Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Τα αγγλικά η δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ουκρανίας

Την καθιέρωση των αγγλικών ως μία από τις δύο επίσημες γλώσσες εργασίας στην Ουκρανία, μαζί με τα ουκρανικά, πρότεινε ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο.

Η πιθανότατα όχι και τόσο ξαφνική πρόταση πραγματοποιήθηκε στους εορτασμούς για την 400η επέτειο του Εθνικού Πανεπιστημίου Kyiv-Mohyla, ανέφερε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

«Το Εθνικό Πανεπιστήμιο Kyiv-Mohyla είναι πρωτοπόρο σε δύο γλώσσες εργασίας. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλό αν στην Ουκρανία, και όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο, εμφανιζόταν μία δεύτερη γλώσσα εργασίας. Και αυτή η γλώσσα θα πρέπει δικαίως να είναι η αγγλική», σημείωσε ο Πέτρο Ποροσένκο.

Τον περασμένο Ιούνιο ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η γνώση της αγγλικής γλώσσας θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για τους πολιτικούς της χώρας. Από την 1η Οκτωβρίου, η γνώση της αγγλικής γλώσσας έγινε απαραίτητη προϋπόθεση για την απασχόληση στη διοίκηση του προέδρου της Ουκρανίας.

Στην ετήσια ομιλία του στο ουκρανικό κοινοβούλιο (Verkhovna Rada), ο Ποροσένκο υποσχέθηκε επίσης να ανακοινώσει το 2016 ως έτος εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία 
Εμείς με την σειρά μας να υπενθυμίσουμε πως σε αντίθεση με τα αμερικάνικα που έγιναν "επίσημη γλώσσα της Ουκρανίας" χωρίς να είναι η μητρική γλώσσα κανενός κατοίκου της, στην χώρα είναι απαγορευμένα  τα Ρώσικα (γλώσσα κατανοητή στο σύνολο του πλυθησμού και καθομιλουμένη για το σχεδόν μισό του), όπως και όλες οι υπόλοιπες γλώσσες των πολυάριθμων και αναγνωρισμένων μέχρι το πραξικόπημα, εθνικών μειονοτήτων που κατοικούν στην χώρα.

Ελπίζω να μην σοκάρομαι μόνο εγώ από το γεγονός πως οι αμερικάνοι επιβάλουν πλέον, εκτός από κυβερνήσεις, ακόμη και την γλώσσα τους.
Ελπίζω να μην καταντήσαμε να μας φαίνονται φυσιολογικά όλα τούτα...
Update:
Να θυμήσουμε εδώ πως ήδη έχουν αλλάξει οι στολές της Ουκρανικής αστυνομίας (που μάλιστα μετονομάστηκε σε Politsiya από Militsiya) με άλλες, "αμερικάνικου" τύπου. Για το σημειολογικό του πράγματος ας πούμε...

15 σχόλια:

  1. Απεφυγαν τα γερμανικα πριν απο 70 χρονια, αλλα τωρα ειναι πιο υπουλος ο εχθρος.

    ημιαγριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει η Ουκρανία πλέον έχει δώσει τα κλειδιά στους Αμερικάνους, είναι ξεκάθαρο. Εγώ λέω να είναι η μόνη γλώσσα και να γίνει η σημαία αμερικάνικη, είναι δίκαιο. Γιατί ο διορισμός Σαακσβίλι τι ήτανε; Τελικά υπάρχουν και χειρότερα από μας. Ανεξάρτητη χώρα, ναι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      Και να σκεφτεί κανείς πως η Ουκρανοί πραξικοπηματίες ανήλθαν στην εξουσία επάνω στο άρμα του "εθνικισμού".
      Όπως ακριβώς και οι δικοί μας δοσίλογοι...

      Διαγραφή
  3. Και για να κατανοήσουμε και λίγο την σημασία του πράγματος, αναλογικά θα ήταν σαν να επιβάλονταν ως δεύτερη επίσημη γλώσσα (αντί των Γαλλικών) τα ρώσικα στον ...Καναδά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις σας. Και μάλιστα θα προσθέσω ότι, συνολικότερα, έχει επέλθει άκρως αντιδραστική και επικίνδυνη μεταβολή στις διαθέσεις των πληθυσμών στα κράτη της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Πλην εξαιρέσεων.
    Διακινδυνεύω την πρόβλεψη πως στην υλοποίηση μελλοντικών επιδιώξεων του ιμπεριαλισμού - είτε αυτές σχετίζονται με επεμβάσεις σε άλλα καπιταλιστικά κράτη είτε καταστολή λαϊκών εξεγέρσεων - τμήματα αυτών των πληθυσμών θα ευρίσκονται στο "προσκήνιο".
    Πολύ λυπηρό και το γεγονός ότι οι θυσίες εκατομμυριών κομμουνιστών και προοδευτικών Ανατολικοευρωπαίων δεν εκτιμώνται (μάλλον το αντίθετο).
    Βεβαίως το ζήτημα της ανάρτησης δε σχετίζεται με άμεσο τρόπο, αλλά εξελίξεις τέτοιου είδους προϋποθέτουν "λαό" εκφασισμένο στο μεγαλύτερο μέρος αυτού. Και δυστυχώς, αντίστοιχη απάθεια ή και αποδοχή θα επιδείκνυαν και οι Αλβανοί, οι Πολωνοί, οι Ρουμάνοι κλπ.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σου συμπληρωσω κατι. Αυτη η Αντιδραστικη μεταβολη στους λαους αυτους εχει κατα την γνωμη μου την εξης εξηγηση. Μετα το 1945 με το που ξεκινησε η Σοσιαλιστικη οικοδομηση πεσανε πανω στην μεταβολη του 20ου Συνεδριου. Με αποτελεσμα ενω κυματιζε η Κοκκινηξ Σημαια απο κατω συνεχιζε ο Καπιταλισμος. Με εξαιρεση την Λ.Δ Γερμανιας και την Αλβανια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω Παναγιώτη.
      Απλώς, υπάρχουν και άλλα αίτια.

      Κ.

      Διαγραφή
  6. Trash αφήνω το λινκ εδώ, καθώς το θεωρώ πολύ σημαντικό. Είναι κείμενο του Ι. Φέρμπροφ, γραμματέα της ΚΕ του Ροτ Φροντ επί ιδεολογικών ζητημάτων, μέλους του πολιτικού συμβουλίου του ΚΕΚΡ, μέλους της επιτροπής Μόσχας του ΚΕΚΡ.

    Οι συνεχιστές του Βλασόφ (ρωσική αστική τάξη) αφού εκκαθάρισαν πρωτοπόρες μορφές της ένοπλης εξέγερσης του λαού του Ντονμπάς (Αλεξέι Μοζγκοβόι Alexandr Bednov, Evgeny Ishchenko), αφού απομάκρυναν τους κομμουνιστές από κάθε επίσημη αρχή,

    προχωρούν στην παράδοση του λαού του Ντονμπάς στην ευρωΝΑΤΟχορηγούμενη χούντα του Κιέβου!

    http://epanastatikienopoiisi.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΚΕΚΡ από καιρό προειδοποιεί για το αυτονόητο, οτι δηλαδή η αστική τάξη της Ρωσίας θα κινείται με βάση τα αστικά της συμφέροντα και ανάλογα με τα ντιλ που γίνονται διεθνώς, δεν θα 'ναι καθόλου έκπληξη αν προδοθούν οι λαοί της Συρίας ή του Ντονμπάς.

      Επειδή όμως οι άνθρωποι είναι κομμουνιστές κι όχι παρανοικοί, χαιρέτησαν την ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία δηλώνοντας οτι στη συγκεκριμένη συγκυρία αυτή η επέμβαση είναι θετική για το λαό της.

      Τόνισαν μάλιστα οτι η επέμβαση έχει την αποδοχή των Κ.Κ της Συρίας και συμφώνησαν οτι οι όποιες εσωτερικές υποθέσεις θα λυθούν σε μια κυρίαρχη Συρία από το λαό της κι όχι από μισθοφόρους του ΝΑΤΟ.

      Decadent7




      Διαγραφή
  7. Αυτα ειναι τα τραγικα αποτελεσματα οταν ο λαος μπαινει κατω απο την Σημαια τμηματων της Αστικης ταξης και δεν διεκδικει με αυτοτελεια την εξουσία. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βριζει το ΚΚΕ Παρανοικους και το Σχολιο του περασε. Ελπιζω να περασει και το δικο μου που τον λεω ΑΘΛΙΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΑΡΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Μια και εγώ δεν είδα κανένα σχόλιο να αποκαλεί παρανοϊκό το ΚΚΕ, σου ζητάω να σταματήσεις το τρολάρισμα εδώ.
      Έχεις δυναμιτίσει οποιαδήποτε κουβέντα πάει να γίνει στο μπλογκ, προβοκάροντας και λέγοντας ότι σου κατέβει στην κυριολεξία.
      Όσο αγνές και αν είναι οι προθέσεις σου, αυτό σταματάει εδώ.
      Σου έχω επισημάνει το που το πάνε αυτά που λες, αλλά δεν δίνεις καμμία σημασία.

      Οι προβοκάτσιες εδώ (αθέλητες, είμαι σίγουρος από μέρος σου, αλλά εν τέλη τέτοιες) σταματάνε τώρα.
      Τα πάντα έχουν ένα όριο, και νομίζω πως το έχεις ξεπεράσει κατά πολύ.

      Κατανοώ την ανάγκη σου να εκφραστείς, αλλά πρέπει να κατανοήσεις και εσύ τον κόπο που καταβάλω για την συντήρηση αυτού του μπλογκ, και που έχει σχέση με την δική μου ανάγκη για έκφραση και προβληματισμό και που την έχεις ισοπεδώσει μην αφήνοντας να εξελιχθεί ομαλά καμμία απολύτως συζήτηση.

      Διαγραφή
    2. ΟΚ θα γραφω μεσα στα πλαισια που λες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.