Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Τελευταίες δημοσκοπήσεις -Το κύριο ζητούμενο των εκλογών δεν είναι η κυβέρνηση

"Μονομαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ" λένε με βάση τις δημοσκοπήσεις τα ΜΜΕ.

Προσπαθούν έτσι να δημιουργήσουν ενδιαφέρον ή και αγωνία στο λαό γύρω από το ποιος θα είναι ο νικητής που θα κάνει και κυβέρνηση. Το ενδιαφέρον όμως δεν είναι σε καμιά περίπτωση εκεί.
Επί της ουσίας και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμματα που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο θα εφαρμόσουν την ίδια ή παρόμοια πολιτική. Οι διαφορές θα είναι μικρές και δεν θα έχουν να κάνουν με τα  συμφέροντα της οικονομίας των λαικων νοικοκυριών αλλά με τα συμφέροντα των μερίδων της αστικής τάξης που βρίσκονται πίσω από τα κόμματα αυτά και έχουν πάρει διαβεβαιώσεις από τους παραπάνω.
 
Όλα τα μνημονιακά κόμματα έχουν δεσμευτεί ότι θα έχουν τελειώσει με την ψήφιση των απαιτούμενων μνημονιακών νόμων-μεταρρυθμίσεων μέσα στους επόμενους 3 μήνες. Έτσι χονδρικά μπορούμε να πούμε ότι αν 1ο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νομοθετεί αυτός και θα στηρίζεται όπου χρειαστεί από τη ΝΔ και τους άλλους, ενώ αν νικητής είναι η ΝΔ θα νομοθετεί αυτή και θα στηρίζεται όπου χρειαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους.
Το ζητούμενο των εκλογών λοιπόν δεν είναι το ποιος θα είναι κυβέρνηση αλλά το ποιος θα βρεθεί στο πλάι αυτών που θα αντισταθούν και πόσο δυνατός θα είναι. 
Το κυρίως ζητούμενο είναι δηλαδή το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα που είπε όλη την αλήθεια ακόμη κι όταν δεν αρεσε και η μόνη δύναμη που μπορεί να εμπιστεύεται ο λαός ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων.
Είναι μάλλον φανερό ότι σ'αυτές τις εκλογές δεν φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις να υπάρχει τάση προς κάποια πλευρά.
Είναι μάλλον φανερό βέβαια ότι αν υπήρχε κάποια τάση μεταστροφή π.χ. προς το ΚΚΕ το σύστημα θα έκανε ό,τι έπρεπε για να την αποκρύψει για να αποφύγει να δημιουργηθεί ρεύμα προς ένα κόμμα που θα του δημιουργούσε σοβαρά ή τεράστια προβλήματα ανάλογα με τη δύναμη που θα έπαιρνε.
 
ΠΑΜΑΚ
(πρόθεση ψήφου)
Metron Analysis
(εκτίμηση ψήφου)
GPO
(πρόθεση ψήφου)
ΣΥΡΙΖΑ
28,5%
ΣΥΡΙΖΑ
31,7%
ΣΥΡΙΖΑ
26%
Ν.Δ.
27,5%
Ν.Δ.
31,3%
Ν.Δ.
25,8%
Χ.Α.
7%
Χ.Α.
6,2%
Χ.Α.
6,5%
ΚΚΕ
6%
ΚΚΕ
5,9%
ΠΑΣΟΚ
6%
ΠΑΣΟΚ
5,5%
Λεβέντης
5,9%
ΚΚΕ
5,7%
Ποτάμι
5%
Ποτάμι
5,5%
Ποτάμι
4,4%
Λεβέντης
4,5%
ΠΑΣΟΚ
5,2%
ΛΑ.ΕΝ.
3,6%
ΛΑ.ΕΝ.
3%
ΛΑ.ΕΝ.
3,3%
Λεβέντης
3,3%
ΑΝΕΛ
2%
ΑΝΕΛ
3%
ΑΝΕΛ
3%
Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 8%.

Λοιποί
1,3%
Λευκό/ακ
4,4%
Αναποφ.
10%

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.