Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ο ρωσικός στόλος της Κασπίας χτύπησε 11 στόχους του ISIS στη Συρία - Ικανοποίηση Πούτιν

Ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν σήμερα συνολικά 26 πυραύλους από την Κασπία Θάλασσα κατά θυλάκων του ISIS στη Συρία.

Στην επίσημη ενημέρωση που έκανε σήμερα στη Μόσχα ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, είπε πως τέσσερα πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία Θάλασσα εκτόξευσαν 26 πυραύλους εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρίας.

«Εκτός από την Πολεμική Αεροπορία που χρησιμοποιούμε για να χτυπήσουμε τους εξτρεμιστές, σήμερα το πρωί συμμετείχαν και πλοία του Στόλου της Κασπίας – τα αντιτορπιλικά από τη Ναυτική Βάση Καλίμπρ έριξαν συνολικά 26 πυραύλους σε 11 στόχους του Ισλαμικού Κράτους - Ολοι οι στόχοι καταστράφηκαν και δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων», είπε ο ρώσος υπουργός, τονίζοντας πως το «γεγονός πως εκτοξεύσαμε πυραύλους υψηλής ακρίβειας από την Κασπία σε απόσταση 1.500 χιλιομέτρων και καταφέραμε καίριο πλήγμα σε όλους τους στόχους, δείχνει πολλά για την άριστη εκπαίδευση και τις ικανότητες του στρατιωτικού προσωπικού».

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξάγουμε συμπεράσματα όσον αφορά στο αποτέλεσμα των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, όμως όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα αποτιμώνται πολύ θετικά», τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και συμπλήρωσε: «Γνωρίζουμε πόσο δύσκολες είναι τέτοιου μεγέθους αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και, φυσικά, είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.
Όμως ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα αξίζει μια πολύ θετική αποτίμηση, τόσο για το έργο του υπουργείου Άμυνας συνολικά, όσο και το έργο του Γενικού Επιτελείου και των αξιωματικών και των στρατιωτών που επιχειρούν στη Συρία. Το γεγονός ότι εκτοξεύσαμε πυραύλους υψηλής ακρίβειας από την Κασπία σε απόσταση περίπου 1.500 χιλιομέτρων και πλήξαμε όλους τους στόχους δείχνει την άριστη εκπαίδευση και τις ικανότητες του στρατιωτικού προσωπικού».

Ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στον Σεργκέι Σόιγκου να συνεχιστούν οι επαφές της Μόσχας με τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Ιράκ για το θέμα της Συρίας. Μέχρι στιγμής η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει πάνω από 120 αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

8 σχόλια:

  1. βροντά και βαρά και τα σκότη σκορπά... για λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σεχτάρ ο Τρομερός8 Οκτωβρίου 2015 στις 3:37 μ.μ.

    H ρωσική ιμπεριαλιστική αρκούδα δείχνει τα ...σοβιετικά της νύχια!
    Μπορώ να φανταστώ, τι θα γινόταν, αν οι πύραυλοι, που πέσαν κάτι δεκάδες η εκατοντάδες χιλιόμετρα δίπλα από την ιερή αγελάδα των ΗΠΑ, το Ισραήλ, είχαν ξεκινήσει από κάποια ΕΣΣΔ! Η, αν τότε, στον "Πόλεμο των 6 ημερών", οι Σοβιετικοί είχαν κάνει κάτι ανάλογο για τον τότε σύμμαχό τους Νάσερ. Θα είχε ξεκινήσει ο Τρίτος Π. Π..
    Τώρα βλέπουμε "τρυφερότητες" μεταξύ ιμπεριαλιστών.
    Στέλνουν ένα μήνυμα οι ρώσοι στους δυτικούς φίλους τους: "Είσαστε πολύ κοντά μου, και τα όπλα μου είναι αποτελεσματικά, όπως βλέπετε...."
    Να δούμε, που θα κάτσει τελικά η μπίλια αυτών των διαγκωνισμών.
    --------------------------------------------
    Υ.Γ. Για την ιστορία, οι πύραυλοι πέρασαν πάνω και από την Τουρκία, εκτός από Ιραν, Ιρακ. Εντάξει στην στρατόσφαιρα, δε λέω, αλλά κι από κεί μπορούν να πέσουν από βλάβη του συστήματος διεύθυνσης. Κιχ δεν έβγαλε η Τουρκία, πέρα από τις εθιμοτυπικές διακοινώσεις. Αμ εκείνα τα περίφημα αντιβαλλιστικά, ο "Πόλεμος των Αστρων" κι άλλες μπαρούφες, τι γίνανε;
    Σικέ το παιχνίδι μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Προσωπικά δεν μου φαίνεται για καθόλου σικέ.
      Και δεν γνωρίζω εάν έχει καν Τουρκία ανάλογα οπλικά συστήματα για να μπορεί να καταρίψει πυραύλους στην στρατόσφαιρα.
      Για να βαράει κανέναν Κούρδο ή καμμία Ελλάδα μια χαρά είναι ο στρατός της, αλλά ως εκεί. και σε αντίθεση με την αμερική, η Ρωσία είναι και δίπλα η ρημάδα...

      -Για το ότι όλη η Ρώσικη εμπλοκή στην Συρία είχε το νόημα του "ως εδώ και μην παρέκει", ούτε λόγος, συμφωνούμε.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Οι συγκεκριμένοι πυραυλοι δεν πεταξαν στη στρατοσφαιρα. Είναι τυπου "κρουζ" δηλαδή "πλευσης" και πετανε μερικα μετρα πανω από το εδαφος με ταχυτητα κοντα σε αυτή του ηχου σα μικρα μη επανδρομενα αεροσκάφη. Καπου πηρε το ματι μου βιντεακι στο νετ που τους δειχνει να πετουν πανω από το Ιραν αλλα δεν εχω προχειρο λινκ. Επισης δυτικοι αναφερουν ότι μερικοι απ αυτους τους πυραυλους επεσαν πριν φτασουν στους στοχους τους, αλλα δε ξερω την αξιοπιστια των πηγων. Θοδωρής.

      Διαγραφή
    3. @ Θοδωρής.:
      Το βιντεάκι που αναφέρεις υπάρχει στο τέλος του ποστ

      Διαγραφή
  3. Σεχτάρ ο Τρομερός9 Οκτωβρίου 2015 στις 3:10 μ.μ.

    Θοδωρή, αν είναι έτσι, τότε ακόμη περισσότερο θέμα υπάρχει. Πράγματι οι "Κρουζ" ακολουθούν το ανάγλυφο του εδάφους για την αποφυγή των μέσων εντοπισμού και αναχαίτισης. Αλλά γι αυτό ακριβώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας στην τροχιά τους. Κανονικά πρέπει να θεωρείται εχθρική πράξη η διέλευσή τους πάνω από μια χώρα. Ακουσα σήμερα και τις κατηγορίες των δυτικών για απώλεια ελέγχου τεσσάρων από αυτούς στο Ιράν. Αυτά μπορεί να είναι και αρβύλα, ανταγωνισμοί κύρους των ιμπεριαλιστών η και των κατασκευαστών όπλων. Αλλά ο κίνδυνος αστοχίας στην τεχνολογία ποτέ δεν είναι μηδενικός.
    Πάντως, αν δεν ήταν βαλλιστικοί, τότε μπορεί πράγματι να παρέκαμψαν την Τουρκία και να έγινε συνεννόηση διέλευσης μόνο με το Ιραν. Δύσκολα να μάθουμε τεχνικές λεπτομέρειες τώρα. Δυστυχώς οι ιμπεριαλιστές αλωνίζουν ανεξέλεγκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοι που εκτοξευτικαν απο αεροπλανα
    κατα πασα πιθανοτητα ειναι οι BRAHMOS supersonic
    of Russian-Indian BrahMos Aerospace enterprise Sudhir Mishra.

    It has a range of 290 km (180 miles) and can carry a conventional warhead of up to 300 kg (660 lbs). It can effectively engage targets from an altitude as low as 10 meters (30 feet) and has a top speed of Mach 2.8, which is about three times faster than the US-made subsonic Tomahawk cruise missile.

    https://youtu.be/EOGn8_XEMp8

    https://youtu.be/mvhUaPUd4-Y

    https://youtu.be/SLdksohzgqE






    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.