Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Παραιτήθηκε 20χρονη εργαζόμενη στον ΟΣΕ μετά από ρατσιστική επίθεση

«Δεν παίρνω εντολές από Αλβανίδες. Να πας πίσω στο χωριό σου μη φωνάξω τη Χρυσή Αυγή σε κανονίσει».


Σε παραίτηση υποχρεώθηκε 20χρονη Αλβανικής καταγωγής που εργαζόταν στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ Λάρισας ύστερα από ρατσιστική επίθεση και απειλές που δέχθηκε από εργαζόμενους. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι την απειλούσαν ότι θα καλέσουν τη Χρυσή Αυγή.

Το γεγονός αποκαλύφθηκε από τον συνδικαλιστικό σύνδεσμο Λαρισαϊκός
.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Συναδέλφισσα, μαθήτρια ΟΑΕΔ η μόνη εργαζόμενη στη Γραμματεία του Μηχανοστασίου, όταν αρνήθηκε να περάσει στα φύλλα παρουσίας εργαζόμενου δευτερεύουσες χωρίς έγγραφη έγκριση, δέχτηκε ύβρεις τόσο προσωπικού όσο και ρατσιστικού περιεχομένου, εκ του γεγονότος ότι η εργαζόμενη είναι αλβανικής καταγωγής. Η επίθεση συμπληρώθηκε με φράσεις όπως: θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή να σε κανονίσει.

Όταν η συναδέλφισσα φώναξε για βοήθεια συνάδελφο από διπλανό γραφείο, δέχτηκε και από αυτόν την ίδια επίθεση.
Αποτέλεσμα είναι η εργαζόμενη έντρομη, να καταθέσει την παραίτηση της από την υπηρεσία».

Σημειώνεται ότι η εργαζόμενη εκτελούσε για 161 ευρώ το μήνα χρέη γραμματέα μέσω του προγράμματος μαθητείας του ΟΑΕΔ. Η ίδια φέρεται να αρνήθηκε να περάσει πλαστές υπερωρίες και τότε άρχισαν οι απειλές.

«Δεν παίρνω εντολές από Αλβανίδες. Να πας πίσω στο χωριό σου μη φωνάξω τη Χρυσή Αυγή σε κανονίσει» είπαν σύμφωνα με το Έθνος, οι δύο εργαζόμενοι του ΟΣΕ που ήθελαν να περάσουν τις πλαστές υπερωρίες. Η κοπέλα σοκαρισμένη πήγε στον ΟΑΕΔ και παραιτήθηκε, ενώ κάθε προσπάθεια να μεταπειστεί απέβη άκαρπη, καθώς πολλές φορές η ίδια έμενε μόνη στο γραφείο στο μηχανοστάσιο και μετά από τις επιθέσεις κυριάρχησε ο φόβος.

Για το περιστατικό γίνεται εσωτερική έρευνα.
Πηγή: enallaktikos.gr

4 σχόλια:

 1. Σεχτάρ ο Τρομερός8 Οκτωβρίου 2015 - 6:06 π.μ.

  Ολοι στο πλευρό αυτής της εργαζομένης!
  .......
  Απορία: Τον προϊστάμενό της γιατί τον κρατάνε ακόμη και δεν τον στέλνουν αυτόν στον ΟΑΕΔ;!;!
  Και να βάλουν στη θέση του την κοπέλα.
  Α, ρε, Λαϊκή Εξουσία, που λείπει από αυτόν τον τόπο.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
   Ευτυχώς που δεν βγήκε και η δεξιά να λες....

   Διαγραφή
 2. Αμεση απόλυση των 2 αυτών 'συναδέλφων' και το κυριώτερο έμπρακτη συμπαράσταση στην εργαζόμενη απο το σωματείο και τους άλλους εργαζόμενους. Δέ φτάνει μόνο η φραστική καταδίκη αλλά και η φυσική.Να ξεκαθαρίζει ο τόπος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πραγματικότητα: Σε πολλούς χώρους οι "μόνιμοι" εργαζόμενοι "χρυσαυγίζουν" ενάντια σε εργαζόμενους της οποιασδήποτε μορφής ευέλικτης εργασίας από ΟΑΕΔ, μερικής απασχόλησης, ωρομίσθιοθς,ενοικιαζόμενοιυς κλπ. συνήθως νέους. Να τους ρίχνουμε κανένα καντηλάκι, όταν πέφτουν τέτοια στην αντιλήψή μας και όπου έχουμε γερό συνδικάτο καταγγελία με τη μία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.