Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Νομικά μέτρα για την αποφυγή της "ριζοσπαστικοποίησης" μέσω διαδυκτίου

Την ανάγκη να υπάρξει μια ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών ενεργειών επεσήμανε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην υπουργική διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τη ριζοσπαστικοποίηση, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως η τρομοκρατία στην Ευρώπη τροφοδοτείται από εξτρεμιστικές ιδεολογίες και πρόσθεσε πως τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα έχουν αλλάξει, καθώς «στην Ευρώπη, η σύνδεση μεταξύ ριζοσπαστικοποίησης και εξτρεμιστικής βίας είναι προφανής».

Κατά τον επίτροπο, τρομοκρατικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος καθίστανται όλο και περισσότερο αποτελεσματικές στη διάδοση της προπαγάνδας και στην προσέλκυση νέων μελών, κάτι που, όπως τόνισε, αναδεικνύει την άμεση ανάγκη για αντιμετώπιση και υπογραμμίζει πόσο επιτακτική είναι η απειλή.

«Χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση όπως αυτή που προωθείται στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια», τόνισε ο αρμόδιος επίτροπος και αναφέρθηκε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Διαδικτυακού Φόρουμ (EU Internet Forum) που αναμένεται να ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου.
«Γνωρίζουμε όλοι ότι η τρομοκρατική προπαγάνδα στο διαδίκτυο αναπτύσσεται. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάχρηση του διαδικτύου και του αυξανόμενου ρόλου της στη ριζοσπαστικοποίηση με αποφασιστικότητα και ένα κοινό σχέδιο δράσης», σημείωσε.

Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη τρομοκρατικών φαινομένων αναμένεται να παίξει και η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής μονάδας αναφοράς του παράνομου περιεχομένου (EU Internet Referral Unit) εντός της Europol. Η αποστολή της μονάδας αυτής, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, θα είναι ο εντοπισμός του τρομοκρατικού υλικού στο διαδίκτυο και η διασφάλιση της ταχείας απομάκρυνσής του.

Παράλληλα, στις Βρυξέλλες ενισχύεται και το Δίκτυο Ευαισθητοποίησης για τη Ριζοσπαστικοποίηση (Radicalisation Awareness Network - RAN), με τη δημιουργία του νέου Κέντρου Αριστείας για το RAN. Το RAN, όπως είπε ο επίτροπος, συνδέει σήμερα περίπου 2000 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.
Πηγή: ΚτΠ
Δηλαδή η θετική αναφορά π.χ. στις FARC ή στο ΡΚΚ μέσω διαδικτύου θα μπορεί να περιληφθεί στις παραπάνω διατάξεις ανά πάσα ώρα και στιγμή. 
Ενδεικτικά δίνουμε εδώ την λίστα με το ποιες οργανώσεις θεωρούν "τρομοκρατικές-εξτρεμιστικές" οι αμερικάνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.