόσιζε, μας έβαζε να σκεφτούμε, να δοκιμάσουμε κι εμείς κάτι άλλο.
Ολο αυτό το συνονθύλευμα από υπουργούς που αποφασίζει για την Παιδεία, μετατρέποντας τον νέο από ελεύθερο δημιουργό σε σκλάβο, πρέπει να φροντίσουμε να διαλυθεί.

7. Ο φόνος Φύσσα έγινε προς γνώση και συμμόρφωση όλων μας. Είμαι σίγουρος ότι στο χοιροστάσιο της Χρυσής Αυγής θα επαίρονται γι' αυτό. Είναι ολέθριο οι μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι να παίζουν τις κουμπάρες με το δειλό Μιχαλολιάκο, στο όνομα της ελευθερίας της πληροφόρησης. Οταν θα τους ανοίγουν τα κεφάλια οι χρυσαυγίτες, θα είναι πολύ αργά γι' αυτούς και τη δημοκρατία που υποτίθεται ότι στηρίζουν. Η έλλειψη φαντασίας της δημοσιογραφικής κάστας μπορεί να αναπληρωθεί με τη μελέτη της ιστορίας σε ζητήματα όπως αυτό των νεοναζί.

8. Ο ίσκιος του Ελληνα μικροαστού πέφτει πάνω στο ξεχαρβαλωμένο σκηνικό μας. Μια ολόκληρη ζωή ψευδομάρτυρας, δεν ορρωδεί προ ουδενός. Ψηφίζει Χρυσή Αυγή για εκδίκηση γενικώς και αορίστως, δεν υπάρχει φασίζουσα συμπεριφορά που να μην τη χειροκροτεί (πάντα στο δωμάτιό του, όταν είναι μόνος, για να μην εκτεθεί), βασανίζει τη γυναίκα του, τα παιδιά του, που είναι στο έλεος αυτού του βαμπίρ χωρίς μυαλό, έχει άποψη για όλα αφού δεν του κοστίζει τίποτα, περιμένοντας πάντοτε από το διπλανό του να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται κι αυτός στο εδώλιο κατηγορούμενος και να υποστεί όσα εύχεται να υποστούν οι άλλοι, να τον «κρεμάσουν ανάποδα να δει ο λαιμός του πόσο ο κώλος του ζυγιάζει», όπως έγραψε κι ο Φρανσουά Βιγιόν. 
Του Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.