Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Γλέζος «τρολάρει»τους πάντες: "Θα ψηφίσω ΚΚΕ!"

Εάν δεν δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εάν δεν υπάρξει ένα κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο εγώ στις επικείμενες εκλογές θα ψηφίζω ΚΚΕ παρά τις διαφωνίες μου, δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, απαντώντας στο ερώτημα αν θα ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα.

«Οι αντιλήψεις μου είναι "ο λαός στην εξουσία". Πώς λοιπόν να συνεργαστώ με κάποιους που λένε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ;» σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε: «Όταν ένα κόμμα ζητά να φύγει από την ευρωζώνη και εγώ έχω πει ότι δεν χαρίζουμε την Ευρώπη στους Δυτικοευρωπαίους... Ο άνθρωπος που βλέπει τα πράγματα μονοδιάστατα είναι Κύκλωπας».

«Αξιοποιώ από το παλιό ό,τι είναι χρήσιμο και απορρίπτω ό,τι δεν χρειάζεται. Ορισμένοι λένε ότι είμαστε και με το παλιό και με το νέο. Δεν γίνεται αυτό. Δεν θα χαρίσουμε την Ευρώπη. Όποιος δεν παίρνει μέρος στα κοινά είναι άχρηστος» σχολίασε.

Ο κ. Γλέζος έκανε αναφορά και στις διαπραγματεύσεις που έκανε ο Α. Τσίπρας, λέγοντας πως περίμενε από τον πρώην πρωθυπουργό να πει ότι δεν υποτάσσεται. Χαρακτήρισε τις εκλογές καθοριστικές.

Το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος, η Ραχήλ Μακρή και ο Γιάννης Σταθάς.
Πηγή: The TOC

14 σχόλια:

  1. Θλιβερός μέχρι τα βαθιά γεράματα, εξαργύρωσε μια ηρωική πράξη με το χειρότερο τρόπο και συνεχίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά δεν μπορώ να τον καταλάβω. Τι προσπαθεί, να πιέσει τον Λαφαζάνη;

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Να προβοκάρει το ΚΚΕ προσπαθεί, κοίτα το κείμενο λίγο καλύτερα...

      Διαγραφή
    2. Να αναπαραξει δηλαδη αυτο που υποτιθεται ειπε ο κουτσουμπας, οτι το κκε ειναι υπερ του ευρω;

      Διαγραφή
    3. Ναι, τώρα το διάβασα καλύτερα.
      Ο άνθρωπος είναι απλά για γέλια.
      Κρίμα πραγματικά, γιατί σίγουρα αυτά που λέει τα πιστεύει, δεν είναι κάποια νόσος του γήρατος...
      Τα παράσημα της εθνικής αντίστασης τα έχει πετάξει εδώ και πολύ καιρό στα σκουπίδια.

      Κώστας

      Διαγραφή
  3. Μόνη θλίψη κι αηδία υπάρχει σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση zoot. Απ'την μια οι παραδοσιακοί δεξιοί-ακροδεξιοί (νδ και δεν συμμαζεύεται) που τρομάζουν στο να ξαναχάσουν την κουτάλα, γράφουν τις εμετικές τους μαλακίες δεξιά κι αριστερά, και προσπαθούν να κλέψουν κανα ψηφαλάκι από χα με την σκατοψυχίαση εναντίον των προσφύγων. Από κοντά ο "ρεαλιστής" συριζα, που λέει τα ίδια με την νδ και έτσι δημιουργείται στα παράθυρα μιας καρικατούρα της ήδη καριτούρας του δικομματικού (πρώην πασοκ-νδ) ξεκατινιάσματος. Αυτός δε κλαίει για τους πρόσφυγες, για αυτό αποφάσισε να προκυρήξει και εκλογές εν μέσω αυτής της κρίσης, και για αυτό γλύφει όσο μπορεί την εε, γιατί έχει πλαντάξει στο κλάμα...

    Ακολουθούν μετά οι γραφικοί ποταμίσιοι και λεβέντηδες (λαμογάκια πρώτης τάξης κι οι δύο, με πάνω κάτω τους ίδιους χρηματοδότες), και το αριστεροακροδεξιό μόρφωμα του πρώην υπουργού των νεκρών και του σκανδάλου των ελπε πιλαφ (άμα διαβάσετε τίποτα για αυτά στα πάσης φύσεως "αριστερά" σάιτς και έντυπα να μου στείλετε να το κορνιζάρω). Που για βάση έχει τα πασοκάκια των σωματείων και τις διασπάσεις των διασπάσεων του καραμπουρδέλου που λέγεται ανταρσυα. Αχ κακόμοιρη εθνική αστική τάξη, τι τραβάς κι εσύ με τους μαλάκες που έχεις να σε εκπροσωπούν...

    Μια ματιά στο τουίτερ δίνει μια εικόνα, ίσως όχι και τόσο ακριβή, αλλά παίρνεις μια ιδέα (γιατί έχεις την μουρουτομονταζιέρα απ'την μια, την συριζομονταζιέρα απ'την άλλη, και τους freelance γκεμπελίσκους εδώ κι εκεί -- πχ όλα τα κουλογλόπαιδα, γαλαξιάρχης, μέθεξις, eddie κτλ). Δεν έχω λογαριασμό και δεν νομίζω να κάνω γιατί είναι πολύς ο εμετός, χαρά στο κουράγιο όσων το παλεύουν από εκεί. Βλέπω πχ την τελευταία συνομιλία του φίλου trash με τον eddie, που καταλήγει κλασικά κι εικονογραφημένα με φωτο κανέλλη με μπαλτάκο, προς υπεράσπιση δελαστίκ και πιπι (γιατί τα μπουκέτα του κασιδιάρη, του θύματος συνωμοσίας κατά δελαστίκ, καλό είναι να ξεχαστούν). Βλέπω και τον γιατρό τον Παπανικολάου, να λέει για το παμε που στηρίζει νδ στα σωματεία, γιατί δεν συμμετέχει στις λαμογιές των πασοκοσυριζαίων να πάρει καμιά προεδρική καρέκλα κανάς αντάρσυος (στα του δημοσίου φυσικά, που να τρέχεις στον ιδιωτικό, τώρα που έφυγε κι η αρας με το ναυτικό της, έχει αναβληθεί μάλλον επ'αόριστον η "γενική απεργία διαρκείας", κι άσε τους γραφικούς να κατεβάζουν εργάτες στον δρόμο), για τον ντούρο ναρίτη κάππο (τσάμπα οι χλέπες που τους έριξε), για την συνέχεια του κκε από τον αλαβάνο (αυτόν τον προ διετίας ανταρσυομετωπικό) και τον λαφαζάνη (που κατά τον γιατρό έπρεπε να πάρει και δεύτερη ευκαιρία, αυτό ούτε προ μηνός) και άλλα πολλά ωραία (και πασοκικά) από τους προ διμήνου χειροκροτητές της κυβέρνησης τσίπρα-καμμένου. Οπότε μην μας φταίει ο Γλέζος που έχει και το ελαφρυντικό της ηλικίας.

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γλέζος δεν έχει ελαφρυντικά, ακόμα περισσότερο λόγω εμπειρίας,γνώσης καταστάσεων και ηλικίας. Όσο για τους άλλους, από τη στιγμή που διαλέγουν να συντηρούν αυτό το σύστημα, μόνο πιο χαμηλά έχει.

      Διαγραφή
  4. Επιτρέψτε μου ...

    Αυτά που γράφετε, είναι η μία ανάγνωση.

    Η άλλη είναι η εξής:

    "Όλοι μας, λέμε μέσα στην ΕΕ. Αυτό σημαίνει ΚΑΙ μέσα στο ευρώ. Αν εσείς θέλετε μεν την ΕΕ αλλά όχι το ευρώ, εγώ δεν είμαι μαζί σας.
    Πάω στο ΚΚΕ που θέλει ΚΑΙ την έξοδο από την ΕΕ και φυσικά ΚΑΙ έξοδο από το ευρώ".

    Επίσης να πω ότι στα κανάλια "έπαιξε" μόνο το "θα ψηφίσω ΚΚΕ", τα άλλα δεν τα ... κατάλαβαν !

    Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος έχει το δικαίωμα να μετανοήσει;;;

    Κατα τη γνώμη μου ΟΧΙ !

    Απλά θα περιμένω τις επόμενες μέρες, αν πράγματι φοράει παντελόνια, να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του.
    Φεύγοντας από το προσκήνιο και την πολιτική ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη σας παραξενευει τιποτα Συντροφοι. Αυτος ητανε παντα ο Γλεζος και η παρεα του. Παραδειγμα χαραχτηριστικο. Την στιγμη που η Οικογενεια Καλουμενου επαιζε την ζωη τηε Κορωνα Γραμματα με τον Ασυρματο μεσα στο σπιτι τους μαζι με τον Βαβουδη ο συγκεκριμενος κυριος παλευε για την διαλυση του ΚΚΕ μεσα στην ΕΔΑ. Ολα τα υπολοιπα ειναι κουφια λογια. Απλα νομιζει οτι βρεχει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εμενα ομως με μπερδεψε εκει που λεει «Οι αντιλήψεις μου είναι "ο λαός στην εξουσία".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήταν λίγο βαρύ το προηγούμενο σχόλιο φαντάζομαι, αλλά οκ μερικές φορές όλοι ξεφεύγουμε λίγο...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια χαρά ήταν το σχόλιο για το Γλέζο,σε σχέση με τον Καλούμενο κλπ....
      Τ.

      Διαγραφή
    2. Ουτε στην Φαντασια σου δεν μπορεις να συγκρινεις ηρωες σαν τον Καλουμενο τον Βαβουδη και τοσους αλλους με Ταξικα Ναυαγια σαν τον Γλεζο που μοναδικο σκοπο της ζωης τους εχουνε την διαλυση του ΚΚΕ.Αυτο το σκοπο υπηρετησε με αφοσιωση εδω και 65 τουλαχιστον χρονια το συγκεκριμενο ΡΕΤΑΛΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.