Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα συνθήματα»

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν πως έπεσαν θύματα κλοπής: κάποιον τρόπο βρήκαν οι νεοδημοκράτες και τους την άρπαξαν χωρίς κανείς να το καταλάβει. Στη Ν.Δ., πάλι, είναι βέβαιοι πως πρόκειται για συντονισμένη επιχείρηση υφαρπαγής: οι συριζαίοι, λένε, την είδαν και τη ζήλεψαν, και χωρίς ντροπή πήγαν να τους την πάρουν. Ποια; Την ξεχωριστή και πολυλατρεμένη λέξη «μπροστά» που σκέφτηκαν και οι δύο να χρησιμοποιήσουν στο κεντρικό τους σύνθημα! Ο Β. Μεϊμαράκης στη Ρηγίλλης κατέβηκε με σύνθημα «Η Ελλάδα μπροστά», ο Αλ. Τσίπρας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη πήγε με σλόγκαν «Μόνο μπροστά». Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ξανά το σουρεαλιστικό σίριαλ «φέρτε πίσω τα κλεμμένα συνθήματα»!

Βλέπετε, το έργο «ποιος έκλεψε ποιον» έχει προεκλογικά σίκουελ ων ουκ έστιν αριθμός. Η πρώτη... συνθηματοκλοπή καταγράφεται στις ευρωεκλογές του 2014, όταν ο Αντ. Σαμαράς έγινε έξαλλος με τα φέιγ βολάν του ΣΥΡΙΖΑ που έγραφαν «Νέα Ελλάδα». Τόσο έξαλλος, που έφτασε να φωνάζει στην Τρίπολη, στην προεκλογική του ομιλία, πως τον... ξάφρισαν συνθηματικώς! Στην Κουμουνδούρου, πάλι, για να κατοχυρώσουν το κ (λ)οπιράιτ, έφτιαξαν μέχρι και σάιτ «neaellada.gr» και άφησαν τη Συγγρού να βράζει. Και μετά, ήρθαν οι βουλευτικές εκλογές.

Τον Ιανουάριο, η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε με μότο «Το μέλλον ξεκίνησε». Μόνο που ο Αλ. Τσίπρας πολύ σύντομα συνειδητοποίησε πως το συγκεκριμένο μέλλον είχε ξεκινήσει 15 χρόνια νωρίτερα: με το ίδιο σύνθημα είχε κατέβει ο Κ. Σημίτης στις εκλογές του 2000! Οταν στον ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν πως άθελά τους προσχώρησαν στον εκσυγχρονισμό, το μέλλον πάτησε απότομα φρένο και οι επικοινωνιολόγοι γκάζι. Και βρήκαν άλλο σλόγκαν: «Η ελπίδα έρχεται». Μόνο που αποδείχθηκε κι αυτό κλεμμένο! Στη Χιλή, στην καμπάνια κατά της χούντας του Πινοσέτ το 1988, όλοι φώναζαν «Η ευτυχία έρχεται». Ο Τ. Κορωνάκης του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, παραδέχθηκε τη μικρή αυτή παγαποντιά. Για καλή του τύχη, όμως, οι Χιλιανοί δεν του ζήτησαν πνευματικά δικαιώματα.

Οσο για τους νεοδημοκράτες... όπως λέει και η λαϊκή σοφία, «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...».
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.