Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Κρεμλίνο: Ανυπόστατα και παρανοϊκά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας με ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία για την πτώση του Ασαντ

Η Μαρία Ζαχάροβα
Για «κατασκευασμένα» δημοσιεύματα μιλά το Κρεμλίνο, με αφορμή τις εκτενείς αναφορές σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ περί συμφωνίας Ρωσίας, ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας για την ανατροπή της κυβέρνησης Ασαντ.
Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, η Μόσχα δεν συμμετέχει σε μεθόδους χειραγώγησης και «κοινωνικής μηχανικής», ιδιαίτερα όσον αφορά στη Συρία.

«Δυστυχώς βλέπουμε για άλλη μια φορά πως ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι στη Δύση έχουν απωλέσει πλήρως την ικανότητα να μαθαίνουν από τα λάθη τους, ιδιαίτερα σήμερα που οι τραγικές συνέπειες από αυτά τα γίνονται όλο και πιο εμφανείς για τους ίδιους τους Ευρωπαίους […] Η κατάφωρη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών της Μέσης Ανατολής έχουν ήδη παγιώσει μια ζώνη πολιτικής αστάθειας σε μια περιοχή πολύ κοντά στην Ευρώπη. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις και οι απειλές των εξτρεμιστών έχουν αυξηθεί σημαντικά» τόνισε η Ζαχάροβα.

Αναφερόμενη στο εκρηκτικό πρόβλημα με τους πρόσφυγες πολέμου που έχουν κατακλύσει την Ευρώπη, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ είπε:
«Κατά χιλιάδες συρρέουν στην Ευρώπη οι πρόσφυγες από τα όλα αυτά τα κράτη που υπεβλήθησαν στα δυτικά “πειράματα” της Δύσης, πρώτα απ’ όλα από τη Συρία, αλλά και από τη Λιβύη, το Ιράκ, την Υεμένη και το Αφγανιστάν […] Ωστόσο, αρκετοί ευρωπαίοι και αμερικανοί πολιτικοί αρνούνται να “δούν” την πραγματικότητα, η οποία συνέβαλε στο δημιουργηθούν όλα αυτά τα προβλήματα, και επιμένουν στην εφαρμογή κάθε ανεπαρκούς και αδιέξοδης πολιτικής, με κίνδυνο την έξαρση ακόμη πιο επικίνδυνων προκλήσεων και διεθνούς κλίμακας προβλημάτων».

Την ίδια στιγμή, συνέχισε η Ζαχάροβα, «κάποιοι προσπαθούν με τεχνάσματα και κατασκευασμένα δημοσιεύματα να εμπλέξουν τη Ρωσία, με στόχο, ενδεχομένως, να επιμερίσουν τις ευθύνες για την τραγωδία που βιώνει για άλλη μια φορά η Μέση Ανατολή και την απειλή της ευρωπαϊκής και της διεθνούς σταθερότητας. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που διορίζουμε προέδρους, ούτε έχουμε ποτέ επιτεθεί σε μια κυβέρνηση, είτε άμεσα, είτε με συνομωσίες μαζί με κάθε “ενδιαφερόμενο”. Η κατάσταση αφορά τη Συρία και μόνο και έχουμε επανειλημμένα δηλώσει πως κάθε λαός είναι σε θέση να καθορίσει μόνος του τη τύχη της χώρας του. Η Ρωσία επιμένει με συνέπεια και σταθερότητα στη θέση της: Την άνευ όρων εφαρμογή των συμφωνιών της Γενελυης από τις 30 Ιουνίου του 2012, στα πλαίσια της αυστηρής τήρησης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου. Και θα θέλαμε και εταίροι μας στη διεθνή σκηνή να ενεργήσουν με το ίδιο σκεπτικό».
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.