Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Άσκηση με "περίεργο" σενάριο "ανακατάληψης εργοστασίου" - Τι λένε από το στρατό

Για άσκηση με “περίεργο” σενάριο στην Κοζάνη κάνει λόγο η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της στα μέσα Σεπτεμβρίου τάγμα Πεζικού διατάχθηκε να κάνει άσκηση με σενάριο “ανακατάληψης εργοστασίου”.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων “το περιεχόμενο της άσκησης αφορούσε στην «Επανακατάληψη» ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο έχουν καταλάβει ‘’ταραχοποιοί’’.

Στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι τέτοια σενάρια ασκήσεων είναι συνηθισμένα κι έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση του προσωπικού και τίποτα παραπάνω.

Τέτοιες εποχές βέβαια είναι αναμενόμενο να υπάρχει καχυποψία . Ειδικά μετά από τις νοοτροπίες που είχαν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στα υψηλά κλιμάκια της στρατιωτικής ιεραρχίας. Δεν έχει ξεχάσει κανείς ούτε όσα δημόσια έχουν καταγγείλει Επίτιμοι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων, ούτε τις αποστολές “καταδίωξης δραπετών” κλπ.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει δημόσια τοποθετηθεί και δεσμευτεί ότι οι ΕΔ δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε άλλη αποστολή πέραν του πεδίου δράσης τους.
Πηγή: On Alert
Γραφικό με τις δυνάμεις που παίρνουν μέρος στην άσκηση
Ταυτόχρονα και με πηγή τον Ριζοσπάστη διαβάζουμε για την ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Trident Juncture»:

[...]
είναι η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ τα τελευταία 13 χρόνια που θα γίνει σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία και περιλαμβάνει 36.000 στρατιώτες, ναύτες και αεροπόρους από περίπου 30 χώρες, με περισσότερα από 200 αεροσκάφη και πάνω από 60 πλοία και υποβρύχια. Επίσης, αποτελεί μια δοκιμή της λεγόμενης Δύναμης Αμεσης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ που δημιουργήθηκε πέρσι και αναμένεται να είναι σε πλήρη ανάπτυξη την επόμενη χρονιά.

Το «σενάριο» δε της άσκησης είναι «η βοήθεια σε φιλική χώρα που ζήτησε βοήθεια, για να αποκαταστήσει την τάξη». Ζήτημα που, βέβαια, δεν αφορά μόνο εξωτερική ενέργεια από κάποια επίθεση, αλλά και αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», που σκόπιμα αφήνεται να εννοηθεί.

Χτες, από απόσταση 100 χιλιομέτρων νότια της πορτογαλικής πρωτεύουσας Λισαβόνας από το πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού USS Arlington αποβιβάστηκαν δύο «χόβερκραφτ» στις ακτές, μεταφέροντας άρματα μάχης και πεζοναύτες.[...] 

Βλέπε ακόμη:

12 σχόλια:

  1. Το πιστευεις οτι σημερα καθομουνα και διαβαζα και τα σκεφτομουν αυτα. Σκεφτομουν οτι το συστημα θα ειναι προετοιμασμενο για μια επανασταση και αναρωτιομουν αν ειναι δυνατον να πετυχει αυτη αν χωρις μεγαλο μερος του στρατου να ειναι απειθαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Poe:
      -Εμ, γιατί έχουν φαγωθεί όλες οι ιμπεριαλιστικές χώρες να έχουν αμειγώς "επαγγελματικούς" στρατούς;

      Διαγραφή
    2. Ναι, αν και ο ευρωστρατιωτης που θα ερχεται πχ απο τη γερμανια να επιτεθει στην ελλαδα, ετσι και αλλιως δεν θα εχει δεσμους με τη χωρα, οποτε δεν θα εχει τις ιδιες αναστολες που ενδεχομενως θα ειχε ενας ντοπιος στρατιωτης. Το μονο καλο που βγαινει απο ολα αυτα, ειναι οτι το συστημα εχει μεγαλυτερη "πιστη" στο εργατικο κινημα απο οτι εχει το εργατικο κινημα στον εαυτο του, για αυτο και παιρνει τα μετρα του.

      Επισης σημερα σκεφτομουν πως οταν οι συνθηκες θα ειναι ωριμες, η επανασταση θα ειναι ευκολο να μεταδωθει απο τη μια χωρα στην αλλη με την ευκολια που οι κινητοποιησεις στην Ισπανια ειχαν τοτε πυροδοτησει τις κινητοποιησεις των "αγανακτιστας" εδω στην ελλαδα. Αν υπαρχει ενα θετικο απο εκεινη την περιοδο ειναι αυτο το πραγμα, το πως ενα φαινομενο μπορει να μεταδοθει απο τη μια στιγμη στην αλλη, και μπορει τοτε οι κινητοποιησειες εκεινες να ηταν συντηρητικες, ομως και επαναστατικης κινητοποιησεις ισως ειναι τοσο ευκολο να πυροδοτηθουν απο τη μια χωρα στην αλλη.

      Διαγραφή
    3. @Poe:
      Ακόμη και ο έλληνας επαγγελματίας στρατιώτης δεν θα έχει τους ίδιους δισταγμούς να χτυπήσει εργάτες, που συνήθως έχει ένας κληρωτός ο οποίος θα είναι και ο ίδιος εργάτης πριν και μετά την στρατιωτική του θητεία.

      Για τους "αγανακτίστας" γενικώς, δεν τους θεωρώ "αυθόρμητο" κίνημα, αλλα πλήρως υποκεινούμενο, οπότε η "εξάπλωση" του στην Ελλάδα δεν μου κάνει εντύπωση. Σπρώχτηκε ποικιλοτρόπως.

      Βαβαίως όμως και έχεις δίκιο στο βασικό. Η ιστορία των επαναστάσεων λέει πως είναι μεταδοτικές.

      Διαγραφή
  2. Δεν μπορω να την διαβάσω ,μπορώ να τη βρω αλλου? Γράφει αυτό όταν ανοίγω..Δεν έχετε δικαίωμα πρόσβασης σε αυτή τη σελίδα.
    •ΤΕ Κοζάνης ΚΚΕ: Ανακοίνωση για στρατιωτική άσκηση με σενάρια αντιμετώπισης «ατάκτων» σε βιομηχανική μονάδα
    http://www.902.gr/eidisi/politiki/77915/te-kozanis-kke-anakoinosi-gia-stratiotiki-askisi-me-senaria-antimetopisis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω, χθες το λινκ δούλευε κανονικά. Και εμένα το ίδιο μου βγάζει πάντως.

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να αποσύρθηκε ως ανακοίνωση της ΤΕ Κοζάνης τη νύχτα ή σήμερα το πρωί... Η είδηση όμως παραμένει...

      Διαγραφή
  3. @TRASH
    -Εμ, γιατί έχουν φαγωθεί όλες οι ιμπεριαλιστικές χώρες να έχουν αμειγώς "επαγγελματικούς" στρατούς;

    "ρομποτικούς" στρατούς θα συμπλήρωνα.

    http://www.defensenews.com/article/20140120/DEFREG02/301200035/US-Army-Studying-Replacing-Thousands-Grunts-Robots

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέτοιες ειδήσεις δείχνουν την απλότητα της ταξικής πάλης σε συνθήκες ακραίας έντασης... Κάποιος πιο πάνω έγραψε ότι η άρχουσα τάξη υπολογίζει στη δύναμη του εργατικού κινήματος, περισσότερο από ό, τι υπολογίζει το ίδιο τις δυνάμεις του...
    Αλλά υπάρχει και η αντίστροφη εικόνα: Αν υποθέσουμε ότι στη διάρκεια της τελικής μάχης για την εργατική λαϊκή εξουσία, με την καθοδήγηση οργάνων του κεφαλαίου, "πολίτες" καταλαμβάνουν το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κοζάνη... Η Λαϊκή Εξουσία δεν θα χρειαζόταν εκπαιδευμένες δυνάμεις για να το ανακαταλάβει; Αυτό το ρημάδι το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη!... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγγνώμη, ξέχασα να υπογράψω το προηγούμενο σχόλιο...
    Κ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.