Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Μαθήματα ιστορίας για τον κ. Τσίπρα

Εν τάχει μερικά ιστορικά στοιχεία για το πότε και γιατί γεννήθηκε η ιδέα της συμμαχίας των ευρωπαϊκών αγορών. Η ιδέα άρχισε να συζητείται αμέσως μετά τη λήξη του Β’ παγκόσμιου πόλεμου κι έλαβε σάρκα και οστά το 1950, με την «Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα». Τα έξι ιδρυτικά μέλη είναι το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο και οι Κάτω Χώρες. Με τη Συνθήκη της Ρώμης ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), ή «Κοινή Αγορά».

Το 1981, η Ελλάδα γίνεται το δέκατο μέλος της ΕΕ, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία πέντε χρόνια αργότερα. Το Τείχος του Βερολίνου, πέφτει στις 9 Νοεμβρίου 1989. Από τότε και εντεύθεν πέφτουν καθημερινά τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων σε όλη την Ευρώπη και το «ευρωπαϊκό όραμα» του κ. Τσίπρα και του ευρωπαϊκού κεφαλαίου για ακόμη μεγαλύτερες κατακτήσεις του σε βάρος των λαών δυναμώνει.
Αυτό το όραμα εξοπλίζει τους σφαγείς στη Μέση Ανατολή, βομβαρδίζει τη Συρία και εσύ κ. Τσίπρα στα καθ' ημάς συντηρείς το αίσχος του τείχους στον Έβρο και χάνονται δεκάδες κάθε μέρα στα παγωμένα νερά του ποταμιού ή στα στενά των συνόρων της θάλασσας.

«Ο πιο καλός ο μαθητής ήσουνα εσύ στη τάξη και σ” έχουν οι «εταίροι μας» μη βρέξει και μη στάξει».

Μπορεί όπως λέγεται η ιστορία να γράφεται από τους «νικητές» αλλά η ιστορική μνήμη και η γνώση δεν διαγράφονται. Παρ’ το αλλιώς πρωθυπουργέ, βρήκες στο τείχος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.