Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Τοπικές εκλογές στην Ουκρανία: Το μεγάλο φιάσκο του φασιστικού καθεστώτος

«Επανάσταση» προσθέτει κι επιλέγει ψηφοφόρος στην Ουκρανία,
κάτω από τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων στις τοπικές
 εκλογές της 25ης Οκτώβρη.
Μόνο ως παταγώδης αποτυχία για το καθεστώς του Κιέβου μπορούν να χαρακτηριστούν οι τοπικές εκλογές που έλαβαν χώρα στην Ουκρανία, χθες 25 Οκτωβρίου. 

Η συμμετοχή των πολιτών έπιασε ιστορικά χαμηλά φτάνοντας μόλις και μετά βίας στο ιλιγγιώδες …46,6%. Και αν ο μέσος όρος συμμετοχής ήταν τόσο χαμηλός, στα ανατολικά της χώρας όπου υπερέχει ο ρωσόφωνος πληθυσμός αυτή έπεσε κάτω από το 40%!!! Συγκεκριμένα στις περιοχές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου η συμμετοχή των πολιτών ήταν 31% και 35% αντίστοιχα! Στη Χερσόνα και το Μικολάγιεφ, νομούς που βρίσκονται στα νοτιοανατολικά της χώρας το ποσοστό συμμετοχής ήταν 37% και 38% αντίστοιχα ενώ στην Οδησσό και την πόλη του Κιέβου έπεσε κάτω απ’ το 42%. (πηγή)

Πέρα όμως από το γεγονός της μαζικής απαξίωσης των εκλογών από την πλειοψηφία πλέον του ουκρανικού λαού υπήρξαν εκατοντάδες καταγγελίες για βία, νοθεία και δωροδοκίες. Στην Οδησσό, πόλη-κλειδί για το ουκρανικό καθεστώς, διεθνείς παρατηρητές πιστοποίησαν ότι μέλη όλων των μεγάλων κομμάτων δωροδοκούσαν ψηφοφόρους με σακιά πατάτες και πακέτα ζάχαρης… Τόσο εξόφθαλμες ήταν οι ατασθαλείες των καθεστωτικών κομμάτων που το θέμα αναδείχτηκε κι από τους βρετανικούς Times με τον σαρκαστικό τίτλο «Πατάτες για ψήφους: το Κίεβο γεύεται τη δημοκρατία».
Ο ηγέτης του Μπλοκ της Αντιπολίτευσης (μετεξέλιξη του Κόμματος των Περιφερειών του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς) δήλωσε ότι σε σειρά πόλεων και χωριών της περιοχής του Χάρκοβο στην Αν. Ουκρανία, δεν επετράπη σε υποηψηφίους του κόμματός του να θέσουν υποψηφιότητα για τις εκλογές.
Στιγμιότυπο από τον εορτασμό της ημέρας της σημαίας
της ΛΔ Ντονιέτσκ, στην ομώνυμη πόλη
Στην δε Μαριούπολη, ένα απ’ τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, εκλογές δεν πραγματο-ποιήθηκαν καν καθώς προέκυψε πρόβλημα με τις λίστες υποψηφίων αφού τα ονόματα κάποιων είχαν καταχωρηθεί σε άλλα κόμματα απ’ τα οποία ανήκαν! Το ίδιο ισχύει και για την μικρότερη πόλη Κρασνοαρμέισκ που βρίσκεται κι αυτή στην περιοχή του Ντονμπάς. Πρόκειται πραγματικά για θρίαμβο των αξιών της Ε.Ε. και του δυτικού κόσμου!

Τα παραπάνω γεγονότα, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν ειρωνικές και καταγγελτικές δηλώσεις απ’ την πλευρά των ηγεσιών των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ. Ο πρωθυπουργός της ΛΔ Λουγκάνσκ, Ιγκόρ Πλοτνίτσκι σε συνέντευξη τύπου δήλωσε πως είναι προφανές ότι το Κίεβο δεν μπορεί να εναρμονιστεί με τα στάνταρντς που θέτει ο ΟΑΣΕ κι οι διεθνείς παρατηρητές. Έτσι, συνέχισε, η Ουκρανία δεν έχει τίποτα να κάνει με τις μελλοντικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις δύο Λαϊκές Δημοκρατίες μες στο 2016. «Θα τις κάνουμε μόνοι μας τηρώντας τις προδιαγραφές του ΟΑΣΕ …και θα γράψουμε μόνοι μας τον νόμο για τις ουκρανικές εκλογές». Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε στις δηλώσεις του και ο εκπρόσωπος της ΛΔ Ντονιέτσκ, Πουσίλιν. Ίσως να μην πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι ηγεσίες των Λαϊκών Δημοκρατιών, λίγο καιρό αφότου, σε ένδειξη καλής θελήσεως, ανέβαλλαν τις δικές τους τοπικές εκλογές, τώρα κάνουν αυτές τις δηλώσεις.
 
«Θάνατος στους Ναζί»
Έτσι υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Κραματόρσκ στο Ντονμπάς,
την ημέρα των τοπικών εκλογών.
Ταυτόχρονα στην πλατεία Λένιν του Ντονιέτσκ εορταζόταν η ημέρα της σημαίας της ΛΔ Ντονιέτσκ με συμμετοχή άνω των 10.000 ατόμων. Στη διάρκεια των εορτασμών, πολίτες κατέστρεψαν το εθνικό σύμβολο της Ουκρανίας (μια τρίαινα με την ουκρανική σημαία) σε τέσσερα δημόσια κτίρια της πόλης ενώ το Κραματόρσκ, πόλη του Ντονμπάς υπό ουκρανικό έλεγχο, γέμισε με αντιναζιστικά συνθήματα!

Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν τη μεγεθυνόμενη αποστοίχιση των μαζών από τα κόμματα εξουσίας στην Ουκρανία και τη συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος που έχει προκύψει μετά την «επανάσταση του Μαϊντάν». Στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας η τάση αυτή έχει εκτιναχθεί καθώς δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η συμμετοχή στις εκλογές απ’ το 35% και το 40%…
 

Για τον πρόεδρο Προροσένκο και τον πρωθυπουργό Γιατσενιούκ, η επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα είναι εύκολη. Ο τελευταίος, βλέποντας τη δημοτικότητά του να κατρακυλάει αναγκάστηκε να μην κατεβάσει υποψηφίους στις τοπικές εκλογές. Το ίδιο ισχύει και για την Γιούλια Τιμοσένκο που είδε τα ποσοστά των υποψηφίων του κόμματός της να πέφτουν κάτω από το 5% (ποσοστό που στις εθνικές εκλογές την αφήνει εκτός Βουλής). Τέλος, οι κατάφωρες παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας δίνουν ηθικό προβάδισμα στις κυβερνήσεις των Λαϊκών Δημοκρατιών. Τοπικές εκλογές, δημοκρατικά οργανωμένες και με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή στο Ντονμπάς μες στο 2016 θα αποτελέσουν ένα ηχηρό χαστούκι προς το καθεστώς του Κιέβου και μια ακόμα ηθική, πολιτική δικαίωση των εξεγερμένων του Ντονμπάς απέναντι στους θύτες της άλλης πλευράς.

Πολίτες του Ντονιέτσκ καταστρέφουν το εθνικό σύμβολο
της Ουκρανίας σε δημόσιο κτήριο της πόλης τους, ανήμερα
των τοπικών εκλογών στην Ουκρανία.
Ίσως αυτή η γκρίζα προοπτική για το καθεστώς του Κιέβου να βρίσκεται πίσω από τις σπασμωδικές τις κινήσεις: νέες μαζικές παραβιάσεις της εκεχειρίας τα τελευταία 24ωρα, βομβαρδισμοί των χωριών Veseloye, Alexandrovka, Spartak και των περιχώρων του Ντονιέτσκ και απόφαση για απαγόρευση εισόδου/διέλευσης στον ουκρανικό εναέριο χώρο για όλα τα ρωσικά πολιτικά αεροσκάφη. Το τελευταίο μέτρο απαντήθηκε από τη Ρωσία με παρόμοια απαγόρευση για τα ουκρανικά αεροσκάφη (δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: http://novorossia.today/russia-and-the-kiev-junta-will-terminate-all-air-connections-pure-insanity-kremlin-spokesman/)

Η Ουκρανία κυβερνάται από ένα καθεστώς το οποίο είναι υπεύθυνο για τον πόλεμο στα ανατολικά της χώρας, την αποξένωση του ρωσόφωνου πληθυσμού που συνιστά το 1/3 του πληθυσμού της Ουκρανίας και την οικονομική κατάρρευση μιας ήδη ασθμαίνουσας οικονομίας. Κατά 16% έπεσε το ουκρανικό ΑΕΠ στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και κατά 20% μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή για το ίδιο διάστημα ενώ αβάσταχτοι είναι οι φόροι που προβλέπονται από το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Βαρύ το τίμημα του «εξευρωπαϊσμού» της χώρας…
Πηγή: solidarityantifascistukraine

10 σχόλια:

  1. Ενα μικρο εστω ,αλλα δυνατο εσωτερικα του ,Μ-Λ κομμα ειν το ζητουμενο εκει ! Και ενας "Λενιν" - εστω και μικροτερης εμβελειας - ολο και θα ξεπεταγοταν ,γιατι η κατασταση ακροβατει σε τεντωμενο σκοινι ... Οτι πρεπει για να καναν οι εξελιξεις και τους δυο Ιμπεριαλισμους να τρεχουν ... (οι οποιες εξελιξεις στην Ουκρανια πιστευω δεν θα αφησουν ανεπηρεαστη και την μαμα Ρωσια ,αλλα και γενικοτερα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      ΚΚ υπάρχει εκεί, μάχεται ένοπλα, και αντιμετωπίζει εκτός του ναζιστικού στρατού και την υπονόμευση της "μαμάς Ρωσίας", απρότι οι κομμουνιστές αποτελούν τα πιο αξιόπιστα στρατιωτικά τμήματα των ΛΔ του Ντονμπάς.
      Άρα κάτι σωστό θα κάνουν (για να έχουν τέτοια αντιμετώπιση από "φίλους" και εχθρούς) θα σκεφτόμουν εγώ.
      Όσο για τους Ρώσους(ως κράτος), εξακολουθούν να πατάνε σε δύο βάρκες. Από την μία τρομερό εσωτερικό κόστος εάν πουλήσουν στεγνά τον λαό του Ντονμπάς, από την άλλη οι Κόκκινες σημαίες και οι ανακυρήξεις Λ.Δ. (ακόμη και αν μείνουν στον τίτλο) δεν είναι κάτι που δεν θα κάνει μια αστική τάξη να ανατριχιάσει. Και πόσο μάλλον την αστική τάξη της πατρίδας της επανάστασης, γιατί καμμιά φορά παίζει και η ρημάδα η ιστορία τα δικά της παιχνίδια.

      Το παραπάνω κείμενο πάντως νομίζω πως καλό θα ήταν να συνεκτιμηθεί με την ανακοίνωση του ΚΕΚΡ για το Ντονμπάς και όχι μόνο του.

      Διαγραφή
    2. απρότι οι κομμουνιστές αποτελούν τα πιο αξιόπιστα στρατιωτικά τμήματα των ΛΔ του Ντονμπάς. =παρότι οι κομμουνιστές αποτελούν τα πιο αξιόπιστα στρατιωτικά τμήματα των ΛΔ του Ντονμπάς.
      (το ξέσκισα)

      Διαγραφή
    3. Ποιο εννοεις ; Το Μποροτμπα ή την Ενωση Κομμουνιστων Ουκρανιας ; Γιατι το ΚΚΟ ξερω οτι δρα κυριως στην Δυτικη Ουκρανια και εκτος νομου μαλιστα ...εχω χασει επεισοδεια ;

      Διαγραφή
    4. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      Υπάρχει το ΚΚ Ντονέτσκ-Ντονμπάς, που είναι διάσπαση του ΚΚ Ουκρανίας που τάχθηκε υπέρ του ένοπλου αγώνα κατά των πραξικοπηματιών.
      Είναι μάλιστα το πρώτο πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε στο Ντονμπάς.
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/10/blog-post_30.html

      Διαγραφή
  2. Σημειωτέον ότι δεν επετράπη η συμμετοχή υποψηφίων του ΚΚ Ουκρανίας, κατ' εφαρμογήν της αντικομμουνιστικής νομοθεσίας.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Το παραπάνω κείμενο πάντως νομίζω πως καλό θα ήταν να συνεκτιμηθεί με την ανακοίνωση του ΚΕΚΡ για το Ντονμπάς και όχι μόνο του."
    Αυτό ήθελα να πω, ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι τους κομουνιστές στις "ΛΔ" τους έχουν αποκλεισμένους από παντού!
    Δεν έχουμε διαβάσει λίγα, ούτε έχουμε ακούσει λιγότερα από διάφορα ποστ σε αυτό το Blog...
    Μακάρι να βρουν την δύναμη να κάνουν ακόμα περισσότερα πράγματα, από όσα πολύ δύσκολα έχουν κάνει μέχρι τώρα, και να είναι όλα αυτά στην σωστή κατεύθυνση (κάτι που ήδη φαίνεται)!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για να πάρουμε και μια γεύση από το κλίμα που επικρατεί στις εξεγερμένες περιοχές (αναδημοσίευση από guardian βεβαίως που περιλαμβάνει όλα τα στερεότυπα περί "δικτατόρων" κλπ):
    http://russia-insider.com/en/society/comrade-stalin-portraits-soviet-leader-adorn-donetsk-center/ri10728

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε περίληψη: Στις ΛΔ της Ουκρανίας, οι πολίτες (που έζησαν στην ΕΣΣΔ) θέλουν πίσω την ΕΣΣΔ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και δίνοντας βάση κυρίως στην νοσταλγία και στο παρελθόν.
      Εμείς όμως ξέρουμε καλύτερα από αυτούς τι είναι καλύτερο για αυτούς. Μην γίνει και καμία μαλακία και τρέχουμε πάλι και δεν φτάνουμε!
      Επίσης, ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΟΝΚΟΥΕΣΤ!!!

      Κώστας

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.