Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Η Κούβα διαψεύδει την αποστολή στρατευμάτων στη Συρία

Το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Κούβας (Minrex) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει είδηση που χαρακτηρίζει "ανεύθυνη και αβάσιμη", η οποία ισχυρίζεται ότι η κουβανική κυβέρνηση δήθεν έστειλε στρατεύματα στη Συρία για να ενισχύσει τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο Χεράρδο Πενιαλβέρ Πορτάλ, γενικός διευθυντής Διμερών Υποθέσεων του ΥπΕξ, δήλωσε οτι το υπουργείο εκ μέρους της κυβέρνησης, "διαψεύδει και αρνείται κατηγορηματικά τις ανεύθυνες και αβάσιμες πληροφορίες" σχετικά με την "υποτιθέμενη παρουσία κουβανικών στρατευμάτων στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας".

Το Ινστιτούτο Κουβανικών και Κουβανοαμερικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι διέδοσε στις αρχές της (προηγούμενης) εβδομάδας ότι τώρα ολοκληρώνεται "μια έκθεση μη διασταυρωμένη" μιας "πηγής μη προσδιορίσιμης", που υποστήριζε ότι είχαν ανιχνευτεί κουβανικά στρατεύματα στη Συρία.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News διέδοσε αναμετέδωσε την πληροφορία του ινστιτούτου την Τετάρτη, επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο μη κατονομαζόμενο ο ποίος "επιβεβαίωσε" την έκθεση. Στη συνέχεια η ιστορια κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είχε στοιχεία που να έδειχναν ότι οι πληροφορίες ήταν αληθείς.
Πηγή: Cubadebate via prensa-rebelde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.