Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Δ.Κουτσούμπας: Κάλπικο το δείλλημα δραχμή ή ευρώ

Εμείς θεωρούμε ότι είναι κάλπικο το δίλημμα που με ρωτάτε τώρα, δραχμή ή ευρώ. Ξαναλέμε, στις συνθήκες όπου δίνεις όρκους πίστης στον καπιταλιστικό δρόμο, η ιδιοκτησία μένει ίδια και δε γίνεται κοινωνική ιδιοκτησία του λαού, όπου η κυβέρνηση δεν είναι της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, αλλά εξουσία που έχουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο, όταν λες ότι με τη δραχμή μπορώ να δώσω ανακούφιση, θα κάνεις ξανά μια τρύπα στο νερό.

`Η με ευρώ ή με δραχμή στα πλαίσια αυτού του συστήματος, στα πλαίσια αυτών των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, έστω και με αλλαγή τους, δηλαδή ακόμη και να πας στους BRICS πάλι θα την πληρώσει ο λαός. Δηλαδή είτε κάνεις μόνο εσωτερική υποτίμηση - γιατί αυτό θα κάνεις - είτε κάνεις εσωτερική και εξωτερική υποτίμηση, όπως γίνεται τώρα στην ουσία, η τσέπη του εργαζόμενου είναι αυτή που αδειάζει, το λαϊκό εισόδημα θα πέφτει συνεχώς. Αρα λοιπόν είναι δώρο, άδωρο.

Οχι μόνο αυτό το κόμμα, αλλά και άλλα κόμματα που μιλάνε μόνο για εθνικό νόμισμα, για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή και όλα γύρω ή τριγύρω να είναι περίπου ίδια με το σύστημα και τις συμμαχίες που συμμετέχει η χώρα, είναι όχι μόνο κοροϊδία, αλλά λάθος γραμμή, λάθος στρατηγική, είναι καταστροφική πρόταση εξίσου με την άλλη.

Να σας πω τη λύση που λέει το ΚΚΕ για να σας πω στην ουσία πού διαφωνούμε, εκτός από τα προηγούμενα. Εμείς λέμε μια έξοδος από την ΕΕ προϋποθέτει να κάνεις κοινωνική ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής, τον πλούτο, να πάρεις τον ορυκτό πλούτο, τη βιομηχανία να την έχει στα χέρια του το λαϊκό κράτος, όπου αυτό θα κυβερνά και θα μπορεί να κατανείμει τους πόρους, το εργατικό δυναμικό και να κάνει ανάπτυξη σε όφελος του λαού. Αν πας να υλοποιήσεις αυτά (που λέει ο κ. Λαφαζάνης) θα πεις «θα μοιράσω την πίτα ανάμεσα στην πλουτοκρατία του τόπου, τους ξένους ή εγχώριους».

Ο κ. Λαφαζάνης και τα άλλα κόμματα όταν λένε παραγωγική ανασυγκρότηση, όταν λένε ανάπτυξη εννοούν συγχωνεύσεις, εξαγορές, να πάρουν από ένα λαμόγιο, έναν καπιταλιστή να δώσουν πάσα σε έναν άλλο, να ανεβάσουν και κανένα νέο «τζάκι», αυτή είναι η λογική τους. Αυτό είναι καπιταλιστική ανάπτυξη η οποία φέρνει κρίση, δε φέρνει λύση για τα λαϊκά συμφέροντα. Δηλαδή, ενδιαφέρει πάλι το κέρδος των μονοπωλίων, ενδιαφέρει η ανταγωνιστικότητά τους σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές...
Από την χθεσινή συνέντευξη του ΓΓ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.