Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

“Λαθροχειρούν για να κρύψουν το έγκλημα της… αριστεράς!”


Του Δημήτρη Τσιμούρα

Από πολλές κατευθύνσεις γίνεται μια προσπάθεια αποενοχοποίησης της αδόξως απελθούσας επτάμηνης κυβέρνησης, της… “αριστεράς” -αφού φόρτωσε στον ελληνικό λαό, σε αγαστή συνεργασία μ’ αυτούς που προηγούμενα κατήγγειλε, ένα ακόμη μνημόνιο, το τρίτο κατά σειρά- για να αποκτήσει την εύνοια, και να κρατηθεί ελέω δανειστών στην κυβερνητική εξουσία.

Χτίζουν τα “επιχειρήματά” τους πάνω σε βάση, που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και μέσω “λογικών αλμάτων”, αφού επικαλούνται ποιητές, επαναστάτες, φιλοσόφους, τσιτάτα και άσχετα ιστορικά γεγονότα, αφού αποσιωπούν συνειδητά καθοριστικές πολιτικές επιλογές της πρώτης… “αριστερής” κυβέρνησης και ξεπερνώντας εν τάχει τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε… σκληρές μάχες με τους… εχθρούς “εταίρους” κι έκανε το καλύτερο δυνατό για τον ελληνικό λαό σε αντίθεση με τα
προηγούμενα μνημονιακά κόμματα, τα οποία παραδόθηκαν στο… “σύμμαχο” εχθρό αμαχητί!
Από την όλη αγωνιώδη προσπάθεια που κάνουν, για να πείσουν, ένα πράγμα τούς λείπει. Τα επιχειρήματα!

Ας μη σταθούμε στην άποψη του γράφοντος ότι όλα ήταν προσυμφωνημένα, πριν δώσουν οι δανειστές το ok για την εκλογή της πρώτης… “αριστερής” κυβέρνησης και ας πάρουμε με τη σειρά τα γεγονότα και τις κινήσεις της μετά τις εκλογές.
2 varkes-copy
Εδώ όμως οφείλουν σήμερα όλοι αυτοί που προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό να τους ξαναψηφίσει να απαντήσουν επί των γεγονότων, που δυστυχώς γι αυτούς, έχουν καταγραφεί ανεξίτηλα. Να μας πουν πως οι “κόκκινες γραμμές” τους βρέθηκαν στα μετόπισθεν του εχθρού!

Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ο πρωθυπουργός με την ανάληψη τω καθηκόντων του, τη στιγμή που μπορούσε να έχει σαν ισχυρό χαρτί την λαϊκή ισχύ, ήταν η δήλωση ότι θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις χωρίς πιθανότητα ρήξης. Σε απλή μετάφραση μια τέτοια δήλωση σήμαινε όμως, ότι αυτό που θα γίνει είναι η θέληση των δανειστών.

Η δεύτερη κίνησή του ήταν να διαβεβαιώσει τους “δανειστές” ότι όλες οι δόσεις των προηγούμενων δανείων θα πληρωθούν στο ακέραιο και στην ώρα τους . Όμως ήταν γνωστό ότι ούτε τα λεφτά των ταμείων των ασφαλισμένων, ούτε τα αποθεματικά των Δήμων, στα οποία έβαλαν και αυτοί χέρι, έφταναν γι αυτό το σκοπό. Οι δόσεις, στο ακέραιο πληρωμένες και στην ώρα τους μπορούσαν να δοθούν μόνο μέσω δανείου από τους ίδιους τους “εταίρους – δανειστές”. Ένα ακόμη δάνειο όμως θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε νέο μνημόνιο, όπως κι έγινε.
Ήδη η κυβέρνηση με το εναρκτήριο λάκτισμα της θητείας της έστειλε το μήνυμα των ξεκάθαρων προθέσεών της στους "εταίρους"!

Η επόμενη κίνηση της “αντιμνημονιακής” κυβέρνησης ήταν να εκλέξει μνημονιακό Πρόεδρο Δημοκρατίας ένα πρόσωπο που φέρει σοβαρότατες ευθύνες για την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός, δίνοντας μια ακόμη εγγύηση αγαστής συνεργασίας όχι μόνο με τους δανειστές αλλά και με την… “αντιπολίτευση”, η οποία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου και την αποδοκιμασία της από τον ελληνικό λαό, βρέθηκε σε ρόλο κυβέρνησης! Πρωτοφανές και ανήκουστο!

3 copy
Σε 25 μέρες ακριβώς μετά τις εκλογές βρισκόμαστε στη γνωστή-άγνωστη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, τη συμφωνία “γέφυρα”, όπως την ονόμασαν. Η συμφωνία αυτή, ως γνωστόν, δεν κατατέθηκε στη Βουλή ούτε ζητήθηκε απ’ αυτήν η έγκρισή της. Έγινε γνωστή επειδή τη δημοσιοποίησαν οι “εταίροι”. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο αυτής είναι ότι υπάρχει η δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση να μην μπορεί να πάρει μονομερείς αποφάσεις. Δηλαδή τα πάντα από εκείνη τη στιγμή και μετά τίθενται στην αποκλειστική και μόνο κρίση των δανειστών!

Έχει μεγάλη σημασία το βάρος της αποδοχής ενός τέτοιου όρου και μάλιστα από μια κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται… “αριστερή”, γιατί στην ουσία η όποια εξουσία υπήρχε μεταβιβάστηκε στους δανειστές, οι οποίοι, έχοντας στη συνέχεια να κάνουν με μια κυβέρνηση μαριονέτα, κινούσαν κατά την κρίση τους τα νήματα!

Ένα σοβαρό εμπόδιο που υπήρχε εκείνη τη στιγμή για… “κυβέρνηση” και δανειστές ήταν η ΕΛΠΙΔΑ που είχε καλλιεργηθεί στον ελληνικό λαό, ότι το κακό θα σταματούσε εδώ! Είχαν δοθεί προεκλογικές υποσχέσεις για αφορολόγητα, για χαράτσια που θα καταργούσαν, για αυξήσεις σε κατώτατους μισθούς και συντάξεις, για μερική διαγραφή του χρέους και άλλα τέτοια. Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία του λαού ήλπισε στα σοβαρά, παρ’ όλο που τα γεγονότα και τότε άλλα έδειχναν!

Ο φόβος λοιπόν από τις κυβερνητικές φιγούρες και από τους εταίρους που κινούσαν και κινούν τα νήματα ήταν να μην υπάρξει λαϊκή αντίδραση, μπροστά στον οφθαλμοφανή πλέον εμπαιγμό.
Χαρακτηριστική ήταν τότε η αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου,
“Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό, διότι συνήργησα σ΄ αυτήν την ψευδαίσθηση. Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε”.*
Δυστυχώς όμως κι αυτός στη συνέχεια τα μάζεψε, δείχνοντας μας, κι αυτός, πως τα στερνά δεν τιμούν τα ηρωικά πρώτα.

Έτσι, για την αποφυγή του κινδύνου ενός καθολικού ξεσηκωμού των εξαπατημένων άρχισε το θέατρο των “σκληρών διαπραγματεύσεων” με τους τοκογλύφους σε ρόλο στυγνού εκβιαστή, με τον οποίο καθημερινά τα κυβερνητικά επιτελεία… “κονταροχτυπιόταν” δίνοντας μάχες μαϊμού, και με τους αβανταδόρους χειροκροτητές να έχουν σοβαρό ρόλο στην σε μεγάλο βαθμό πειστική παράσταση!

Μια παράσταση καραγκιόζη στην οποία όλοι τους είχαν ρόλο και συνευθύνη. Κι αυτοί που εγκατέλειψαν κατόπιν εορτής, αφού ήδη είχαν συναινέσει, αφού είχαν ψηφίσει τα πάντα που οδήγησαν στο 3ο μνημόνιο και αφού στήριξαν, χωρίς να είναι απαραίτητοι, μέχρι τη στιγμή της παραίτησής της την κυβέρνηση! Και βέβαια αυτοί που έμειναν, οι νεομνημονιακοί, που συν-ψήφισαν με τους παλαιομνημονιακούς, που προεκλογικά κατάγγελναν το νέο μνημόνιο!
Κι εδώ σημασία έχει να αναφέρουμε ότι όλες οι αποφάσεις παίρνονταν απο μια στενή ηγετική ομάδα, ενώ το υπουργικό συμβούλιο τα πληροφορούνταν, χωρίς αντιδράσεις… αργότερα!
Και ας μην ξεχνάμε  επισης ότι πρόκειται για ένα κόμμα που, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για να πάρει μια απόφαση έπρεπε θεωρητικά να συνεδριάσουν οι υποσυνιστώσες, οι συνιστώσες και τα λοιπά όργανα, εις δόξαν της δημοκρατίας και του πλουραλισμού των απόψεων!

4 panos12t
Τα παραπάνω θέματα από τους υποστηριχτές και τους αβανταδόρους της όλης πορείας μέχρι την συν-ψήφιση του 3ου μνημονίου αγνοούνται χαρακτηριστικά. Προσπαθούν να κρατήσουν ψηφοφόρους συνάμα και προνόμια, βιάζοντας στην ουσία την πραγματικότητα, χωρίς φυσικά να τολμούν να ξεστομίσουν τη λέξη ΕΛΠΙΔΑ, που εξευτέλισαν, γιατί γνωρίζουν ότι προκαλούν.
Και δεν είναι μόνο αυτά! Για το δημοψήφισμα και το αναπάντεχο βροντερό ΟΧΙ τσιμουδιά. Λέξεις και φράσεις όπως: τραπεζίτες, δάνεια, εκμετάλλευση, κατασχέσεις, αυτοκτονίες, συντάξεις, περικοπές, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, χαράτσια, διόδια, ΕΝΦΙΑ, ανεργία, μνημόνια, τοκογλύφοι, φόροι, αφορολόγητα, ΦΠΑ, προτεκτοράτο, φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών, κλείσιμο καταστημάτων και μικρών επιχειρήσεων, τριτοκοσμική χώρα, πλούσιοι, πάμπλουτοι στην κρίση, εθνικοί εργολάβοι, φορολογία αγροτών, ασφαλιστικό σύστημα, εκποίηση δημόσιας περιουσίας, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, κούρεμα ταμείων, οικονομικοί δολοφόνοι, 260 δις στις τράπεζες μέχρι τώρα, ολιγαρχία κλπ έπαψαν πια να ακούγονται.

Και δεν φτάνει αυτό. Έχουν το θράσος να μιλούν για δημοκρατία, όταν παρά την κατηγορηματική αντίθεση του ελληνικού λαού ψηφίζουν ένα ακόμη μνημόνιο, μαζί μ’ αυτούς που ο ελληνικός λαός καταψήφισε για την βάρβαρη πολιτική τους, σαν αυτόκλητοι, για μια ακόμη φορά, σωτήρες!

Κι ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι όλοι αυτοί, οι αυτόκλητοι … “σωτήρες”,που κατά καιρούς παρουσιάστηκαν , πάντα με μανδύα υψηλού κινδύνου και πάντα με μανδύα... “σωτηρίας” συνάμα, κάλυπταν κάθε ανοσιούργημα. Και εδώ, το ρόλο του “συντονιστή” επάξια τον έχουν διαρκώς και αδιαλείπτως τα γνωστά ΜΜΕ των μεγάλων “εθνικών εργολάβων” και εφοπλιστών.
Τώρα, παραμονές των νέων βουλευτικών εκλογών, τα μνημονιακά κάθε απόχρωσης κόμματα και όλοι εκείνοι που δίνουν όρκους πίστης στους “εταίρους”- οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ προσπαθούν να αποσπάσουν την εύνοια τους, παίρνοντας απ’ αυτούς το χρίσμα και τη σκυτάλη, για να ασκήσουν ως καλύτεροι διαχειριστές την απάνθρωπη αυτή πολιτική, μέχρι τέλους! Δεν παραλείπουν βέβαια, πέραν των άλλων που λέγονται για προεκλογική κατανάλωση, να στέλνουν συνεχώς μήνυμα στους εταίρους ότι θα εφαρμόσουν το νέο μνημόνιο!

5
Κανείς όμως σήμερα δεν έχει το δικαίωμα -ό,τι και αν αυτοί του σερβίρουν- να πει ότι δεν καταλαβαίνει. Είναι φανερό τι θέλουν! Να αρπάξουν την δημόσια περιουσία και τον πλούτο της πατρίδας μας, και μέχρι στιγμής το καταφέρνουν. Να αρπάξουν σπίτια και περιουσίες, σύντομα και με συνοπτικές διαδικασίες. Ήδη, πριν λίγες μέρες το Συμβούλιο της Επικράτειας έκρινε… "νόμιμους" τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς!
Οι αθρόες κατασχέσεις -έχουμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ισπανίας- είναι η μόνη λογική εξέλιξη  της παράλογης αυτής φορολογίας και χαρατσιών που έχουν επιβάλλει σ’ εκείνους που γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να τα δώσουν, ενώ στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης ενισχύουν σκανδαλωδώς αυτούς που βλέπουν τον πλούτο τους να αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς μέσα στην… “κρίση”.

Αν συνοψίσουμε όλα τα παραπάνω, αβίαστα μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε ρόλο γέφυρας, για να τους περάσει απ’ τα δύσκολα. Αυτά τα μέτρα και πλειοψηφία ακόμη να υπήρχε δεν μπορούσαν να τα περάσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τίποτα. Δανειστές και εγχώριοι τοποτηρητές τους φοβόταν μια λαϊκή εξέγερση, που μόνο ένα “αριστερό” κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να αποτρέψει, γι αυτό στην ουσία έδωσαν το ok για την εκλογή του και τα γεγονότα δείχνουν ότι δεν τους διέψευσε.

Η γέφυρα ΣΥΡΙΖΑ τους πέρασε από τον κάβο της μεγάλης δυσκολίας, καθυπόταξε μέχρι στιγμής το λαό, για να περάσουν όλα τα σχέδιά τους ελεύθερα. Τώρα, εκτιμούν ότι θα έχουν ίσιωμα μπροστά τους. Την πλειοψηφία για το νέο κυβερνητικό σχήμα την έχουν δεδομένη και θα τους περισσέψουν κι εφεδρείες.

Η ψήφος προς όλα τα μνημονιακά κόμματα, απ’ αυτούς που κινούν τα νήματα αλλά και από το πολιτικό τους προσωπικό, θα μεταφραστεί σαν ψήφος αποδοχής του 3ου μνημονίου με το οποίο καπέλωσαν  τον ελληνικό λαό. Για να του πουν στη συνέχεια: "Εφαρμάζουμε τη θέλησή σου"!

6
Ήδη, σιωπηρά οι δεσμεύσεις του νέου μνημονίου υλοποιούνται ταχύτατα και από την “υπηρεσιακή” κυβέρνηση. Αυτό όμως που θα γίνει από τη Δευτέρα, ανεξάρτητα αποχρώσεως κυβερνητικού σχήματος, θα είναι κόλαση. Μια κόλαση στην οποία θέλουν να μας οδηγήσουν όλοι αυτοί που τολμούν θρασύτητα να εξευτελίζουν τις θετικά φορτισμένες έννοιες του Αριστερού και της Αριστεράς.

Το πού φτάσαμε δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν προγραμματισμένο, ήταν σχεδιασμένο και στη λεπτομέρειά του. Το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της πορείας δόθηκε με την αποδοχή της συνθήκης του Μάαστριχτ απ’ όλα τα κόμματα -να μην το ξεχνάμε-  που σήμερα ψηφίζουν μνημόνια και έχουν κορώνα τους την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, τους οικονομικούς δολοφόνους!
Σήμερα, πλέον κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που είπε ΟΧΙ, που αντέδρασε και ενημέρωσε έγκαιρα το λαό για το τι τον περιμένει και πάλεψε, όσο μπορούσε, για να μην περάσουν όλα αυτά.

Σήμερα, όλοι αυτοί που στο όνομα της κρίσης βλέπουν τα συμφέροντα τους να εκτοξεύονται, τον πλούτο τους να μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς, θα ήταν ευτυχείς εάν η ψήφος των πολιτών πήγαινε στους πολιτικούς τους υπαλλήλους. Και αυτό που δεν θα ήθελαν με τίποτα είναι, το να είναι η ψήφος κόκκινη.

Σήμερα, που, όπως έχει αποδειχθεί, άλλο ψηφίζεις και άλλο σου βγαίνει, η μόνη ψήφος που ξέρεις πού θα πάει είναι αυτή στο ΚΚΕ. Ψήφος που ξέρεις ότι θα αξιοποιηθεί ενάντια  σ’ όλα αυτά που γίνονται σήμερα, ψήφος αναγκαία, για να δυναμώσει η αντίσταση, για να σταματήσει το “κακό”, για να βγούμε μπροστά στην αντεπίθεση, για να διεκδικήσαμε αυτά που μας ανήκουν, το δίκιο μας!

Και θα είναι τραγικό αν για μια ακόμη φορά ο άνεργος, ο απασχολούμενος, ο συνταξιούχος, ο μικροεπιχειρηματίας, αυτός που πεινά και αυτός που κρυώνει, αυτός που βλέπει ότι η περιουσία του είναι έτοιμη να κάνει φτερά από τους φόρους και τα χαράτσια, να ψηφίσει το ίδιο μ’ όλους αυτούς που του κλέβουν τον πλούτο και την ελπίδα, διευκολύνοντάς τους στην πλήρη εξαθλίωση του!

Βέβαια, ας μην θεωρήσει κανείς ότι είναι αφελείς αυτοί που σήμερα κάνουν το άσπρο μαύρο. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και γιατί το κάνουν! Συνένοχοι και συνεργοί είναι στο μεγάλο αυτό έγκλημα. Έγκλημα και με… “αριστερή” φαρδιά πλατιά υπογραφή!!!
Όμως, αύριο κανείς τους δεν θα μπορεί να πει, ότι δεν ήξερε! Σήμερα, όλοι ξέρουν!

Τσιμούρας Δημήτρης  Φυσικός

Βέροια, 16 Σεπτεμβρίου 2015
Όλα τα σκίτσα είναι του Πάνου Ζάχαρη

Πηγή: Faretra.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.