Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Εμποροϋπάλληλοι: Απεργία στις 1 και τις 12 Νοέμβρη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ &

ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

10:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργοι, νέες και νέοι
Τις επόμενες μέρες και ώρες να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε κατάστημα, σε κάθε εργασιακό χώρο του εμπορίου. Να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα του σωματείου μας. Κάθε εμποροϋπάλληλος  μαζί με τους συναδέλφους του  να  κάνουν  δική τους υπόθεση την επιτυχία των απεργιών.   Να μην λείψει κάνεις  1 ΝΟΕΜΒΡΗ και στις 12 ΝΟΕΜΒΡΗ. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση των εμποροϋπαλλήλων απέναντι στη βάρβαρη και πολυμέτωπη επίθεση Κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε.
 
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της Πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Στον κλάδο του εμπορίου που η πλειοψηφία των εργαζομένων  είναι γυναίκες όλων των ηλικιών και νέοι εργαζόμενοι οι επιπτώσεις των νέων μέτρων θα είναι σαρωτικές. Οι επιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και το ύψος των συντάξεων που μας καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα με συντάξεις πείνας. Καταργούν πραγματικά κάθε είδους προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε επαγγελματικές ασθένειες και εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει η καθημερινότητα μέσα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και καταστήματα , στις αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, στις αποθήκες τροφίμων.  

Οι αλλαγές αυτές έρχονται να προστεθούν στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απληρωσιά, τις άδειες άνευ αποδοχών, την εντατικοποίηση που έχουν γίνει  η σκληρή πραγματικότητα για τους εμποροϋπάλληλους .Οι εξελίξεις στον κλάδο δείχνουν ότι μεγαλέμποροι και μεγαλοεργοδότες προετοιμάζουν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή των νέων μέτρων με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους την ισχυροποίηση τους στην κούρσα του ανταγωνισμού που εντείνεται.

Οι εξαγορές και η κίνηση των κεφαλαίων μέσα στον κλάδο αλλά και από κλάδο σε κλάδο είναι στα σχέδια τους που για τους εργαζόμενους τίποτα καλό δεν μπορούν να φέρουν. Οι μαζικές απολύσεις , τα κλεισίματα καταστημάτων, οι μειώσεις μισθών έρχονται στην ημερήσια διάταξη για τους εμποροϋπάλληλους. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ η οποία ήδη έχει προχωρήσει στο κλείσιμο 22 καταστημάτων απολύοντας δεκάδες συναδέλφους ενώ φημολογείται ότι αυτό είναι  μόνο η αρχή.   Αντίστοιχα στα NOTOS μετά τις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη του κλεισίματος πολυκαταστημάτων και μαζικές απολύσεις.   

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στα σχέδια τους!

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές που είναι από τις βασικές απαιτήσεις και στρατηγικής σημασίας ζήτημα  των μεγαλεμπόρων  και των πολυεθνικών  σε συνδυασμό με την πλήρη απελευθέρωση  του ωραρίου και που αποτελεί μια από τις κατευθύνσεις του 3ου Μνημονίου. Καλούμε τους εργαζόμενους να εναντιωθούν στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην παραπέρα ελαστικοποίηση των ωραρίων και τη συρρίκνωση του ελεύθερου χρόνου που αυτή οδηγεί.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Η απεργία 1/11/15 για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας εντάσσεται στη συνολικότερη μάχη που δίνουμε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που ισοπεδώνει τις ζωές μας.  Μπορεί να αποτελέσει βήμα για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας 12/11, για τη συνέχιση του αγώνα μας. Κυριακή 1/11 συμμετέχουμε όλοι στη συγκέντρωση 10:30 πμ στα γραφεία του σωματείου. ΘΑ προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις-εξορμήσεις στα πολυκαταστήματα ATTIKA,HONDOS,NOTOS & H&M.

Να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Η μόνη απάντηση  από την πλευρά των εργαζομένων είναι η οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, δυναμώνοντας και μαζικοποιώντας το κλαδικό μας σωματείο.
Ερχόμαστε σε σύγκρουση με την λογική της ατομικής λύσης, του συμβιβασμού και της υποταγής μέσα από τον οργανωμένο αγώνα που βάζει μπροστά τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες μας .
Σπάμε τον φόβο,  μέσα από την συλλογική δράση , μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας .

Η  Γενική Συνέλευση του σωματείου  που πραγματοποιήθηκε 25/10 με την απόφαση  της για συμμετοχή στις απεργίες 1/11 και 12/11 ενισχύει τη δράση μας και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

Την Κυριακή 8/11, 11πμ προχωράμε σε σύσκεψη με θέμα "ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ" μαζί με τα κλαδικά σωματεία το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Αν. Εταιριών & Γραφείων και το Συνδικάτο καθαριστριών & καθαριστών Αττικής & Περιχώρων.

Διεκδικούμε:

Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Κατάργηση  της  μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων   ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας .  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις , κύριες και επικουρικές . Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.
Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας .
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.