Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Ντ. Τραμπ: «Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος με τον Σαντάμ Χουσέιν και τον Καντάφι»

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν "αιμοσταγείς δικτάτορες" όπως ο Σαντάμ Χουσέιν και ο Μουάμαρ Καντάφι βρίσκονταν ακόμη στην εξουσία. "100%", απάντησε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξή του στο CNN που προβλήθηκε σήμερα.

Ο δισεκατομμυριούχος, που φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, απάντησε ότι το Ιράκ και η Λιβύη θα ήταν λιγότερο διαιρεμένες και θα συνέβαλαν στη προώθηση μεγαλύτερης σταθερότητας στη Μέση Ανατολή αν οι δύο "δικτάτορες"--Χουσέιν και Καντάφι αντίστοιχα--δεν είχαν εκδιωχθεί δια της βίας από την εξουσία.

Ο Σαντάμ Χουσέιν απομακρύνθηκε από την εξουσία έπειτα από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003 και ο Καντάφι έπειτα από τον αιματηρό εμφύλιο το 2011 που οδήγησε τελικά στην υπό το ΝΑΤΟ στρατιωτική επέμβαση.
"Εννοώ, κοιτάξτε τη Λιβύη. Κοιτάξτε το Ιράκ. Το Ιράκ δεν είχε τρομοκράτες. Εκείνος (ο Χουσέιν) σκότωνε άμεσα τους τρομοκράτες και σήμερα μοιάζει με το Χάρβαρντ της τρομοκρατίας. Αν δείτε το Ιράκ πριν από χρόνια, δεν λέω ότι ήταν καλός τύπος, φρικτός ήταν, αλλά (η χώρα) ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με σήμερα. Σήμερα το Ιράκ είναι ένα πεδίο εκπαίδευσης τρομοκρατών. Σήμερα η Λιβύη, ούτε που την ξέρει κανένας, ειλικρινά δεν υπάρχει Ιράκ και δεν υπάρχει Λιβύη.
Έχουν διαλυθεί τα πάντα. Δεν υπάρχει έλεγχος. Κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται εκεί".

Τόσο ο Καντάφι όσο και ο Χουσέιν διέπραξαν θηριωδίες εις βάρος του ίδιου του λαού τους[sic] και συγκαταλέγονται σε εκείνους που έχουν διαπράξει τις περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως[sic].

Ωστόσο ο Τραμπ είπε ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθούν να διαπράττονται στη Λιβύη και στο Ιράκ και ισχυρίστηκε ότι "είναι χειρότερες από ποτέ".

"Αποκεφαλίζουν και πνίγουν ανθρώπους. Σήμερα είναι πολύ χειρότερα από τότε, υπό τον Σαντάμ Χουσέιν ή τον Καντάφι".
Πηγή: Καθημερινή

2 σχόλια:

 1. Ενώ η Χίλαρυ (για τον Καντάφι): "We went, we saw, we killed him".
  Καουμπόισα...
  Κατά τα άλλα ο Τραμπ μπορεί να παίρνει τις αποστάσεις του από αυτά τα "λάθη" (που σε λίγο θα τα ονομάζουν "λάθη" ως και τα μικρά παιδιά), αλλά ο τρόπος που παίρνει αυτές τις αποστάσεις άνετα μπορεί να στηρίξει νέες στρατιωτικές επεμβάσεις: Με τόση "τρομοκρατία" (εξαιτίας των "λαθών" βέβαια) τι να σου κάνει κι ο Τραμπ.
  Το ζήτημα είναι ότι η φτήνια του πολιτικού λόγου και το ψάρεμα στα θολά νερά γνωρίζουν διεθνή άνθιση, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, οπως φαίνεται.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κοινωνική ασφάλιση στο όνομα του "λάθους" που ήταν το ΠιΕσΑϊ, γιατί ο Τραμπ να μην επιτεθεί ξανά σε Λιβύη και Ιράκ στο όνομα των "λάθος" χθεσινών επιδρομών;
  Στα 1920 ο κόσμος καταψήφισε τον φιλοπόλεμο Βενιζέλο και ψήφισε τον "ειρηνόφιλο" βασιλιά που οδήγησε τον πόλεμο ως την καταστροφή...
  Η ΧΑ ευχήθηκε στην κυβέρνηση να "συνεχίσει έτσι" κι ύστερα καταψήφισε το νομοσχέδιο για το οποίο έδωσε τις ευχές της...
  Γενικά εκκρίνει πολύ μελάνι το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης τελευταία κι αυτό δείχνει από τη μια ότι στενεύεται να περάσει την πολιτική της στην "κοινή γνώμη" κι από την άλλη ότι γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @AGIS:
   Η στόχευση της δημοσίευσης ήταν ακριβώς να αναδείξει ό,τι λες στην τελευταία σου πρόταση...

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.